گمرک: محدودیتی برای واردات گوشی مسافری نیست
تاریخ انتشار
يکشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۱۴
آیتیمن- باقریپور گفت: در حال حاضر محدودیتی در فهرست گوشیهای ورودی به کشور توسط مسافرین چه به صورت مسافری و تجاری وجود ندارد و در حقیقت تنها موردی که برای آنها لحاظ میشود این است که در رویه مسافری گوشیهایی با ارزش کمتر از 600 دلار با ماخذ 6 درصد و گوشیهای با ارزش بالای 600 دلار با ماخذ 12 درصد، حقوق ورودی آنها محاسبه میشود.
وی در پاسخ به این سوال چرا محدودیتی در واردات برخی از برندهای گوشیها تلفن همراه وجود دارد یا برخی از برندها در فهرست ارزش گذاری واردات گوشی که توسط گمرک تهیه شده، وجود ندارد اظهار داشت: یکی از مراحلی که در فرایند تشریفات انجام میشود بعد از اینکه گوشی توسط مسافر و یا واردکننده به گمرک اظهار میشود بحث ارزش گذاری آن است. زمانی که گوشی تلفن همراه جدیدی وارد میشود، یک فرایندی برای ارزش گذاری کالا انجام میشود و ارزش گوشیهای جدید توسط دفتر تخصصی بررسی و پس از تعیین ارزش به فهرست اضافه خواهد شد. بنابراین محدودیتی برای ورود گوشیهای جدید وجود ندارد، فقط باید ارزش گذاری لازم انجام و سپس به فهرست اضافه شوند.
باقریپور در خصوص اینکه برخی گوشیهای تلفن همراه به خاطر مسیریابی سرشماری اضطراری، سه شماره ای که دارند امکان ورود به کشور ندارند گفت: طرح رجیستری یک فرایندی است که سازمانهای مختلفی از جمله وزارت صمت، سازمان تنظیم مقررات رادیویی و سازمانهای دیگر با هم همکاری میکنند و استعلاماتی را انجام میدهند و برخی از این سازمانها فرایندها و کنترلهایی را انجام میدهند. بعد از اینکه گوشی تلفن همراه به گمرک اظهار میشود و اطلاعات و مشخصات در مدت زمان تعیین شده، تکمیل میشود اطلاعات تکمیلی به سازمان مربوط ارسال میشود تا بررسی لازم در خصوص رجیستری انجام شود، در خصوص این مشکل مکاتباتی بین سازمان تنظیم مقررات رادیویی و وزارت صمت انجام شده که به گمرک هم اعلام شده است و گمرک پیگیری لازم را انجام داده است و در این زمینه محدودیتی از سوی گمرک برای ثبت و ورود گوشیهای تلفن همراه وجود ندارد. مدیرکل دفتر فناوری و امنیت فضای مجازی در خصوص اقدامات جدید گمرک برای کاهش ایستایی در مرزهای ورودی برای ثبت گوشیها وارداتی توسط مسافران ورودی گفت: برای سرعت بخشیدن در ثبت گوشی تلفن همراه که توسط مسافران وارد میشود، برای رعایت حال مسافران، مسافران به محض ورود، تنها IMEI گوشی همراه مسافران ورودی توسط دستگاه بارکد خوان اخذ میشود و بعد از آن مسافر طی یک ماه فرصت دارد که با مراجعه به سایت پنجره واحد گمرک به نشانی www.epl.irica.ir قسمت زیر سامانه با عنوان اظهار گوشی همراه، IMEI گوشی خود را وارد و نسبت به ثبت اطلاعات و مشخصات مربوط به مرز ورودی، شماره کد ملی و گذرنامه را وارد کند که پس از آن کنترلهای لازم انجام میشود و از طریق سرویس تبادل اطلاعات، با سازمانهای مرتبط با این موضوع از جمله نیروی انتظامی، وزارت صمت، سازمان تنظیم مقررات رادیویی ارتباط اطلاعات برقرار میشود و ضمن صحت سنجی اطلاعات، مدل گوشی نمایش داده میشود و پس از آن پرداخت حقوق ورودی انجام و مشخصات تکمیلی برای ثبت و رجیستری به سازمان همتا ارسال میشود.
باقری پور در خصوص واردات گوشی تلفن همراه در 10 ماهه سال 1400 گفت: در 10 ماهه سال جاری 14 میلیون و 406 هزار و 864 دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش 3 میلیارد و 308 میلیون دلار ثبت شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد 27 درصد و از حیث ارزش 93.7 درصد افزایش یافت. وی گفت: در همین مدت میزان گوشیهای تلفن همراه وارده به کشور از طریق مسافری 210 هزار و 143 دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 60 درصد کاهش نشان میدهد که این امر نشان میدهد اقدامات مربوط به رجیستری گوشی تلفن همراه مسافر موفقیت آمیز بوده است.
مرجع : تسنیم