افزایش ده درصدی، پس از پایان قراردادهای فعلی
ایراد شورای نگهبان به مصوبه حقالسهم دولت از اپراتورها رفع شد
تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۳
آیتیمن- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز قبل مجلس شورای اسلامیو در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه 1400 گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درخصوص اصلاح لایحه بودجه سال 1400 جهت تأمین نظر شورای نگهبان با اصلاح بند (ی) جزء 2 تبصره 6 این ماده واحده موافقت کردند.
2- حقالامتیاز و حقالسهم دولت از کارورهای ارایهدهنده خدمات مخابراتی پس از پایان قرارداد فعلی آنها به میزان ده واحد درصد (10%) افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی ردیف 130404 تا سقف مبلغ یکصد و بیست و 9 هزار و سیصد میلیارد ریال نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود منابع درآمدی حاصل از این افزایش از هر کارور، تا سقف بیست هزار میلیارد ریال با نظارت مرکز ملی فضای مجازی صرف توسعه زیرساخت همان کارور در بستر شبکه ملی اطلاعات میگردد و کارورهای ارایهدهنده خدمات اجازه افزایش تعرفه اینترنتی مصرفی را در سال 1400 ندارند.
منابع حاصل از حقالسهم دولت از کارورها و شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنت مازاد بر شصت و نه هزار و هشتصد میلیارد(69.800.000.000.000) ریال در ردیف 130404 صرف موارد زیر میشود:
1–2- توسعه زیرساخت ۵ میلیون پورت اینترنت ثابت پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران که امکان ارایه خدمات صوت و تصویری پیشرفته را داشته باشد.
2–2- حمایت از تولید محتوا در فضای مجازی
2-3- پروژهها و طرحهای مرتبط با فضای مجازی تحت نظارت و راهبرد مرکز ملی و در راستای مصوبات شورایعالی فضای مجازی به خصوص «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» مصوب شهریور 1399 با اولویت بومیسازی تجهیزات و خدمات امنیت و تولید محتوا و سالمسازی، ذخیرهسازی و پردازش کلان دادهها حمایت از توسعه هوشمندسازی در قوای سهگانه و نیروی انتظامیو ایجاد یک زیرساخت مرجع ملی بهنحوی که امکان نظارت برخط و قابل اتکای سهم ترافیک داخلی در کل مصرف اینترنت کشور فراهم شود.
4– 2– وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است اقدامات مشخصشده در طرح سند کلان شبکه ملی اطلاعات در افق 1400 را محقق نماید.
5– 2- مسؤولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن، منحصراً بر عهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر(ساترا) سازمان صدا و سیما است و سازمان صداو سیما موظف است در راستای حفظ ارزشهای ایرانی – اسلامی و نظام خانواده بر تمام مراحل تولید آثار حرفهای در فضای مجازی نظارت نماید و ضمن ارتقای کیفی تولیدات از اثرات سوء آن در جامعه جلوگیری به عمل آورد.
6– 2– وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است به نحوی سیاستگذاری نماید که توسعه اقتصاد دیجیتال بر بستر شبکه ملی اطلاعات دارای مزیتهای مالی و اقتصادی قابل توجه نسبت به توسعه آن در خارج از شبکه ملی اطلاعات باشد. کارورهای ارایهدهنده خدمات اجازه افزایش تعرفه اینترنتی مصرفی را در سال 1400 ندارند.
مرجع : خانه ملت