سامانه مودیان باید از یکم خردادماه ۱۴۰۰ راهاندازی شود
تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۲۴
آیتیمن- جواد اسکندری بیان اینکه سامانه مودیان، یکم خردادماه سال ۱۴۰۰ باید راه اندازی شود، گفت: تمامیاشخاص حقیقی که صاحب مشاغل صنفی و غیر صنفی هستند و تمامیاشخاص حقوقی باید عضو سامانه مودیان شوند و حسابهای تجاری خود را تعیین کنند تا مشخص شود تراکنشهای مالی تجاری را در کدام حساب انجام میدهند، سازمان امور مالیاتی نیز آن حساب را ملاک مالیات ستانی قرار میدهد.
وی اظهار داشت: در گذشته صاحبان مشاغل از فاکتورهای مرسوم خرید و فروش استفاده میکردند و این فاکتور را بارگذاری میکردند اما طبق قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، صرفاً صورت حساب الکترونیک معتبر است. بر اساس این قانون، فروشنده باید وارد سامانه مودیان شده و پیش فاکتور را صادر کند، خریدار نیز باید مندرجات را تأیید کند. بنابراین در این سامانه هم تراکنشها شفاف میشود هم صورت حسابهای الکترونیکی صادر میشود.
این پژوهشگر اقتصادی با اشاره به مزایای قانون پایانههای فروشگاهی، عنوان کرد: این سامانه باعث میشود، نظام ممیز محوری از بین برود و کارها به صورت هوشمند انجام شود تا دقتها بالا برود و فسادها حذف شود این صورت حسابها هم برای مالیات بر ارزش افزوده و هم برای مالیات بر عملکرد، کاربرد دارد.
وی ادامه داد: کارگروه راهبری سامانه مودیان که متشکل است از سازمان امور مالیاتی، بانک مرکزی و نماینده تام الاختیار وزارت ارتباطات، اطلاعات و وزارت صمت موظف شده تا ظرف زمان معینی آئین نامههای مرتبط این قانون را مشخص کنند. این آئین نامهها تا حدود زیادی آماده شدند اما تکمیل نشدند ولی به نظر میرسد تا اول خرداد این آئین نامهها نیز نهایی شود. اسکندری درباره پایانههای فروشگاهی نیز اظهار کرد: تعریف پایانه فروشگاهی این است که به پایانه پرداخت متصل باشد که هم پرداخت با آن صورت گیرد و هم صورت حساب الکترونیک صادر شود و اینجا موضوع بیشتر جنبه سخت افزاری دارد و زمانی که مودی با مصرف کننده نهایی سروکار دارد استفاده میشود.
این پژوهشگر اقتصادی عنوان کرد: صدور صورت حسابهای الکترونیکی نیاز به ارائه خدمات شرکتهای معتمد دارد. این شرکتها صورت حسابهای الکترونیکی را تجمیع میکنند و برای سازمان امور مالیاتی میفرستند. چالش جدی این است که این شرکتهای معتمد باید سریعتر شکل بگیرند و آمادگی کامل برای ارائه خدمت توسط پایانههای فروشگاهی وجود دارد اما چون شرکتهای معتمد به طور کامل راه اندازی نشدند در کوتاه مدت با همکاری بانک مرکزی از کارتخوانهای موجود به عنوان پایانه فروشگاهی استفاده میشود.
مرجع : مهر