با تفویض اختیارات دولت به کارگروه و به ریاست وزیر ارتباطات
کارگروه توسعه اقتصاد دیجیتال در دولت ایجاد شد
تاریخ انتشار
شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۶
آیتیمن- با مصوبه هیات دولت برای تشکیل «کارگروه ویژه توسعه اقتصاد دیجیتال» به ریاست وزیر ارتباطات و دبیری وزیر اقتصاد، بهطور عملی افزایش سهم اقتصاد دیجیتال روی ریل توسعه قرار گرفت.
بهمنظور راهبری و هماهنگی توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور و دستیابی به سهم ۱۰ درصدی آن از کل اقتصاد کشور، مندرج در اهداف کلان معماری شبکه ملی اطلاعات، به استناد اصول ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی، تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال در هیات دولت تصویب شد.
ترکیب این کارگروه عبارتاند از عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بهعنوان رییس؛ احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی بهعنوان دبیر؛ رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ حجت عبدالملکی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی؛ امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح؛ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهور و علی صالحآبادی رییسکل بانک مرکزی بهعنوان عضو کارگروه.
توسعه زیرساختهای اقتصاد دیجیتال، برطرف کردن موانع و شتاببخشی به شکلگیری زیستبوم اقتصاد دیجیتال، حمایت از پلتفرمها و کسبوکارهای دیجیتال و فناور پایه، بسترسازی برای توسعه اشتغال فناورانه پایه، برطرف کردن موانع فعالیت پلتفرمهای ایرانی در سطح بینالمللی و توسعه مهارتهای الزامآور اقتصاد دیجیتال، ازجمله وظایفی است که این کارگروه برای تحقق آنها باید تلاش کند.
بر اساس این مصوبه، تصمیمگیری درباره امور اجرایی در موضوعات مربوط به اقتصاد دیجیتال و تصویب و اصلاح آییننامه و مقررات مربوط به این بخش به وزیران عضو کارگروه تفویض شد.
بر اساس این مصوبه، به استناد اصل ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تصمیمات این کارگروه در حکم تصمیمات هیاتوزیران است. تشکیل کارگروه ویژه توسعه اقتصاد دیجیتال در دولت سیزدهم که با پیگیری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفت، حکایت از اراده و اهتمام جدی دولت در دوره جدید برای توسعه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال دارد.
اصلاح یک تبصره درخصوص نسخه الکترونیکی
همچنین به منظور جلوگیری از بروز مشکل یا ضرر مالی برای بیماران در موارد قهری و ایجاد اختلال در نظام کدینگ خدمات سلامت، فقدان امضای الکترونیک یا استعلام اصالت، هیات وزیران لایحه اصلاح جزء (۶) بند (ک) تبصره (۱۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور درخصوص خرید خدمات سلامت و پرداخت هزینه توسط سازمانها و مؤسسات بیمهگر را به تصویب رساند.
به موجب اصلاحیه مذکور، صرفاً مواردی که به دلیل بروز شرایط اضطراری نظیر حوادث قهری، قطعی اینترنت، قطعی برق با تأیید مراجع ذی صلاح، امکان ثبت نسخه الکترونیک وجود ندارد مشروط بر اینکه در اولین فرصت پس از رفع شرایط اضطراری تکلیف مقرر در این تبصره به انجام برسد، از حکم مندرج در جزء (۶) بند (ک) تبصره (۱۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مبنی بر ممنوعیت خرید خدمات سلامت و پرداخت هزینه توسط سازمانها و مؤسسات بیمهگر مستثنی است.
آییننامه اجرایی این بند مشتمل بر مواردی نظیر تعیین مصادیق و مرجع ذی صلاح برای تشخیص شرایط اضطراری موضوع، ظرف یک ماه با همکاری وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است با همکاری سازمانهای بیمهگر پایه و بیمههای تکمیلی احکام مقرر در این بند را در خصوص بخش نسخ غیرالکترونیکی باقی مانده که تاکنون به طور کامل الکترونیکی نشده است، تا انتهای سال اجرایی کند.
تغییر نماینده دفاع از طرح «جهش تولید دانش بنیان»
دولت با پیشنهاد معاونت امور مجلس رییس جمهور مبنی بر تغییر نماینده خود برای دفاع از طرح «جهش تولید دانش بنیان» در مجلس شورای اسلامی موافقت کرد.
بر این اساس، نماینده دولت در دفاع از طرح یاد شده، از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به معاون علمی و فناوری رییس جمهور تغییر یافت.
مرجع : وزارت ارتباطات