هیات دولت تصویب کرد
اختصاص ۸ درصد سهم دولت از درآمدهای اپراتورهای موبایل به توسعه ارتباطات «فیبر نوری»
تاریخ انتشار
شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۴۷
آیتیمن- عیسی زارعپور در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش قیمت اینترنت، گفت: اپراتورها از ما خواستند به دلیل تورمیکه طی این سالها بوده، بستههای اینترنتی که زیر کف قیمت بوده را حذف کنند و از طرفی خواستند بستههای جدید با قیمتهای جدید معرفی کنند که ما مخالفت کردیم.
وی گفت: ما به اپراتورها اعلام کردیم اگر برنامه و نیاز به منابعی برای توسعه دارید، حتماً باید این برنامه را ارایه دهید تا ما ارزیابی کنیم و آن را در قالب الحاقیه تبدیل به تعهد کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: وزارت ارتباطات مخالف هرگونه افزایش قیمت و بستههای جدید هستیم مگر اینکه تضمین بدهند کیفیت شبکه را طبق یک برنامه زمانبندی مشخص افزایش دهند.
زارعپور در پاسخ به سوالی درباره طرح صیانت، گفت: ما چیزی به نام طرح صیانت نداریم. فعلا این طرح در مجلس است و مجلس نیز اختیار قانونگذاری دارد. هر زمان مجلس، قانونی را تصویب کرد ما در مورد آن تصمیم میگیریم.
وی گفت: ما باید ببینیم مسیر تصویب این طرح در مجلس چگونه است، سپس اشکالات را مطرح کرده و در این زمینه فعال خواهیم شد. موضوع دولت این است که فضای مجازی نیاز به قانون دارد. ۱۵ سال از آخرین قانون دراین خصوص میگذرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: فضای مجازی زیست اصلی زندگی مردم است و حتما باید قاعده و قانون داشته باشد تا مردم متضرر نشوند و ما به عنوان حاکمیت بتوانیم از حقوق مردم دفاع کنیم. ما حتما [در زمینه طرح صیانت] مشارکت فعال خواهیم کرد تا یک نسخه قابل قبول با همکاری نمایندگان مجلس به تصویب برسد.
زارعپور با بیان اینکه امرز تمام زندگی مردم وارد فضای مجازی شده است و حتما باید این حوزه قاعدهمند باشد، افزود: قانونمند شدن این حوزه به معنای اعمال محدودیت نیست. همین الان اتحادیه اروپا در مورد حضور پلتفرمهای آمریکایی تصمیمگیری میکند.
وی تاکید کرد: نگاه ما در دولت سیزدهم این است که بسیاری از گرههای این کشور با فناوری اطلاعات قابل باز شدن است. نگاه ما فرصت محور است و میخواهیم بیشترین استفاده را از این فناوری داشته باشیم اما به هرحال باید فضا قاعده مند باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: در این طرح[صیانت] این ظرفیت وجود دارد که فضای مجازی را قاعدهمند کند اما اشکالاتی دارد که ما برای حل آنها مشارکت فعال خواهیم کرد.
زارعپور درباره کُندی اینترنت، گفت: کندی و تندی اینترنت باید ملاک داشته باشد، ممکن است در منزل ما کُند باشد و در محل کار شما پرسرعت باشد. به لحاظ رتبهبندیهای جهانی که هفته گذشته منتشر شد ما در اینترنت موبایل ۶ پله ارتقا پیدا کردیم. سرعت هم در ابتدای دولت سیزدهم ۲۱ بود و الان نزدیک ۲۵ شدهایم. ممکن است در بعضی نقاط اختلال وجود داشته باشد که طبیعی است. میانگین سرعت اینترنت در کشور بر اساس اعلام مراکز جهانی رو به رشد است.
وی درباره مصوبه اخیر دولت گفت: ما یک طرح ملی با عنوان «طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها» را در راستای ایجاد یک شبکه پرسرعت و با کیفیت دنبال میکنیم. امروز هیئت دولت تصویب کرد که ۸ درصد از سهم دولت از درآمد اپراتورهای تلفن همراه صرف توسعه ارتباطات پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: هر زمان این مصوبه ابلاغ شود، ما ظرف یکی دو هفته آینده فراخوان عمومیبه اپراتورها خواهیم داد، تقسیم کار ملی صورت خواهد گرفت و این پروژه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد. این ۵ میلیون پورتی که هدف گذاری کردیم، با مصوبه امروز دولت تسهیل خواهد شد.
مرجع : مهر