معاون صندوق نوآوری اعلام کرد:
ارائه تسهیلات بانکی بیشتر به دانش بنیانها
تاریخ انتشار
سه شنبه ۷ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۳۷
آیتیمن- سیاوش ملکی فر دیروز در رویداد توسعه همکاریهای دانش بنیان در استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی ۷۰ سرویس و خدمات را در چهار دسته به شرکتهای دانش بنیان ارائه میکند.
وی با اشاره به این چهار نوع خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: تسهیلات، ضمانت نامهها، سرمایه گذاری و مشارکت و توانمندسازی در راستای توسعه بازار از خدمات این صندوق به شرکتهای دانش بنیان محسوب میشود.
معاون نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه بسیاری از شرکتهای دانش بنیان تصور میکنند که ما تنها وام و تسهیلات مالی ارائه میکنیم، گفت: این باور درستی نیست، بلکه تمام خدمات مربوط به نمونه سازی، تحقیق و توسعه تا تولید را به شرکتهای دانش بنیان ارائه میکنیم.
ملکی فر در خصوص ارائه ضمانت نامه به شرکتهای دانش بنیان گفت: در حالت عادی ۱۰ درصد از وام شرکتهای دانش بنیان بلوکه میشود اما اکنون ۲.۵ درصد از وام را بلوکه میکنیم و مابقی به چرخه نقدینگی شرکتهای دانش بنیان باز میگردد.
وی درباره تأمین مالی و ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان گفت: ما درصدد برآمدیم تا به واسطه بخش خصوصی در صندوقهای جسورانه بورسی از شرکتهای دانش بنیان حمایت کنیم؛ از آنجایی که نمیتوانیم شرکتهای بزرگ را دانش بنیان بنامیم این شرکتها میتوانند بر اساس یک سازوکاری، بخشی از درآمد خود را صرف تحقیق و توسعه کنند که بدین واسطه میتوانیم معافیتهای مالی را شامل حال آنها کنیم. این باعث تحرک جدید در اکوسیستم فناوری و نوآوری میشود.
معاون نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: ما این موضوع را قبل از به تصویب رسیدن طرح جهش تولید دانش بنیان اجرایی کردیم که اکنون با تصویب این قانون، وضعیت بهتری در این زمینه خواهیم داشت.
ملکی فر با اشاره به اهمیت حوزه نفت و گاز در کشور و ضرورت رسوخ فناوری به این حوزهها گفت: تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان بین شرکتهای دانش بنیان و شرکت ملی نفت تفاهم نامه منعقد شده است و این پتانسیل برای شرکت گاز هم وجود دارد تا فناوری به این بخش رسوخ کند.
تقویت منابع صندوق نوآوری ضروری است
وی تصریح کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی متعلق به همه شرکتها است و با وجود اینکه تنها ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از منابع دولتی در اختیار صندوق قرار گرفته، توانسته با نوآوریهای مالی ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان اعطا کند.
معاون نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: قرار بود سرمایه صندوق به ۳ هزار میلیارد تومان افزایش و نیم درصد سالانه از بودجه عمومیاختصاص یابد اما این موضوع محقق نشده و با توجه به افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان لازم است تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده شود.
به گفته ملکی فر، البته که با قانون جهش تولید دانش بنیان تقویت منابع صندوق انجام میگیرد و میتوانیم بر اساس بودجه ۱۴۰۱ از طریق بانکها به شرکتهای دانش بنیان تسهیلات بیشتری اعطا کنیم.
وی با اشاره به اینکه در صندوق نوآوری و شکوفایی سازوکارهای طرحهای ملی را تعریف کردیم، گفت: در این روش به جای اینکه شرکتها را مورد بررسی قرار دهیم، به سراغ ارگانهای دولتی میرویم؛ در این ساز و کار شرکتهای دانش بنیان توانا را به این ارگانها معرفی میکنیم.
معاون نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: ما میتوانیم منتخبی از طرحها و پروژههای فناورانه حوزه گاز را به شرکت گاز معرفی کرده و نیازهای آنها را برطرف کنیم.
ملکی فر با اشاره به رویدادهای نیازهای فناورانه که از سال ۹۸ در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: این رویداد در حوزههای مختلفی برگزار شده و منجر به انعقاد قرارداد ۷۰۰ میلیارد تومانی بین شرکتهای دانش بنیان و صنایع شده است که امیدواریم این میزان افزایش یابد.
مرجع : مهر