صدور مدرک فارغالتحصیلی تنها با امضای الکترونیکی
تاریخ انتشار
دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۴
آیتیمن- عبدالحمید انگجی با تأکید بر اینکه در راستای تسهیل و ارتقای امور دانشآموختگان دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی، اداره کل امور دانشآموختگان تصمیم گرفت روند صدور امضای الکترونیکی مدارک تحصیلی را آغاز کند، گفت: این امر خطیر از ابتدای سال ۹۸ از طریق سامانه سجاد برای مدارک تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی و در بخش دانشآموختگان خارج از کشور نیز از ابتدای سال ۹۹ برای همه دانشآموختگان خارج از کشور فراهم و به اجرا در آمد.
وی افزود: هم اکنون بر اساس مصوبه کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیکی تمام دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید از امضای الکترونیکی در مدرک فارغ التحصیلی استفاده کنند.
انگجی در توضیح روند صدور امضای الکترونیکی در اداره کل امور دانش آموختگان گفت: در رویه مذکور با اسکن QR Code مندرج در گواهینامه موقت، دانشنامه و یا ارزشنامه توسط نرمافزارهای QR Code Reader یا درج کدصحت ۲۰ رقمیدر آدرس پورتال سازمان (http://portal.saorg.ir ـ قسمت خدمات ـ استعلام کد صحت) مشخصات دانشآموخته در سامانه یادشده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی قابل رؤیت است و به راحتی میتوانند صحت گواهینامه موقت، دانشنامه و یا ارزشنامه را استعلام و تأییدیه تحصیلی را به صورت آنلاین مشاهده و دریافت کنند. مدیرکل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان در خصوص مزایای امضای الکترونیکی مدارک تحصیلی، گفت: با استفاده از امضای الکترونیکی، پایگاه داده متمرکز دانش آموختگان در کشور شکل میگیرد و درج کد صحت میتواند جایگزین مؤلفههای امنیتی متعدد بر روی دانشنامه یا ارزشنامه شود؛ این امر جلوگیری از جعل و کاهش هزینههای صدور دانشنامه یا ارزشنامه را دربردارد. وی امکان استعلام مدارک تحصیلی دارای کد صحت به صورت برخط و در کوتاهترین زمان توسط اشخاص حقیقی و حقوقی (بخش دولتی و خصوصی)، یکپارچه سازی الگوی مدارک و فرآیند صدور مدرک در دانشگاهها و جلوگیری از مکاتبات اداری مکرر جهت استعلام مدرک را از دیگر مزایای امضای الکترونیکی برشمرد. مدیرکل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان افزود: اختصاص کد صحت به هر مدرک تحصیلی (گواهی موقت و دانشنامه) به صورت مجزا با در نظر گرفتن تعهدات آموزش رایگان، بدهیهای صندوق رفاه دانشجویان و سایر تعهدات از دیگر مزایای امضای الکترونیکی است. وی در تشریح روند تصویب استفاده از امضای الکترونیکی، گفت: اداره کل امور دانش آموختگان با توجه به راستی آزماییهای انجام شده و مزایای بی شمار درج QR Code در مدارک تحصیلی، پیشنهاد تعمیم این طرح ارزنده را برای دانشگاههای دولتی که اختیار صدور تأییدیه تحصیلی و امضای دانشنامه توسط وزارت عتف به آنها واگذار شده را نمود که با استقبال وزیر علوم این طرح به کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی کشور ارایه شد.
انگجی درخصوص تصویب پیشنهاد سازمان امور دانشجویان در کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی، گفت: براساس مصوبه شماره ۲ جلسه نوزدهم این کارگروه “دانشگاهها و مراکز آموزش عالی موظفند با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به انتشار مدرک فارغالتحصیلی دانشجویان با استفاده از امضای الکترونیکی معتبر و بلند مدت اقدام کنند.
مرجع : سازمان امور دانشجویان