هوش مصنوعی هویت بنیانگذاران یک جنبش را فاش کرد
تاریخ انتشار
دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۰۲
آیتیمن- دو تیم جداگانه از زبانشناسان پزشکی قانونی پژوهشهایی جداگانه انجام دادند و با استفاده از روشهای مختلف به این نتیجه رسیدند که رهبر گروه راست افراط گرای QAnonاحتمالا دو نفر است. یکی از آنها پل فاربر یک خبرنگار ۵۵ ساله حوزه فناوری اهل آفریقای جنوبی و دیگری ران واتکینز ۳۴ ساله یک کارآفرین است.
به نوشته نیویورک تایمز، تحلیلهای این زبانشناسان پزشکی قانونی , تحلیل محتوای این گروه افراطی نشان میدهد فاربر یکی از نخستین نویسندگانی بود که توجهات به پیامهای این گروه را جلب کرد و در حقیقت در نوشتن محتوا نقش اصلی را داشت.
از سوی دیگر کارآگاهانی که در جستجوی نویسنده محتوای این گروه بودند به فاربر توجهی نداشتند و روی گزینه دیگری به عنوان رهبر گروه تمرکز کرده بودند که ران واتکینز نام دارد. واتکینز وب سایتی را فعال کرد که پیامهای QAnon در سال ۲۰۱۸ در آن نمایان شدند. او هم اکنون قصد دارد به عنوان نماینده آریزونا در انتخابات کنگره آمریکا شرکت کند.
محققان معتقدند شواهد و مدارکی یافتهاند که نشان میدهد واتکینز از اوایل ۲۰۱۸ میلادی محتوای این گروه افراطی را بعد از فاربر مدیریت میکند. هرچند هر دو این افراد نوشتن محتوای QAnonرا تکذیب کردهاند.
۲ تحقیق مذکور نخستین شواهد تجربی از پدیدآورنده نظریههای توطئه QAnon را فراهم کردند. پژوهشگران امیدوارند با فاش کردن هویت بنیانگذاران گروه، قدرت این گروه بر پیروانش را کاهش دهند. برخی نظرسنجیها نشان میدهد میلیونها نفر هنوز معتقدند نویسنده محتوای این گروه یک نفوذی نظامیاست که پیامهایش نشان داد دونالد ترامپ جهان را نجات داده است.
این گروه افراطی با رویدادهای خشونت آمیز مرتبط شده و بسیاری از حمله کنندگان به کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ نیز از اعضای این گروه بودند.
به نوشته انگجت، یکی از تحلیلها توسط کلود آلن روتن لیونل پوساز در استارت آپ سوییسیOrphAnalytics و دیگری توسط فلوریان کافیرو و ژان بپتیست کمپز زبانشناسان رایانشی فرانسوی انجام شده است. این دو تیم از روشهای مختلفی استفاده کردند و به یک نتیجه دست یافتند.
محققان سوییسی با استفاده از یک نرم افزار پیام نوشتاری گروه را به الگوهایی از توالی ۳ کاراکتر تبدیل کردند. در مرحله بعد آنها شیوه تکرار این توالی را بررسی کردند.
از سوی دیگر محققان فرانسوی به یک سیستم هوش مصنوعی آموزش دادند تا الگوهای خاصی را در نوشتار محتوای این گروه جستجو کنند.
هر دو تکنیک به طور گسترده زیر مجموعه ای از روش سبک سنجی( بررسی کمیسبک نوشتاری) هستند. در این روش نوشتار به شیوه قابل اندازه گیری، هماهنگ و قابل تکثیر تحلیل میشود. دو گروه برای اجتناب از سردرگمیدر برنامههایشان تحلیلهای خود را به پستهای موجود در شبکههای اجتماعی محدود کردند.
آنها نویسندگان مختلفی را با این روش آزمایش کردند و ادعا میکنند شیوه نوشتار فاربر و واتکینز بیش از بقیه به نوشتار محتوای گروه QAnon شبیه است.آنها به تشخیص خود اطمینان دارند. گروه فرانسوی ادعا میکند نرم افزار مورد استفاده آنها در آزمایشها با دقت ۹۸ درصد فاربر و با دقت ۹۹ درصد واتکینز را به عنوان نویسنده محتوای این گروه افراطی تشخیص داده است. به گفته این گروه در مراحل اولیه بیشتر متون توسط فاربر نوشته شده است. سپس در ماههای اولیه نشانههای نوشتار واتکینز در متون QAnon بیشتر و نشانههای سبک نوشتار فاربر کمتر شد و بعد به طور کامل از بین رفت.
مرجع : مهر