۰
یک عضو کمیسیون: در صورت فیلترینگ انصراف می‌دهم

حضور یکدست نمایندگان موافق در کمیسیون صیانت کذب است

تاریخ انتشار
دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۶
حضور یکدست نمایندگان موافق در کمیسیون صیانت کذب است
حضور یکدست نمایندگان موافق در کمیسیون صیانت کذب است

آی‌تی‌من-  لطف الله سیاهکلی با بیان ‌آغاز بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی گفت: هنوز کلیات طرح در کمیسیون مشترک به تصویب نرسیده است و با تصویب کلیات، مفاد تایید شده اطلاع رسانی خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی با بیان اینکه که این طرح نیاز به چکش کاری دارد، گفت: این طرح بسیار حساس و تخصصی است و شرایط محیط هم به واسطه گره خوردن با تکنولوژی به طور مدام در حال تغییر است و باید در فرایند بررسی این طرح هوشمندی زیادی به کار گرفت.

سیاهکلی افزود: یکی از دلایل بررسی این طرح طبق اصل ۸۵، حساسیت زیاد آن است. با این حال باید گفت که بخش کوچکی از فضای مجازی را در نظر می‌گیرد و امیدواریم دولت لایحه‌ای دراین باره ارایه دهد تا فضای مجازی قانونمند شده و مردم بتوانند با خیال راحت در فضای مجازی زندگی کنند و حق و حقوقی از آنها را ضایع نشود.

وی،  بهبود فضای کسب و کار در کشور را از مهمترین اهداف طرح حمایت عنوان کرد و ادامه داد:‌ این طرح باید کاری کند که کسب و کارها در فضای مجازی رونق بگیرد. در غیر این صورت از اهداف خود دور می‌شود. البته کرونا سبب شد که کسب و کارها زودتر از زمان مورد نظر وارد فضای مجازی شود.

سیاهکلی ادامه داد:‌ حدود ۱۰ سال پیش تاکید ما بر این بود که باید بخشی از کسب و کارها باید وارد فضای مجازی شود چرا که اگر وارد فضای مجازی نشویم، هم هزینه‌ها افزایش خواهد یافت و هم کیفیت کار پایین خواهد آمد.

سخنگوی کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی با تاکید بر اینکه ورود به فضای مجازی هزینه‌ها را کاهش خواهد داد و سبب افزایش کیفیت و سرعت بهره وری می‌شود، گفت: پیش از این نیز برنامه کلان کشور استفاده از فضای مجازی بود ولی شرایط کرونایی سبب شد مردم زودتر از زمان مورد نظر وارد فضای مجازی شوند و عملا شرایط جدیدی را برای کسب و کارهای کشور رقم بزنند.

وی یادآورشد: اینکه گفته می‌شود افراد حاضر در کمیسیون مشترک بیشتر موافقان طرح هستند، با این مطلب موافق نیستم چرا که اعضای کمیسیون مشترک توسط اعضای کمیسیون‌های مربوط به خود انتخاب شدند.

سیاهکلی گفت: این هم که گفته می‌شود به اعضای کمیسیون چند نفر دیگر اضافه خواهند شد نیز درست نیست. چرا که ۲۳ نفر در کمیسیون مشترک حضور دارند و ظرفیت کمیسیون تکمیل شده است.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز با بیان اینکه هدف این طرح، ورود به قانون نویسی بهتر در فضای مجازی است، افزود: امیدواریم این طرح با نگاه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خواست و نیاز مردم را برآورده  کند.

در همین رابطه یک عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی گفت: کاهش سرعت اینترنت در دستورکار کمیسیون مشترک نیست؛ ما به دنبال قانونمند کردن فضای مجازی هستیم.

احمد امیرآبادی فراهانی به خبرگزاری صدا و سیما، گفت: پس از تدوین آیین نامه داخلی کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی، کلیات این طرح در کمیسیون به بررسی و رای گذاشته خواهد شد.

وی افزود: ما در این کمیسیون به دقت مفاد طرح را بررسی خواهیم کرد، برخی از مواد طرح قبلی نیاز به تغییرات دارد.

امیرآبادی ادامه داد: مثلاً با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه ایران امکان الزام به بازگشایی دفاتر شرکت‌های خارجی، چون اینستاگرام و فیسبوک و... در ایران وجود ندارد، از طرفی هم نمی‌توان اجازه داد که این پلتفرم‌ها بدون توجه به قوانین کشور ما هر فعالیتی انجام دهند.

امیرآبادی گفت: فیلتر و مسدودسازی راه حل نیست بلکه ما باید در کمیسیون مشترک به دقت این را بررسی کنیم و به یک راهکار عملیاتی برسیم.

وی افزود: من به هیچ عنوان موافق انسداد شبکه‌های اجتماعی خارجی نیستم، بنده و بسیاری از مسوولان عالی رتبه هم عضو همین شبکه‌های اجتماعی هستیم که برخی از آنها، چون توییتر در ایران فیلتر هستند؛ وقتی مسوولان کشور هم در چنین شبکه‌ای فعالیت دارند واقعا دلیل انسداد و فیلترینگ چیست؟! معنی ندارد.

وی تاکید کرد: به هیچ عنوان اجازه فیلترینگ و یا کاهش سرعت اینترنت را نخواهیم داد، اگر چنین مصوبه‌ای داشته باشیم از حضور در این کمیسیون انصراف خواهم داد.
 
مرجع : ايرنا
برچسب ها :
کد مطلب : ۲۷۷۴۱۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما