نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس:
وزیر ارتباطات پاسخگوی نحوه محاسبه ترافیک تلگرام باشد
تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۴۶
آیتیمن- عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی درباره سوالات مطرح شده پیرامون محاسبه نرخ دادههای تلگرام پیش و پس از فیلترینگ گفت: اوایل شروع به کار مجلس شورای اسلامی، ویدیو و کلیپهای گرافیکی در سطح فضای مجازی منتشر شد که بیانگر یک تخلف در خصوص پیامرسان تلگرام بود. در همین راستا فعالان فضای مجازی و برخی کاربران نیز این مباحث و مطالبات را به نمایندگان منتقل کردند و در خصوص شفافیت این موضوع دغدغه جدی داشتند.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: بر اساس خواسته کاربران و فعالان فضای مجازی، مصاحبههای مختلفی با رسانهها انجام دادم و خواستار ورود کمیسیون اصل ۹۰ و سازمان بازرسی به موضوع شدم و همچنین از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستم که درخصوص این دغدغه پاسخ لازم را بدهد.
وی افزود: پس از اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پاسخ لازم را نداد، از طریق تذکری کتبی در مردادماه خواستار تشریح و شفافسازی مفاد قرارداد با تلگرام و چرایی محاسبه ترافیک بین الملل برای کاربران تلگرام با وجود استقرار CDN های تلگرام در کشور شدم.
مقتدایی بیان کرد: تاکنون این وزارتخانه اقدامی در این خصوص انجام نداده و پاسخی به بنده واصل نشد. مکاتبهای نیز مجددا با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام دادم و خواستار پاسخ به تذکر شدم که متاسفانه اقدام لازم صورت نگرفت. در همین راستا، از ابزار قانونی سوال از وزیر بهره گرفتیم و سوالی را به همراه سایر نمایندگان در همین خصوص از آقای آذری جهرمیمطرح کردیم که به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شد و ایشان باید در کمیسیون جهت پاسخ به این سوال حضور یابند.
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سال ۱۳۹۰ خطاب به دولت مستقر مطرح کردند:« به سؤالات و ابهامات پاسخ دهید تا این مسایل در رسانهها نیز پخش و روشن شود که در این صورت غرضورزی غرضورزان به جایی نمیرسد». توقع شخصی ما این بود که آقای وزیر خودشان به این دغدغه فعالان و کاربران پاسخ بدهند و در همین خصوص تذکر هم دادیم، ولی عدم پاسخگویی وزارتخانه باعث استفاده از حق قانونی سوال شد. البته سکوت وزارتخانه در این قضیه برای همه کاربران و فعالان فضای مجازی قابل توجه بود.
وی مطرح کرد: قرار داد با تلگرام بر اساس چه تضامینی منعقد شده است؟ سود حاصله از افزایش ترافیک بین الملل با ورود تلگرام برای دولت و آن وزارتخانه به چه میزان بوده و در چه بخشی هزینه شده است؟ مابه التفاوت هزینه ترافیک بین الملل و داخلی چه میزان بوده و در چه بخشی هزینه شده است؟ اطلاعات کاربران در CDNها در چه وضعیتی قرار دارد؟، تجهیز CDNها و هزینه آن توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته است یا تلگرام؟ و چرا در ابتدای استقرار CDNهای تلگرام در کشورمان، استقرار آن تکذیب شد؟ بخشی از سوالاتی که کاربران و فعالان فضای مجازی خواستار پاسخگویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بودند.
مقتدایی تصریح کرد: در خصوص بیت المال همه حساسند و اینکه از زمان استقرار CDNهای تلگرام در کشور، میبایست ترافیک استفاده از این پیامرسان با نرخ داخلی برای کاربران محاسبه میشده درحالیکه با نرخ بین الملل و چندبرابری نسبت به ترافیک داخلی مورد محاسبه قرار گرفته و از حساب کاربران کسر شده است، مساله اصلی ماست و آقای وزیر باید در این خصوص در کمیسیون شفاف سازی کنند.
وی عنوان کرد: بررسیهای تیم تحقیقاتی دفتر اینجانب نشان میدهد که بعد از استقرار CDN تلگرام، ترافیک بینالملل حساب شده است و در این صورت رقم بسیار بزرگی از کاربران تلگرام قبل از فیلترینگ این پیامرسان کسر شده است که منتظر پاسخ وزیر ارتباطات میمانیم تا علت و ابعاد این مساله بیشتر روشن شود.
مرجع : ایلنا