۰
رییس سازمان بورس:

کارگروه مشترک برای توسعه فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در بورس تشکیل می‌شود

تاریخ انتشار
شنبه ۲۵ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۰۱
کارگروه مشترک برای توسعه فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در بورس تشکیل می‌شود
کارگروه مشترک برای توسعه فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در بورس تشکیل می‌شود

آی‌تی‌من- مجید عشقی، چهارشنبه گذشته در همایششرکت‌های دانش بنیان، بازار سرمایه، دورنمای آیندهبا بیان این مطلب گفت: مقایسه شرکت‌های بزرگ کشور با شرکت‌های بزرگی که در سطح جهانی در حال فعالیت هستند، نشان دهنده آن است که در ایران سهم عمده ارزش بازار سرمایه مربوط به شرکت‌های داراییمحور است.

وی ادامه داد: همچنان ۳۰ شرکت برتر جزو شرکت‌هایدارایی محور هستند؛ در حالی که این امر در دنیابرعکس است و این امر نشان می‌دهد که هنوز جای کار بسیار داریم و جای خالی شرکت‌های دانش بنیانمبتنی بر فناوری در فهرست‌های بالای جدول خالیاست.

عشقی اظهار داشت: امیدواریم فعالان این صنعت تلاش خود را انجام دهند و سیاستگذاران هم این مجال را فراهم کنند تا شرکت‌های دانش بنیان به جایگاهواقعی خود دست پیدا کنند.

رییس سازمان بورس به ظرفیت‌های بازار سرمایهبرای ارتقای جایگاه شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: موضوع مهم کنونی، مساله عرضه اولیهشرکت‌های دانش بنیان مبتنی بر فناوری و ایجادنقدشوندگی برای این شرکت‌ها است که این اقدام اجرا شده است.

عشقی ادامه داد: از قبل هم در بازار سرمایه شاهد وجود این شرکت‌ها بودیم که بخشی از فعالیت آنها دانش بنیان بوده است اما اخیراً با عرضه اولیهتپسی، شرکت‌های مبتنی بر فناوری را وارد بازار سرمایه کرده‌ایم که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اکنون ایناقدامات شروع است و باید موضوع پذیرش و عرضه شرکت‌های دانش بنیان ادامه پیدا کند که امیدواریمبا تجربیات به دست آمده بتوانیم این اقدام را سریع‌تر به مرحله اجرا برسانیم و سهم شرکت‌هایدانش بنیان را در بازار سرمایه افرایش دهیم.
 
انتشار اوراق تامین مالی برای شرکت‌های دانش بنیان
وی به انتشار اوراق تامین مالی برای شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و اظهار داشت: با تصویب این قانون جدید حوزه دانش بنیان مسیر هموارتر شده است، در بازار سرمایه نیاز به برخی از مقررات جدید است. مسیری را پیش‌بینی کرده‌ایم که امیدواریم ایناصلاحات سریع‌تر انجام شود.

عشقی اظهار کرد: باید بحث انتشار اوراق در بازار را برای شرکت‌های دانش بنیان مبتنی بر فناوری هموار کنیم و سهم انتشار اوراق را در مقایسه با انتشار اوراقی که دولت انجام می‌دهد، افزایش دهیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به تغییر ایجادشده در حجم و اندازه تامین مالی جمعی اشاره کرد و گفت: برخی پیشنهادهای در حال بررسی است، در سال است که تامین مالی جمعی آغاز شده است و در ابتدایمسیر قرار داریم که امیدواریم امسال بتوانیم حجم قابل‌توجهی را برای این کار در نظر بگیریم.
 
صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه موفق نبوده است
وی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه تاکید کرد و گفت: اکنون با حجم مشخصی از صندوق سرمایه‌گذاریجسورانه روبرو هستیم، اما به دلیل ساختار خاص این صندوق‌ها و نیز مدیریت آنها موفق نبوده، منابع خوبی جمع‌آوری شده است که نشان‌دهنده بالا بودن پتانسیل این صندوق‌ها است، ولی نحوه سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها را درست تعریف نکردیم.

عشقی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مسایل مدنظر برای این صندوق‌ها مواجه آنها با ریسک است که طرح جسورانه دارای ریسک است که امیدواریم با طراحی‌های لازم بتوانیم ریسک‌های این صندوق را مدیریت کنیم.
 
جای خالی فین‌تک‌ها در بازار سرمایه
رییس سازمان بورس به استفاده از فین‌تک‌ها در فرآیند بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: جای خالی اینموضوع در کل فرآیند بازار سرمایه قابل مشاهده است، در حوزه‌های عملیاتی و ارائه خدمات بازار سرمایه از طریق شرکت‌های کارگزاری در جای خوبیایستاده‌ایم و پیشرفت خوبی داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه اکنون اقدامات خوبی از طریقنهادهای مالی در حال انجام است، اما در حوزه زیرساختی باید از خدمات فین‌تک‌ها بیشتراستفاده کنیم، افزود: در حوزه نظارت بر بازار، تسویه و مواردی که مربوط به ارکان بازار سرمایه است جایفین‌تک‌ها خالی است.

عشقی با بیان اینکه کارگروهی مشترکی در سازمان بورس برای شرکت‌های دانش بنیان تشکیل شده تا موضوعات مربوط به شرکت‌های دانش بنیان را پیگیری کنیم، گفت: ۱۶ اصلاحاتی که باید در خصوص فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در بازار سرمایه انجام شود را در دستور کار قرار دادیم،اقداماتی برای ارکان بازار سرمایه طراحی انجام شده تا مورد پیگیری قرار دهند و آنها را گزارش دهند.
 
تحول بازار سرمایه با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهورینیز در این مراسم با بیان این‌که رشد و رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، با حضور و نقش آفرینی این شرکت‌ها در بازار سرمایه شتاب بیش‌تری می‌گیرد، گفت: خوشبختانه این رویکرد که مهم‌ترین وجه ارزش‌گذاری و معیار سنجش شرکت‌هایدانش‌بنیان و خلاق، نوآوری و سرمایه انسانی اینکسب و کار‌ها است، به مرور در حال ترویج است.

ستاری، حرکت در مسیر توسعه اقتصاد دانش بنیان و خلاق را یک مبارزه تمام عیار فرهنگی عنوان کرد و گفت: مبارزه با فرهنگ وارادتچی، خام فروش و نفت محور و به ویژه تفکرات ساختار‌ها و رویکرد‌هایی که با کارآفرینی مبارزه می‌کنند، در زیر سایه همین تفکر، دانشگاه‌ها جامعه و اقتصادی شکل گرفته است که با نوآوری اشتغال و خلق ارزش افزوده مقابله می‌کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به اینکه بایدبرای تغییر این تفکر در یک میدان، هم دل و همراه باشیم و برای موفقیت در این عرصه به یک زیستبوم نیاز داریم، بیان کرد: اجزای این زیست بوم، چیزی جز سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش نیست.

وی با بیان این که سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش به کارآمدی و تولید محصول منجر می‌شود،ادامه داد: اگر می‌خواهیم به محصول برسیم بایدزمینه و بستری فراهم شود تا بخش خصوصی در پژوهش سرمایه گذاری کند و این امر تنها با وجود یکزیست بوم مساعد برای سرمایه گذاری ممکن خواهد بود.

ستاری با تاکید بر این که رویکرد دانشگاه‌ها نسبت به سال‌های گذشته تحولی اساسی یافته است افزود: پارک‌های علم و فناوری زیرساخت‌هایی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی است. این که مراکز نوآوریمراکز رشد و شتابدهنده‌ها، مفاهیمی هستند که در دانشگاه‌ها پیاده سازی شده است و معنای همه آن‌ها، سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است.
​​​​​​​
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، به ضرورت سرمایه گذاری برای تولید ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: این رویکرد که صرفا به دارایی‌های فیزیکینگریسته شود تفکر نادرستی است که باید جای خود را به تفکر دانش بنیان بدهد. امروز این فرهنگ به قدریتوسعه یافته که بالغ بر ۷هزار شرکت دانش بنیان شکل گرفته است که سهمی بیش از ۴۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است که گواه از تحول فرهنگ و نقش درخور توجه این شرکت‌ها در اقتصاد باشد.
 
برچسب ها :
کد مطلب : ۲۷۹۲۸۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين