۰

قالیباف: دولت لایحه‌ سامان‌دهی رمز ارزها را به مجلس بدهد

وزیر نیرو: 10 درصد انرژی استخراج رمزارز جهان، در ایران مصرف می‌شود
تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۸
قالیباف: دولت لایحه‌ سامان‌دهی رمز ارزها را به مجلس بدهد
قالیباف: دولت لایحه‌ سامان‌دهی رمز ارزها را به مجلس بدهد

آی‌تی‌من- محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی‌ در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی ‌و بعد از ارایه گزارش وزیر نیرو درباره علل خاموشی‌های اخیر اظهار داشت: اگر نقدی در مجلس درباره خاموشی‌های برق مطرح شد به حوزه برنامه ریزی و مسوولیت‌ها که به عهده ما و وزارتخانه است باز می‌گردد؛ وگرنه تمام کارگران صنعت برق با تمام جان خود در حال تلاش هستند.

وی افزود: اگر سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی براساس برنامه ششم توسعه به موقع انجام نگرفته است امروز مدیریت و مسوولیت را چه ما در مجلس شورای اسلامی ‌و چه وزیر در وزارتخانه برعهده دارد و باید با مشکلات موجود مسائل را پیش ببریم.

رییس مجلس شورای اسلامی‌ گفت: مجلس یازدهم کاری را برای وزارت نیرو در حوزه سرمایه‌گذاری انجام داد که در بودجه ۴۰ سال گذشته بی‌سابقه است.

قالیباف اظهار داشت: می‌دانیم که تصمیم امسال مجلس در قبال وزارت نیرو در ظرف یک ماه اثرگذار نخواهد بود اما ما انتظار داریم که با جدیت دنبال شود. اکنون ما در رکود اقتصادی قرار داریم و بخش قابل توجهی از صنایع ما نیمه تعطیل هستند. قطعا اگر این صنایع بخواهد فعالیت خود را آغاز کند اولین نیاز آنها انرژی است.

قالیباف گفت: ما شاهد سردرگمی‌ در حوزه مدیریتی بین وزارتخانه‌ها هستیم؛ به عنوان مثال در اقلام اساسی در بین وزارت کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت سردرگمی‌وجود دارد که اکنون این مشکلات به وجود آمده است. در بحث رمزارزها نیز سردرگمی‌چند جانبه وجود دارد. بحث تولید رمزارز به وزارت صنعت، معدن و تجارت باز می‌گردد.

وی افزود: بحث تبادل آن اگر ارز محسوب شود به بانک مرکزی و اگر دارایی دیجیتال محسوب شود به وزارت اقتصاد باز می‌گردد و بحث تامین انرژی آن نیز به وزارت نیرو باز می‌گردد. سوال ما از دولت این است چرا برای جایی که ۲۰۰۰ مگاوات مصرف برق دارد و حجم بالای دارایی ارزی و یا دارایی دیجیتالی در آن رقم می‌خورد دولت لایحه‌ای به مجلس شورای اسلامی‌نمی‌دهد تا این بخش که 4 وزارتخانه را درگیر می‌کند سامان بگیرد.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در موضوعات مهم این چنینی باید لایحه دولت ارایه شود و متاسفانه دولت در ارایه‌ی لایحه کوتاهی می‌کند. دولت یازدهم نسبت به دولت قبل که صدور مجوزهای موسسات اعتباری را به وزارت تعاون سپرده بود انتقاد کرد که در نهایت سردرگمی‌که در آن دوره وجود داشت منجر به ۳۶ هزار میلیارد تومان خسارت به بیت‌المال شد. امروز نیز در حوزه رمزارزها ما با سردرگمی
‌مواجه هستیم.

قالیباف افزود: ما در مجلس شورای اسلامی‌طرحی درباره رمزارزها آماده داریم اما فکر می‌کنیم که دولت باید برای موضوع بسیار مهمی‌لایحه ارایه دهد یا حداقل در بررسی طرح اظهارنظر کند؛ انتظار می‌رود دولت ورود جدی به این حوزه داشته باشد.

وی گفت: امروز بخش خصوصی که تولید برق می‌کند به موقع پول خود را دریافت نمی‌کند؛ چگونه ما از کسانی که پول‌شان را نمی‌دهیم توقع داریم به تولید ادامه دهند؟ 

وی گفت: توقع ما از شما که می‌دانستید ۳۰۰۰ مگاوات کمبود برق داریم این نبود که حداقل برای سه هفته غافلگیر شویم و برق خانه‌ها، صنایع و بخش اداری را بدون اطلاع‌ قبلی قطع کنید؛ این یک سوء مدیریت واضح است؛ انتظار می‌رود دولت در اسرع وقت لایحه‌ای برای ساماندهی رمزارزها ارایه کند.

استخراج غیرمجاز رمزارز، قاچاق انرژی است
وزیر نیرو نیز دیروز در صحن علی مجلس گفت: استخراج غیر قانونی رمز ارزها، صادرات انرژی به صورت پنهانی و قاچاق است.

رضا اردکانیان ‌افزود: استخراج قانونی رمزارزها اگر با مجوز باشد به معنای صادرات قانونی انرژی است که انجام می‌شود.

وی ادامه داد: استخراج غیرقانونی رمزارزها یکی از عوامل افزایش میزان مصرف برق است، زیرا دستگاه‌هایی که باید در فضای باز بوده و مداوم خنک سازی شوند به انبارهای متروکه، کارخانه‌های فرسوده، مکان‌های مسقف برده می‌شود که خنک‌سازی آنها نیازمند استفاده بیشتر از دستگاه‌های سرمایشی است که همین امر به مصرف بی رویه برق دامن می‌زند.

وزیر نیرو به همکاری با نیروی انتظامی‌برای برخورد با این نوع استخراج کنندگان رمز ارز خبرداد و گفت: از تیر پارسال تا فروردین ۱۴۰۰ سیر کشف دستگاه‌های غیر قانونی روبه افزایش بوده به گونه ای که فقط در فروردین دو هزار و ۶۶۱ مرکز شناسایی شده و ۱۷۵ هزار دستگاه ضبط شده که مشمول ترتیب‌های قانونی هستند.

اردکانیان گفت: براساس آخرین گزارش مراجع جهانی ۱۰ درصد انرژی مصرفی تولید رمزارزها در جهان مربوط به ایران است و این یعنی حداقل ۲ هزار مگاوات صرف تولید رمزارز می‌شود، در حالی که مطابق مصوبه هیات وزیران آن تعدادی که مجوز گرفته‌اند ۳۲۱ مگاوات بیشتر نیست. لذا انتظار می‌رود به زودی در این باره تدابیری با هماهنگی‌ دستگاه‌های مربوطه اندیشیده شود.

اردکانیان با بیان اینکه بودجه سال ۱۴۰۰ یکی از بهترین بودجه‌های صنعت آب و برق است، گفت: نه به دلیل منابع مالی که در این بودجه برای صنعت آب و برق دیده شده، بلکه به دلیل گره‌گشایی‌های است که در خصوص مشکلات مزمن این صنعت به خصوص برق در نظر گرفته شده است. وی ادامه داد: یکی دیگر از خصوصیات خوب بودجه امسال، خلاصی یافتن وزارت نیرو و منابع داخلی آن از مکانیزم تبصره ۱۴ است.
وزیر نیرو افزود: امسال از این محل، سیستم برق  ۱۰ هزار روستا بهسازی می‌شود، علاوه برآن ۲۰ هزار خانوار عشایر مجهز به پنل‌های خورشیدی کوچک خواهند شد.
 
مرجع : فارس
برچسب ها :
کد مطلب : ۲۷۶۴۸۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما