در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران مطرح شد:
«طرح صیانت» موج جدیدی را از مهاجرت نیروهای متخصص ایجاد کردهاست
تاریخ انتشار
سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۴۶
آیتیمن- افشین کلاهی با اشاره به اینکه با کنار رفتن تفکر ۸ سال پیش که معتقد به پایین بودن پهنای باند در کشور بود تفکری روی کار آمد که پهنای باند را افزایش داد و اینترنت به همه نقاط کشور رفت، اظهار کرد: در ۸ سال گذشته با پیشرفت در این حوزه کمکم سرمایهگذاری خارجی پیدا شد و خلاقیتهای نیروهای ما در ایران موجب شد تا بخشی از کسبوکارها متحول شود و نوآوری در آنها نمود پیدا کند. بر همین اساس امروز شاهد فعالیت پلتفرمهای بسیار موفق بومی هستیم.
او ادامه داد: با تغییر سیاستها شاهد رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان بودیم. نتیجه آنکه هم این شرکتها صادرکننده شدند و هم این شرکتها موفق شدند در زمان کرونا مشکلات ما را حل کنند.
کلاهی با بیان اینکه در حال حاضر باوجود تأکید حاکمیت و رهبری به توسعه و رشد شرکتهای دانشبنیان متأسفانه به شکل غیر شفاف و با استفاده از اصل ۸۵ قانون اساسی طرحی با عنوان حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی در کمیسیون و نه در صحن مجلس در حال بررسی است گفت: به نظر میرسد این طرح به اسم صیانت از کاربران و فعالان اقتصادی به مجلس رفته اما در عمل بهعکس هدف آن حمایت از حاکمیت در مقابل کاربران فضای مجازی است.
او تأکید کرد: با تصویب این طرح پلتفرمهای خارجی حذف میشوند و پلتفرمهای داخلی با حمایتهای اشتباه و محدودسازی به سرنوشت صنعت خودرو دچار خواهند شد. با این طرح سیاستگذاری در حوزه فاوا با چالش جدی مواجه میشود. یک کمیسیون بهعنوان کمیسیون عالی تنظیم مقررات به وجود میآید که به هیچ نهادی اعم از مجلس یا دولت و یا حتی نهاد رهبری پاسخگو نیست.
کلاهی گفت: با این طرح نقاط تبادل اطلاعات با خارج از کشور به دست نیروهای مسلح خواهد افتاد. نمایندگان توجیه میکنند که مرزهای کشور هم در اختیار نیروهای مسلح است اما توجه نمیکنند که اگرچه مرزها در اختیار نیروهای مسلح است اما کالاهای ما به گمرک مربوط است و نیروهای مسلح در آن دخل و تصرفی ندارند. طبیعتاً درباره دیتا هم باید همین قاعده باشد اما با این طرح همهچیز دگرگون میشود.
او با تأکید بر اینکه اجرای این طرح موفق نخواهد بود گفت: ایران درزمینه فیلترینگ در دنیا مقام پنجم را دارد. در موارد دیگر هم شاهد بودیم که هر وقت فناوری جدیدی وارد کشور شده ما با شیوه محدودسازی با آن مواجه شدیم اما هیچکدام موفق نبوده است.
کلاهی ادامه داد: در شرایط تحریمی پاسخگو کردن پلتفرمهای خارجی غیرممکن است و این طرح حتی در ترکیه هم موفق نبوده است. بعضی از پلتفرمها از بازار ترکیه خارج شدند و برخی دیگر هم بر اساس قوانین بینالمللی پاسخگو هستند و نه قوانین ترکیه. ما بهجای اینکه برای پاسخگو کردن پلتفرمهای خارجی از قوانین بینالمللی استفاده کنیم خودمان به فکر تدوین قانون جدید افتادهایم.
او تأکید کرد: از وقتی این طرح جدی شده است شاهد موج جدیدی از مهاجرت نیروهای متخصص هستیم. یکی از مشکلات ما در این فضا نیروی انسانی است و بهواقع نیروهای انسانی ما در حال مهاجرت هستند. بنابراین مشکلات زیادی برای ما با اجرای این طرح اتفاق خواهد افتاد درحالیکه حمایت از حاکمیت هم با این طرح محقق نخواهد شد. تصویب این طرح یک اشتباه بزرگ تاریخی است.
مرجع : اتاق ایران