۰
سامانه‌‌ سازمان‌های بیمه‌ باید یکپارچه شود

خداحافظی با نسخه کاغذی از مهرماه

تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳۱
خداحافظی با نسخه کاغذی از مهرماه
خداحافظی با نسخه کاغذی از مهرماه

آی‌تی‌من- مریم حسینی گفت: هر هفته در مورد کرونا در استانداری جلسه داریم. کرونا اولویت اصلی است. سازمان بیمه سلامت نیز جزیی از نظام سلامت است که در راستای این سیاست‌ها حرکت می‌کند.

وی با بیان نقش حمایتی سازمان بیمه سلامت، اظهار کرد: کاهش رفت و آمد بیمه شدگان در شرایط کرونا یکی از تاکیدات و اقدامات ما بوده است. به طور مثال تمدید داروی بیماران دیابتی موضوع مهمی‌است تا بار مراجعات حضوری را کاهش دهد و از این رو بیماران دیابتی و سقف داروی آنها نشان‌دار شده است تا بتوانند به راحتی بدون مراجعه به داروخانه‌های بزرگ دارو دریافت کنند. از طرفی پزشک می‌تواند نسخه الکترونیکی تاریخ آینده‌دار بنویسد که تردد کاهش یابد و مردم به راحتی خدمت بگیرند. از نیمه دوم سال ۹۹، دو قلم انسولین با فرانشیز ۱۰ درصد به خدمات ما اضافه شد.

وی افزود: از اول اردیبهشت ماه تا پایان تیرماه به تدریج کاهش کاربرد دفترچه بیمه سلامت را داشتیم و به تدریج بخش خصوصی هم وارد این فرایند شد و از اول مهر دیگر از بخش خصوصی هم نسخه دستی نمی‌پذیریم. یکی از نکات متفاوت و وجه تمایز استان تهران پزشکان غیر طرف قرارداد است که اینها هم نسخه می‌نویسند و الان با الکترونیکی‌شدن فرایند تمام تلاشمان این است که این پزشکان هم به شکل الکترونیکی نسخه بنویسند.

حسینی  ادامه داد: نسخه‌نویسی الکترونیکی یکی از الزامات است که ما هم از دو سال قبل شروع کردیم. امیدواریم ۷۲ درصد بیمه شدگان استان تهران در صندوق روستایی و همگانی بتوانند در مراجعه به بخش دولتی دانشگاهی نسخه‌نویسی الکترونیکی را داشته باشند.

وی افزود: پس از حذف دفترچه، موضوع تمدید اعتبارنامه بیمه‌ها اهمیت زیادی دارد. تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اعتبار دفترچه‌ها تمام می‌شود و بیمه شدگان بویژه بیمه شدگان روستایی و صندوق همگانی با مراجعه به سامانه‌های شهروندی که آدرس آن در سایت اداره کل است اقدام به تمدید اعتبار کنند. از این طریق همچنین می‌توانند اطلاعات بیمه‌ای و هویتی خود را مشاهده کنند. روش دیگر استعلام اعتبار بیمه نامه برای بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی نیز استفاده از کد ستاره ۱۶۶۶ مربع ( # ۱۶۶۶*) است. در صورتی که فرد مسن و سال‌خورده‌ای امکان اقدام از روش‌های فوق را نداشته باشد فعلا می‌تواند به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کند.

سرپرست بیمه سلامت استان تهران با بیان اینکه ۵۵ درصد نسخ کاملا الکترونیکی نوشته می‌شود، گفت: البته تا زمانی که به پوشش بالای ۹۰ درصد یا ۱۰۰ درصد برسیم  پزشک می‌تواند در سربرگ درمانگاه با مهر خودش موارد دارویی را را مرقوم کند و داروخانه با این شیوه نیمه الکترونیکی می‌تواند دارو ارایه دهد. ولی اولویت این است که هر بیمه شد با ارایه کد ملی و شماره موبایل بتواند خدمات دریافت کند.

او ادامه داد: نظام ارجاع و پزشک خانواده از تاکیدات ما است که در قانون برنامه ششم توسعه هم به آن اشاره شده است و یک نمونه آن اجرای این طرح در مازندارن و فارس است. البته نظام ارجاع کوچکی مربوط به کمیته امداد هم داریم که ۷۲ هزار فرد تحت پوشش کمیته در استان تهران با پکیج ارجاع تحت پوشش بیمه درآمدند و ذیل صندوق سایر اقشار هستند. از سال گذشته در ۴ استان یزد، کرمان، چهار محال و بختیاری و کردستان نظام ارجاع و پزشک خانواده را در صندوق همگانی آوردیم که تا سقف ۷۵۰ یا ۱۵۰۰ نفر به یک پزشک‌ متصل شوند و موظف هستند ظرف ۶ ماه همه بیماران‌شان را ویزیت کنند و ما به این صورت سرانه‌ای و ماهانه به آنها پول پرداخت می‌کنیم که ۷۵۰۰ تومان پزشکان عمومی‌و ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان پزشکان متخصص است. از اول مهرماه این اقدام باید در تهران انجام شود که فعلا از منطقه هرندی در تهران آغاز کردیم.

وی درباره هزینه تست‌های کرونا نیز گفت: تست‌های PCR مرحله اول شناسایی بیمار است و اگر در این مرحله کمک کنیم به شناسایی بهتر بیماران کمک کرده‌ایم و احتمال بستری و بدحال شدن در این افراد کاهش می‌یابد.  تست‌های کرونا از سال ۹۹ در تعرفه بیمه بود ولی باید از طریق نظام سطح بندی انجام می‌شد و هر پزشک و مرکزی را نمی‌پذیرفتیم که این تست‌ها را بنویسد. اگر افراد با نسخ ممهور به مهر مراکز ۱۶ ساعته یا مراکز دولتی دانشگاهی به آزمایشگاه‌های معرفی شده از آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت مراجعه می‌کردند فرانشیز آزمایش را پرداخت می‌کردیم. الان با ابلاغ صورت گرفته بر اساس پروتکل‌های مشخص وزارت بهداشت هزینه تست‌ها برای مردم رایگان است. نمی‌توانیم هزینه چندین و چند آزمایش PCR متوالی را پراخت کنیم؛ چون منابع سلامت هم نامحدود نیست و باید بر اساس پروتکل‌ها این آزمایش نوشته شود. از طرفی در بخش خصوصی هم مبنای محاسبه برای ما تعرفه دولتی است. در همه مراکز دولتی فرانشیز PCR در مراکز دولتی رایگان شده است اما در مراکز خصوصی سهم سازمان پرداخت می‌شود اما بیما هم باید ما به‌التفاوت بخش دولتی و خصوصی را پرداخت کند.

حسینی افزود: آغاز نسخه‌نویسی الکترونیکی از شهرستان‌های تهران از نیمه دوم سال ۹۸ آغاز شد و کم کم فراگیر شد و ۲۲۰۰ پزشک طرف قرارداد آموزش دیدند. درحال حاضر ۱۴۰۰ پزشک طرف قرارداد داریم که نسخه الکترونیکی می‌نویسند. حدود ۴ تا ۵ هزار پزشک در درمانگاه‌ها داریم که اطلاعات را الکترونیکی می‌فرستند. در استان تهران تعداد پزشکانی که قراردادی با بیمه‌ها ندارند زیاد است. با نظام پزشکی نشست داشتیم که کمک‌مان کنند ولی ما شماره موبایل‌هایی از پزشکان از نظام پزشکی دریافت نکردیم و همه اطلاعات پزشکان را از سیستم‌های خودمان با مشقت دریافت کردیم تا بتوانیم درخصوص نسخه‌نویسی الکترونیکی با پزشکان همکاری کنیم. البته استقبال خوبی نداشتیم ولی بازهم صبر نکردیم و با پزشکان تماس گرفتیم که با نرم افزار erx بتوانند نسخه‌نویسی انجام دهند، این در حالی است که کار آموزش را هم خودمان انجام می‌دهیم.

حسینی ادامه داد: ما تمام تلاش خود را برای تحقق زودتر فرایند نسخه‌نویسی الکترونیکی داریم و امیدواریم نظام پزشکی و دانشگاه‌ها هم به ما کمک کنند. الان در شهرستان‌های تهران موفقیت بیشتر بوده است.

وی همچنین درباره پوشش بیمه‌ای رمدسیویر نیز گفت: داروی بیمارستانی رمدسیویر تحت پوشش بیمه است. بیمه‌ها وارد بحث درمان نمی‌شوند و در این زمینه منتظر ابلاغ وزارت بهداشت ماندیم و با مهر بیمارستان دولتی و دانشگاهی و پزشک، این دارو تحت پوشش بیمه است. درحال حاضر رمدسیویر و اکتمرا در بخش بستری با توجه به پروتکل‌های تعیین شده تحت پوشش ما است.

وی با اشاره به اینکه در مردادماه سال جاری بیشترین میزان مراجعات کرونایی بیمارستان‌ها را داشتیم، اظهار کرد: تمام بیمارستان‌ها به غیر از بیمارستان‌های تک تخصصی مبتلایان کرونا را بستری می‌کردند. ما هم در این مدت با مراکز و پزشکان جدیدی قرارداد بستیم.

سرپرست بیمه سلامت استان تهران درباره پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد نیز گفت: مطالبات سال ۹۹ را کاملا پرداخت کردیم. ۳ ماه اول امسال برای بیمارستان‌های غیردولتی دانشگاهی پرداخت شده است. بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی تا پایان خرداد در دست اقدام است و فعلا مقداری اسناد خزانه به آنها دادیم. در بخش الکترونیکی هم تا مرداد ماه پرداخت شده است. پرداخت‌ها تقریبا به روز است. خیلی برایمان مهم است با این شیوه به تامین منابع بیمارستان‌ها در روزهای کرونایی کمک کنیم. ما در بخش سرپایی در پنج ماه اول امسال برای داروی رمدسیویر  حدود ۲۰ میلیارد تومان پرداختی داشتیم که ۱۴ میلیارد تومان آن برای مرداد ماه بود. در بخش بستری هم ۲۰ میلیارد تومان برای این دارو هزینه شد.
 
سامانه‌‌ سازمان‌های بیمه‌ باید یکپارچه شود
در همین رابطه اما رییس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با بیان هدررفت ۲ تا ۳ هزار میلیاردی منابع در سازمان بیمه سلامت، گفت: سامانه‌های سازمان‌های بیمه‌گر یکپارچه نیستند و این امر نسخه‌نویسی الکترونیکی را دچار چالش می‌کند.

موید علویان، رییس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه "رویکرد نظام پزشکی تهران برای الزام یا تشویق پزشکان به نوشتن نسخ به صورت الکترونیکی برای جلوگیری از ایجاد تقاضای القایی چیست؟" گفت: سامانه‌های سازمان‌های بیمه‌گر یکپارچه نیستند و این امر نسخه‌نویسی الکترونیکی و نظارت بر نسخ را دچار مشکل می‌کند؛ بنابراین اول باید زیرساخت‌ها را در نظام بیمه‌گری اصلاح کنیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته حدود 22 هزار میلیارد تومان در بیمه سلامت هزینه شد. حدود 40 درصد این هزینه‌ها در حیطه دارو و تجهیزات پزشکی بوده است و طبق آماری که خودشان داده‌اند، بیش از 35 درصد این عدد پِرت و هدررفت بوده است. یعنی حدود 2 تا 3 هزار میلیارد تومان اتلاف منابع داشته است. ما در یک سازمان بیمه‌ای 2 تا 3 هزار میلیارد تومان پِرتی داریم اما در مقابل افزایش تعرفه پزشکان مقاومت می‌شود. ما در نظام پزشکی از ایجاد پرونده سلامت استقبال می‌کنیم، از ایجاد فرهنگ بر پایه آی تی و کنترل مصارف و خدمات و حفاظت از منابع نظام سلامت، حمایت می‌کنیم زیرا فکر می‌کنیم که این منابع باید در جهت درست استفاده شود و تعرفه‌ها منطقی دیده شود.

علویان درباره برنامه این سازمان برای ارتقای سلامت روان کادر درمان، گفت: ما به حوزه مسائل روان پزشکی، روان‌درمانی، خودکشی‌ها و... توجه داریم. در یک‌سال اخیر مواردی از خودکشی‌ها و مرگ ناشی از فشار کاری در دستیاران دیدیم. متولیان امور دستیاری در وزارت بهداشت باید برنامه‌هایشان را اصلاح کنند. البته این موضوع فقط مشکل ما نیست، بلکه مشکل جهانی است. طرح‌هایی را از برخی همکاران دریافت کردیم. ما روز جهانی پیشگیری از خودکشی داریم و باید برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم. باید با وزارت بهداشت همکاری بیشتری داشته باشیم تا امور سلامت روان کادر سلامت را بهبود ببخشیم.

وی درباره موضع خود نسبت به برگرداندن حق تعرفه‌گذاری خدمات درمانی به سازمان نظام پزشکی گفت: خواسته‌های ما باید معقول باشد. اگر متولیان امر سلامت را قانع کنیم که ویزیت پزشک را افزایش دهیم به شرطی که خدمات پزشک خانواده را ارایه کند، قطعا آورده خوبی برای ما خواهد داشت. اگر کسی شعار بدهد که من تعرفه‌‌گذاری را به نظام پزشکی برمی‌گردانم، این شعار دور از واقعیت است و عملی نیست. باید حرفی بزنیم که عملی باشد و ضامن منافع صنف و ملت باشد‌.

رییس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ افزود: نظر شخصی من این است که ما در نظام تعرفه‌گذاری بی‌عدالتی داریم. در این نظام یک ارایه‌دهنده خدمت وجود دارد که بخشی از آن را نظام پزشکی نمایندگی می‌کند، بخش دیگر وزارت بهداشت است که تولیت کار را برعهده دارد و بخش دیگر هم خریدار خدمت یعنی بیمه‌ها هستند. این سه بخش باید درباره تعرفه و ابزارهای آن صحبت کنند و این مثلث می‌تواند تا حد زیادی مشکلات تعرفه‌گذاری را حل کند. طی دو سال اخیر تعرفه با هزینه تمام شده متناسب نبوده است. هزینه تمام شده بسیار بالا رفته است و به همین دلیل می‌بینیم که مطب‌های پزشکان و درمانگاه‌ها تعطیل می‌شود.

وی در پایان ضمن انتقاد از برخی سیاست‌های اتخاذشده در زمینه مقابله با کرونا گفت: ما شاهد این هستیم که سفرها با خودروی شخصی ممنوع می‌شود و درنتیجه مسافران به سمت استفاده از حمل و نقل عمومی‌سوق داده می‌شوند باید رفت و آمد و سفرها را منطبق بر واکسیناسیون انجام دهیم.
 
مرجع : ايسنا
کد مطلب : ۲۷۷۱۵۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين