۰

آمریکا مدعی شد: هکرهای ایرانی به انتخابات آمریکا نفوذ کردند

تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۴۴
آمریکا مدعی شد: هکرهای ایرانی به انتخابات آمریکا نفوذ کردند
آمریکا مدعی شد: هکرهای ایرانی به انتخابات آمریکا نفوذ کردند

آی‌تی‌من- در این بیانیه آمده است: «آژانس امنیت سایبری و حفاظت از زیرساخت‌ها و FBI می‌توانند تأیید کنند که مفسده‌جویان حداقل در یک ایالت داده‌های ثبت نام رای‌دهندگان را با موفقیت به دست آورده‌اند.»

اگرچه توضیح داده نشده که منظور کدام ایالت است.

گزارش تحلیلی دو نهاد فوق الذکر نشان می‌دهد که مهاجمان از 20 تا 28 سپتامبر با استفاده از اسکنر نقاط آسیب‌پذیر وب Acunetix ، سایت‌های دولتی را از جمله منابع انتخاباتی را اسکن کرده‌اند. همچنین تلاش شده است که از سایت‌ها برای به دست آوردن کپی اطلاعات ثبت نام رای‌دهندگان بین 29 سپتامبر تا 17 اکتبر استفاده شود.

با این حال، در این بیانیه آمده است که هکرهای ایرانی مسوولیت همه حملات سایبری به منابع دولت آمریکا را ندارند.

اطلاعات ملی آمریکا قبلاً گزارش داده بود که اطلاعات ثبت نام رای‌دهندگان به دست ایران و روسیه افتاده است. به عقیده اطلاعات ملی آمریکا، بازیگران خارجی می‌توانند از این داده‌ها برای ارایه چنان اطلاعاتی به رای‌دهندگان استفاده کنند که باعث ایجاد تردید، هرج و مرج و تضعیف اعتماد آنها به انتخابات آمریکا شود. جان راتکلیف، مدیر اطلاعات ملی آمریکا همچنین ایران را به پخش ویدیویی درباره تقلب در رای گیری متهم کرد که به گفته وی صحت ندارد.در همین حال دبیرخانه مطبوعات رییس جمهور روسیه دیمیتری پسکوف آنها را کاملاً بی اساس خوانده و روسیه بارها اتهامات مربوط به تلاش برای تأثیرگذاری بر روندهای دموکراتیک در کشورهای مختلف را رد کرده است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مورد ادعای مداخله روسیه در انتخابات در کشورهای مختلف گفت که هیچ سند این موضوع را تایید نمی‌کند.

  عملیات‌‌فریب تهران با نقاب طرفداران‌ ترامپ!

در همین رابطه شورای آتلانتیک نوشت: قدرت‌های خارجی عملیات مخفیِ سایبری در فلوریدا و ایالات دیگر انجام داده‌اند که پس از مدتی ادعا شد منظور ایران است.

به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ «توماس اس.واریک»، مدیر میز آینده‌پژوهشی وزارت امنیت‌داخلی آمریکا در اندیشکده «شورای آتلانتیک»، در گزارشی با عنوان «چگونه باید عملیات سایبری ایران و روسیه علیه انتخابات آمریکا را شکست داد؟» نوشت: تایید عملیات مخفیِ سایبری ایران علیه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا توسط «جان‌ راتکلیف» رییس جامعه اطلاعاتی ایالات متحده در روز ۲۱ اکتبر مورد انتقاد شماری از مفسّران قرار گرفت، نهاد جامعه اطلاعاتی آمریکا بر ۱۶ سازمان امنیتی این کشور از جمله NSA ،CIA و FBI مدیریت و نظارت دارد.نویسنده گزارش «شورای آتلانتیک» در ادامه آورده است: مهم‌ترین انتقاد این بود که جامعه اطلاعاتی آمریکا در عنوان‌کردن ساده‌ترین راه شکست این‌دست از اقدامات به آمریکایی‌ها ناکام بود. این نویسنده در ادامه نوشت: راه ساده و آسان برای شکست اقدامات در حال انجام ایران و روسیه «رای‌دهی زودهنگام» است.نشست ۲۱ اکتبر براساس گزارش وزارت امنیت‌داخلی ایالات متحده برگزار شد. در این نشست مسوولان انتخابات در حوزه‌های محلّی و ایالتی مورد خطاب قرار گرفتند که قدرت‌های خارجی عملیات مخفیِ سایبری در فلوریدا و ایالات دیگر انجام داده‌اند که پس از مدتی ادعا شد منظور ایران است. طرفداران حزب دموکرات ایمیل‌های تهدیدآمیزی از سوی گروه شبه‌نظامی‌ «پسران مغرور» دریافت کردند. گروهی که رییس‌جمهور دونالد ترامپ در مناظره ۲۹ سپتامبر/ ۹ مهر خطاب به آنان گفت: «عقب بایستید و آماده باشید.» 

در این ایمیل رای‌دهندگان دموکرات مورد خطاب قرار گرفتند و طی آن دستور داده شده که حزب خود را به جمهوری‌خواه تغییر و به ترامپ رای دهید. «پسران مغرور» نام گروهی نژادپرست افراطی در آمریکاست که اعلام کردند تقلّب در انتخابات و شکست ترامپ را تحمل نمی‌کنند و ترامپ نیز با اعلام نام این گروه در مناظره، به آنان فرخوان آماده‌باش داده است.دو اظهارنظر از سوی «راتکلیف» در نشست خبری برای مفسّران گیج‌کننده یا غیرمنتظره بود. اول؛ «راتکلیف» گفت: عملیات ایرانی‌ها رییس‌جمهور دونالد ترامپ هدف قرار داده بود.» درصورتی که این عملیات «به ظاهر» رای‌دهندگان دموکرات را تهدید کرده مبنی براینکه به‌جای «جو بایدن» به «دونالد ترامپ» رای دهید. 

در همین حال «چارلز شومر»، رهبر اکثریت در مجلس سنای آمریکا بعد از یک نشست طبقه‌بندی‌شده گفت که اقدام ایران در جهت تضعیف اعتماد عمومی ‌به انتخابات بود و شخص خاصّی هدف نبود.

 دوّم؛ «راتکلیف» همچنین در این نشست اعلام کرد: «ایران ویدئویی منتشر کرده است. این ویدئو بر این موضوع اشاره دارد که افراد می‌توانند رای تقلّبی به صندوق آرا بیاندازند؛ حتی خارج از کشور.» «راتکلیف» اشاره‌ای به این موضوع نکرد که ویدئوی منتسب به ایران، نشان می‌دهد ترامپ اظهارات تحقیرآمیزی پیرامون رای‌گیری ایمیلی به زبان می‌آورد. خوب است «راتکلیف» به‌طور رسمی‌اعلام کند که چنین ادعاهایی غلط و بی‌اساس است.تضمین «جان‌ راتکلیف»، رییس جامعه اطلاعاتی آمریکا و «کریستوفر رِی»، رییس FBI خیلی کلّی بود. «جان دمرز»، دستیار دادستان کل در بخش امنیت ملّی وزارت دادگستری که دو روز قبل کیفرخواستی درباره هکرهای دولت روسیه اعلام کرده بود، در این باره چیزی نگفت. 

«کریستوفر کرَبز» رییس آژانس امنیت سایبری در وزارت امنیت‌داخلی آمریکا که [این نهاد اوّل از همه] به مقامات محلّی و ایالتی هشداری پیرامون این تهدید اعلام کرده بود هم چیزی نگفت. 

 اما این نشست فاقد دو بخش مهم در زمینه استراتژیک بود:
 اوّل؛ روسیه تهدید خارجی بزرگ‌تری برای انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا است. این گزاره جمع‌بندی تعداد کثیری از کارشناسان و همچنین اوّلین برآورد تهدید سرزمینی وزارت امنیت داخلی آمریکا است. دوّم؛ ایران سال‌ها است به‌صورت وسیع، عملیات‌‌های پیچیده و مخفیانه نفوذ در آمریکا را هدایت کرده است امّا تاکنون تلاشی برای مداخله در انتخابات آمریکا نکرده بود. عملیات اخیر ایران نشانگر یک تغییر است. امّا در عرصه گسترده‌تر در روابط ایران‌آمریکا به هیچ وجه یک تغییر نیست. وقتی آمریکا مرتکب اقدامی ‌در رابطه با ایران می‌شود، تهران تمایل به واکنش دارد. این واکنش دقیقاً مشابه اقدام آمریکا نیست امّا تقریباً همیشه تقارن رفتاری وجود داشته است. 

مدیر میز آینده‌پژوهشی وزارت امنیت‌داخلی آمریکا در ادامه مدعی شد:  درست یک هفته قبل از آغاز ارسال ایمیل‌های ایرانی به رای‌دهندگان دموکرات در ایالت فلوریدا، ایران تحت دو حمله بزرگ سایبری در “روز‌های ۱۲‌۱۳ اکتبر/ ۲۱‌۲۲ مهر” قرار گرفت. یکی از بنادر ایران، مورد هدف این حمله سایبری بود. ایرانی‌های هدف دیگر را مشخص نکردند که این امر [احتمالاً] اشاره به نهادی امنیتی یا نظامی ‌نظیر سپاه پاسداران یا وزارت اطلاعات دارد. خدمات‌دهی اینترنتی تعدادی از نهادهای دولتی ایران برای مدتی قطع شد. مهم نیست که عملیات سایبری هفته گذشته کار چه کسی بوده است، ایران کشورهای آمریکا، اسراییل و سعودی را در دشمنی علیه جمهوری اسلامی ‌یک پیکر واحد می‌داند. ایران هرگونه حمله سایبری علیه خود را از چشم آمریکا می‌بیند. عملیات ارسال ایمیل به رای‌دهندگان دموکرات توسط ایران باید روزها یا هفته‌ها زمان برده باشد تا آماده شود. 

می‌توانم به راحتی تصور کنم که برخی از مقامات ایرانی بد از حمله ۱۲‌۱۳ اکتبر یکی از پیمانکاران امنیتی خود را فراخوانده‌ و به او گفته‌اند: «هک شدیم. در قفسه چه داری که بتوانیم با استفاده از آن ضربه متقابل را به آمریکا بزنیم؟» یافتن اطلاعات رای‌دهندگان از اینترنت، “کارت اعتباری و راهی برای دور زدن تحریم‌های آمریکا” می‌خواهد که نهادهای امنیتی ایران می‌دانند چطور پیدا کنند. این موضوع احتمالاً این حامل این پیام است که اگر آمریکا یا متحدانش به تلاش بری ایجاد هرج و مرج در ایران از طریق حمله سایبری ادامه دهند، ایران هم می‌تواند در آمریکا هرج و مرج ایجاد کند. نکته راهبردی فراموش‌شده در اینجا این است که آمریکا درحال حاضر درگیر یک جنگ ساکن با ایران و روسیه است که هدف آن رای‌دهندگان آمریکایی است. ما نمی‌دانیم که روسیه با کپی لیست رای‌دهندگان آمریکایی چه می‌خواهد بکند. آخرین حمله سایبری ایران هم تمام چیزی نیست که قادر به انجام آن است. ایران پتانسیل غافلگیری ما را در فضای سایبری دارد و روسیه هم مطمئناً می‌تواند.

مدیر میز آینده‌پژوهشی وزارت امنیت‌داخلی آمریکا در پایان نوشت: در مجموع، راه ناکامی‌جاه‌طلبی ایران و روسیه «رای زودهنگام» آمریکایی‌ها است. 

روسای جامعه اطلاعاتی آمریکا و FBI و امنیت سایبری بجای ارایه تضمین انتخابات به صورت کلّی، باید به تمام آمریکایی‌ها اعلام کنند که توانایی شکست ایران و روسیه را دارند. زود رای بدهید!
 
مرجع : اسپوتنیک
کد مطلب : ۲۷۴۶۴۹
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما