۰
بیم‌ها و امیدهای صنعت فناوری مالی ایران

نخستین فصل‌نامه «پایش محیط فین‌تک» توسط جیرینگ منتشر شد

تاریخ انتشار
شنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۲
نخستین فصل‌نامه «پایش محیط فین‌تک» توسط جیرینگ منتشر شد
نخستین فصل‌نامه «پایش محیط فین‌تک» توسط جیرینگ منتشر شد

آی‌تی‌من- به گزارش روابط عمومی شرکت پرداخت اول کیش (جیرینگ)، انتشار این گزارش فصلی، گام نخست این شرکت در راستای تجمیع و تحلیل اطلاعات و اتفاقات حوزه فین‌تک در سطح کشور و بین‌المللی است. این گزارش فصلی به بررسی وضعیت محیط کلان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایران در این صنعت مهم نیز اشاره دارد.

نسخه اول فصل‌نامه « پایش محیط فین‌تک» از 2 فصل با عناوین «محیط کلان» و «محیط رقابتی» و در 42 صفحه منتشر شده است. مرور پارامترهای اقتصادی، رخدادهای سیاسی و پارامترهای اجتماعی و همچنین روندهای جهانی حوزه فین‌تک از جمله بارزترین مسائل مطرح شده در فصل نخست این گزارش محسوب می‌شود. 

شاخص بهای مصرف‌کننده، تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، نرخ مشارکت اقتصادی، نرخ مشارکت اقتصادی در ایران به تفکیک جنسیت، وضعیت ایران از نظر شاخص توسعه انسانی، وضعیت ایران از نظر شاخص رقابت‌پذیری جذب استعدادها و وضعیت ایران از نظر آمار مهاجرت از جمله مواردی است که به صورت کامل و جامع تحت عنوان «محیط کلان» مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته‌است.

در این بخش از گزارش اشاره شده که نرخ تورم پیش‌بینی شده پایان سال 1400، حدود 40 درصد بوده‌است که این شاخص حدود 11 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته‌است.

همچنین تولید ناخالص داخلی واقعی در بخش خدمات (عمده‌فروشی و خرده فروشی، حمل و نقل و انبارداری، فعالیت‌های مربوط به تامین مسکن و غذا، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت‌های مالی و بیمه، املاک و مستغلات، آموزش، هنر، سرگرمی، تفریح، ورزش و سایر فعالیت‌های خدماتی، فعالیت‌های اداری و خدمات پشتیبانی) در دو سال پیش‌رو، رشد منفی خواهد داشت.

از سوی دیگر، به سبب موضوعاتی چون ابهام در لغو تحریم‌ها، کاهش ارزش پول ملی، عدم اتخاذ تصمیمات صحیح در سطح کلان کشور، رشد اقتصادی ایران از میانگین کشورهای در حال توسعه و نوظهور هم کمتر پیش‌بینی می‌شود.

این گزارش بیان می‌دارد که طبق آخرین آمارها، رشد حدوداً 3 برابری در مهاجرت دانشجویان ایرانی و 2 برابری در کل جمعیت مهاجران ایرانی دیده می‌شود.

این گزارش با تاکید بر اینکه استارتاپ‌های فین‌تک در جهان در میزان جذب سرمایه، با رشد خوب 3 برابری روبه‌رو بوده‌اند، می‌نویسد که کشور ما حتی در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، عملکرد قابل توجهی در این خصوص نداشته‌است.

فصل دوم این گزارش به تحلیل محیط رقابت داخلی در حوزه فین‌تک اشاره دارد و اتفاقات و فعالیت‌های بازیگران نوظهور این صنعت مهم را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. گزیده اتفاقات رگولاتوری، مقایسه سرویس‌های بازیگران کلیدی، مقایسه تعداد نصب و امتیاز اپلیکیشن‌های بازیگران کلیدی، مسیر رشد بازیگران بزرگ فین‌تک، اکوسیستم فین‌تک ایران، مهم‌ترین فعالیت‌های بازیگران نوظهور در پاییز 1400و مرور اتفاقات مهم حوزه‌های فین‌تک در ایران از جمله مهم‌ترین موارد مورد بحث در فصل دوم این گزارش جیرینگ هستند.

در این فصل اشاره شده است که قطع روابط ایران با سایر کشورها و تحریم‌ها در سال‌های اخیر موجب خروج بسیاری از شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی شده  و حتی در سرمایه‌گذاران داخلی نیز  عدم تمایل به فعالیت بیشتر و میزان سرمایه‌گذاری بیشتر، دیده می‌شود و همین موضوع می‌تواند دلیل اصلی نبودن چشم‌انداز روشن و بین المللی برای استارتاپ‌های کشور باشد.

همچنین، تصمیماتی که گاه به گاه مدیران و مسوولان نهادهای دولتی در سطوح رگولاتوری اتخاذ کرده‌اند، مثل اجباری شدن ای‌نماد، مطرح شدن طرح صیانت و ارسال نامه‌های اخطار توقف فعالیت به استارتاپ‌ها و شرکت‌های فین‌تک، شعله امید و میل به توسعه خدمات و بازار را خاموش‌کرده است.

برای دریافت و مطالعه نسخه کامل اولین فصل‌نامه «پایش محیط فین‌تک» به آدرس پاییز-1400 https://jiring.ir/case_study/مراجعه کنید.
برچسب ها :
کد مطلب : ۲۷۸۵۹۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين