رییس سازمان پدافند غیر عامل اعلام کرد:
برنامهریزی آمریکا برای «جنگ شبکههای اجتماعی»
جلالی: دولت روحانی در زمینه جنگ سایبری ولنگار بود
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۰
آیتیمن- سردار غلامرضا جلالی گفت: در همه کشورها ساختاری به عنوان پدافند غیر عامل وجود دارد و کشور ما نیز از سال ۸۲ با فرمان فرماندهی معظم کل قوا این سازمان ایجاد شد.
وی وظیفه سازمان پدافند غیر عامل را رصد تهدیدات و ارتقای توان بازدارندگی کشور دانست و گفت: در شرایط کنونی آمریکا و رژیم صهیونیستی در ضعیفترین دوران خود قرار دارند و و از درون با مشکلات فراوانی روبهرو هستند، شکست ترامپ و نتانیاهو در انتخابات و مسایل پیش آمده بعد از آن گویای ضعف آنهاست.
سردار جلالی با تاکید بر اینکه امروز شاهد ضعیفترین چهره آمریکا و رژیم صهیونیستی در مقابل خود هستیم گفت: آمریکا در بیش از ۵۰ کشور آزمایشگاه ژنتیکی دارند که تحت نظارتهای جهانی نیست و این آزمایشگاهها میتواند سلامت جهانی را تهدید کند. کرونا ثابت کرد که اقدامات آزمایشگاهی آمریکا میتواند برای جهان مخاطره آمیز باشد و مشخص نشدن منشا شیوع کرونا بعد از دو سال گویای این مهم است.
رییس سازمان پدافند غیر عامل گسترش ماهوارهها و استفاده گسترده آمریکا را تهدیدی دیگری دانست و گفت: ترور شهید فخریزاده و استفاده از ماهواره در این ترور نشان دهنده خطرات این ظرفیتهاست که در اختیار آمریکا قرار دارد، گسترش اینترنت جهانی میتواند به عنوان حاکمیت جهانی مورد سواستفاده آمریکا قرار گیرد.
سردار جلالی بابیان اینکه در کل دنیا تنها دو کشور هستند که سازمان مقابله کننده با تهدیدات غیر طبیعی آنها با سازمان مقابله کننده با تهدیدات طبیعی متفاوت است و آن دو کشور ایران و آمریکاست گفت: ما باید از یک نوع توانمندی برای دفاع هوشمندانه دربرابر از تهدیدات برخور دار شویم.
وی افزود: امروز شاهد تهدیدات ترکیبی و هیبریدی هستیم بنابراین باید یک راهبرد مشترکی برای دفاع دربرابر این تهدیدات داشته باشیم، هم افزایی بخشهای نظامیو غیر نظامیدر این مقوله ضروری است و زیر ساختها و مردم باید با یک برنامه جامع برای این شرایط آماده شوند.
رییس سازمان پدافند غیر عامل با بیان اقدامات انجام شده در حوزه پدافند غیر عامل گفت: تنها بخش نظامیمسوول مقابله با تهدیدات نیستند و با توجه به گسترش تهدیدات و ورود این تهدیدات به عرصههای غیر نظامیهمه سازمانها و مردم باید برای مقابله با تهدیدات آماده شوند و پدافند غیر عامل همه دستورات و پیوستها را برای ارتقا ایمنی و بازدارندگی تهیه و ابلاغ کرده است.
دولت روحانی، جنگ سایبری را انکار میکرد
سردار جلالی درباره اقدامات انجام شده در حوزه تهدیدات زیستی گفت: ساختار پدافند زیستی کشور را باز طراحی کردیم اما دولت روحانی به این موضوع بی توجهی کرد. پیشرفتهترین و مدرنترین سند پدافند زیستی را طراحی و ابلاغ کردیم که باید این اجرایی شود.
وی با بیان اینکه دولت روحانی از منظر پدافند غیر عامل کشور را دچار خسارات بسیاری کرد گفت: ولنگاری و بی قانونی در حوزه سایبری، انکار جنگ سایبری، واگذاری شبکههای اجتماعی، اختصاص پهنای باند به شبکههای اجتماعی خارجی از اقدامات غلط دولت روحانی در حوزه پدافند غیرعامل بود.
رییس سازمان پدافند غیر عامل گفت: در حوزه زیستی نیز دولت دوازدهم دستاوردهای پدافند غیر عامل را نادیده گرفت و در شیوع کرونا شاهد این غفلت بودیم.
سردار جلالی فرصت سوزی دولت دوازدهم در حوزه اقتصادی و رها کردن حوزه معیشت مردم در دو سال آخر را از دیگر خسارات دولت قبل دانست و افزود: در دولت جدید تلاش کردیم با تعامل با دولت مردان این آسیبها را جبران کنیم که با استقبال خوب دولت روبهرو شدهایم.
وی برگزاری رزمایش برای مقابله با تهدیدات سایبری را یکی از اقدامات سازمان پدافند غیر عامل اعلام کرد و گفت: در سال گذشته بیش از پنجاه رزمایش برگزار کردیم و بیش از ۳۰۰ محصول و سامانه پدافند سایبری را تولید داخلی کردیم.
تجهیزات ضد ریز پرنده تولید کردیم
رییس سازمان پدافند غیر عامل با بیان تولید تجهیزات مقابله با تهدیدات ریز پرنده گفت: با همکاری وزارت دفاع و نیروهای مسلح تجهیزات ضد ریز پرنده را تولید و در اختیار سازمانهای مختلف کشور قرار دادیم.
سردار جلالی ایجاد پیمان دفاع سایبری را یک ضرورت دانستند و گفت: جمهوری اسلامیایران آمادگی دارد که با کشورهای دوست و همپیمان توافق نامه دفاع سایبری ایجاد کند. خوشبختانه به دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه دفاع سایبری رسیدهایم و هر کشوری که به ما حمله سایبری کند قطعاً با پاسخ قاطع ما روبهرو خواهد شد.
سردار جلالی در ادامه به ترسیم استراتژی دشمن در تقابل با ایران پرداخت و توضیح داد: تهدید، کودتا و هشت سال جنگ تحمیلی برای دشمن نه تنها ثمری نداشته بلکه سبب شد تا ایران اسلامیبتواند با تبدیل تهدید جنگ به فرصت در بسیاری از عرصه از جمله عرصه نظامیخودکفا شده و همین امر تقویت و افزایش قدرت بازدارندگی را به همراه داشت که دشمن خیال تقابل نظامیرا از سر بیرون کرد.
وی ادامه داد: پس از آن آمریکا راهبرد فشار همه جانبه حداکثری را در دستور کار قرار داد که مبتنی بر ابزارهای مادون جنگ بود. آمریکا در این مسیر، از سلاح تحریم تا فشنگ آخر استفاده کرد. در واقع ترامپ نه تنها خود از دنیای سیاست محو شد بلکه گزینه جدید تحریم برای بایدن باقی نگذاشت. آمریکا و رژیم صهیونیستی تمام امکانات خود و ضدانقلاب را برای برهم زدن امنیت ایران بسیج کرد که هدف آن ایجاد یک ظرفیت اقدامات آشوب برانگیز و ضد امنیتی علیه ایران بود که ماحصل آن شکست فشار همه جانبه حداکثری دشمن در تمام حوزهها بود.
برنامه آمریکا برای «جنگ شبکههای اجتماعی»
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان حمایت آمریکا از چهار قرارگاه جنگ سایبری با دسترسی بالا به شبکههای اجتماعی خارج پایه، افزود: استراتژی دشمن به سمت یک مجموعه عملیات ترکیبی رفته است از جمله آن میتوان به جنگ سایبری مبتنی بر شبکههای اجتماعی خارج پایه یا همان «جنگ شبکههای اجتماعی» پرداخت. در این جبهه جدید همه تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور براساس الگوهای شناختی در شبکههای اجتماعی رصد و پایش میکنند تا بهانهای برای تحریک مردم بیایند. و موضوعاتی که به کار تولید یک حادثه امنیتی میخورد را دست آویز خود برای تحریک مردم قرار میدهند.
وی ادامه داد: جنبه دیگری از این عملیات ترکیبی را در بهره گیری از لایه ماهوارهای در عملیات تروریستی (اینترنت ماهوارهای)، عملیات خرابکاری صنعتی-تروریستی و توسعه عملیات نظامیتا مادون جنگ شاهد بودیم. ترور شهید عزیز دکتر فخری زاده، که با استفاده از هوش مصنوعی، فضای مجازی و اینترنت ماهوارهای و عملیات نفوذ انجام شد یکی از شواهد گویای دشمنی استکبار علیه ملت ایران است.
سردار جلالی گفت: اما آنچه سبب شد دسیسه و توطئه دشمنان علیرغم همه زحمات و هزینههایی که برای کشور داشت راه به جایی نبرد و تابآوری ملت ایران را به جهانیان نمایش بگذارد استراتژی “مقاومت فعال” بود که مقام معظم رهبری نقشه راه آن را برای ما ترسیم و ابلاغ کردند. امروز ترامپ به تاریخ پیوسته است و هیچکدام از اهدافش محقق نشده است هر چند در برخی حوزهها هم ما را به زحمت انداخت.
دفاع بیولوژیک علیه برنامه مشکوک آمریکا
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با ارایه نقشهای از تاسیسات آزمایشگاههای آمریکا در منطقه بر ضرورت ایجاد یک حرکت جمعی دفاع بیولوژیک بین الملل علیه برنامه مشکوک آمریکا با مشارکت کشورهای منطقه تاکید کرد.
وی با بیان اینکه در زمینه فعالیتهای ماهوارهای نیز شاهد اقدامات آمریکا هستیم که بر بستر توسعه اینترنت جهانی صورت میگیرد، توضیح داد: با ارایه خدمات اینترنتی فرا حکومتی، میتوان زمینه حکمرانی خارج از حاکمیت ملی بر مردم را فراهم کند. غیر از اینکه خطر اشراف و تهدیدات ناشی فعالیتهای ماهوارهها در لایههای نزدیک به زمین را نیز نباید فراموش کرد. که در این زمینه باید اقدامات و تمهیدات لازم چه در حوزه بین اللملی و چه ملی اندیشیده شود.
سردار جلالی با طرح این پرسش که با وجود این تهدیدات راهبرد مقابله با آنها چیست و این راهبرد از چه ویژگیها و مولفههایی برخوردار است، توضیح داد: مهمترین گام در این مسیر رصد و مراقبت از تهدیدات، شناخت تهدیدات، شناخت اثر تهدیدات بر کارکردها و شناخت تاکتیکهای آنهاست.
مرجع : مهر