۰
وزیر ارتباطات در مراسم افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات

شبکه ملی اطلاعات 9 ماه دیگر کامل می‌شود

تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۶
شبکه ملی اطلاعات 9 ماه دیگر کامل می‌شود
شبکه ملی اطلاعات 9 ماه دیگر کامل می‌شود

آی‌تی‌من- وزیر ارتباطات گفت: با همدلی به وجود آمده تا پایان دولت (9 ماه آینده) ۱۰۰ درصد پروژه‌های مربوط به تکمیل شبکه ملی اطلاعات را به سرانجام می‌رسانیم.

محمدجواد آذری جهرمی‌ با دفاع از پروژه شبکه ملی اطلاعات و هزینه‌هایی که کشور بابت اجرای این پروژه پرداخته است، گفت: دیروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه ما ۴۰۰ میلیارد تومان برای پیام‌رسان‌ها در دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات هزینه کرده ایم. باید بگوییم از ابتدای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات که ظرفیتی حدود ۶۸۴ گیگابیت بر ثانیه داشت، تا به امروز که به ظرفیت ۲۰ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده ایم، ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

وی افزود: راه اندازی ۲۳ هزار کیلومتر فیبر نوری و ۴ مرکز ملی تبادل اطلاعات برای ایجاد شبکه ای ارتباطی پایدار، از دیگر اقدامات صورت گرفته در این خصوص است.حدود دو سال گذشته برای یک پروژه امنیتی در شبکه ملی اطلاعات هزار میلیارد تومان هزینه شد و بخش خصوصی نیز برای شبکه دسترسی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه کرده است. به همین دلیل باید بگوییم که ۴۰۰ میلیارد تومانی که برای پیاده سازی دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات صرف شده است، برای داشتن شبکه ای مستقل و پایدار عدد بزرگی نیست.

جهرمی گفت: فرض کنید یک روز صبح از خواب بیدار شوید و ببینید شرکت خارجی تصمیم گرفته است به ما خدمات پیام‌رسان و یا موتور جستجو را ندهد. در آن زمان شما از ما مسوولان نمی‌پرسید که زندگی ما چه می‌شود؟ این موضوع بعید نیست چرا که هم اکنون نیز بسیاری از شرکت‌های خارجی به دلیل تحریم‌ها به استارت آپ‌های حوزه پرداخت بانکی، نقشه، خدمات ابری و اپلیکیشن‌ها سرویس نمی‌دهند. به همین دلیل ما مصمم هستیم که شبکه مستقل ایجاد کنیم تا در صورت تحریم زندگی مردم فلج نشود.

وزیر ارتباطات گفت: در سه سال اخیر حجم اقتصاد دیجیتال ما از دو و نیم درصد به ۶ درصد رسیده است  و ما هم اکنون با کشوری مانند آمریکا مواجه هستیم که اجازه وارد کردن دارو را به ما نمی‌دهد و مشخص است که از بزرگ شدن اقتصاد دیجیتال ما نیز نمی‌گذرد و به راحتی می‌تواند برای ما تحریم وضع کند.

وی ادامه داد: عمده خدمات ابری به شرکت‌های ایرانی تحریم شده است و ما امروز می‌توانیم بگوییم که خدمات ابری در کشور مستقل است و شرکت‌ها بدون نیاز به شرکت‌های خارجی در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه قبول داریم در شرایط اقتصادی سختی هستیم، گفت: برای اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی دیتاسنتر شبکه ملی اطلاعات بالغ بر ۲۰ بار پله‌های سازمان برنامه را طی کرده ام اما معتقدم این مرکز ضامن رشد اقتصادی جوانان ما است.

جهرمی‌اظهار داشت: کسانی که واژه اینترنت ملی را به جای شبکه ملی اطلاعات به کار می‌برند، خائن هستند. نباید لفظ مجعول برای شبکه ای که مادر زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی کشور است، به کار ببریم.

وی افزود: امروز با داشتن شبکه ملی اطلاعات، سهمگین‌ترین حملات روی گیت وی ما می‌آید و شبکه ما سالم است و کار می‌کند. ما تأکید داریم شبکه ملی  اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور بوده و خدمات پایه ای که روی این شبکه ارایه می‌شود، ضامن بازدارندگی در حملات دشمن است.

وزیر ارتباطات گفت: ما قصد نداریم یک مدل سرویس بین المللی را که سالهاست کار می‌کند، درست کنیم. بلکه قصدمان این است که نیاز حداقلی مردم را روی شبکه داخلی برآورده کنیم.

وی گفت: مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات از خدمات پایه شبکه ملی که شامل پیام‌رسان‌ها، موتور جستجو و ایمیل می‌شود، حمایت می‌کند. هم اکنون سه ایمیل فعالیت خود را روی این مرکز آغاز کرده اند و سه پیام‌رسان نیز برای ارایه کیفیت بالای خدمات در این مرکز مستقر شده اند. دیگر بهانه سخت افزاری برای ارایه این خدمات وجود ندارد و باید موضوعات نرم افزاری را تمرکز کرد. از ۲۳ جز زیرساختی شبکه ملی اطلاعات ۲۰ جز آن هم اکنون مستقر شده است و سه جز آن نیز به استقرار نرسیده است. برای مثال مرکز امنیت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات یکی از اجزایی است که تا دو هفته دیگر توسط سازمان فناوری اطلاعات پیاده سازی می‌شود.

جهرمی‌با بیان اینکه مطابق با زمان بندی معماری شبکه ملی اطلاعات با جدیت در حال کار هستیم، خاطرنشان کرد: پیام‌رسان‌ها تنها نیازمند سرور، وک و پهنای باند نیستند و نیاز به خدمات نیز دارند. باید خدمات دولت الکترونیک روی پیام‌رسان‌ها انجام شود و از دستگاه‌ها تقاضا داریم خدماتشان را به این کسب و کارها بدهند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: حرکت جدی از سمت وزارت ارتباطات، مرکز ملی و سایر دستگاه‌ها برای تقویت خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات آغاز شده است به نحوی که ستاد کل نیروهای مسلح نیز اعلام آمادگی کرده که در حوزه موتور جستجو نه پیام‌رسان‌ها به ما کمک کند.

 می‌خواهیم گوگل ملی داشته باشیم
ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز در این مراسم گفت: در ارایه خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات به دنبال ساخت از ابتدای خدمات نیستیم بلکه به دنبال بومی‌سازی هستیم. به طورمثال نمی‌خواهیم گوگل بسازیم بلکه به دنبال گوگل ملی هستیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: ما در بومی‌سازی خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات به دنبال ساخت خدمات از ابتدا نیستیم. برای مثال در بحث موتور جستجو ما به دنبال ساخت گوگل نیستیم بلکه با بومی‌سازی قصد داریم گوگل ملی داشته باشیم تا نقاطی که روی ما بسته شده و حدود ۷۰ سرویس می‌شود را پر کنیم و به کاربران خدمات ارایه دهیم.

فیروزآبادی بیان کرد: ما می‌خواهیم بخش مهمی‌ از استقلال در فضای مجازی را برای خودمان داشته باشیم. در پیام‌رسان‌ها نیز باید بتوانیم مسیر خودکفایی نیازهای مردم را در داخل کشور داشته باشیم. در کنار آن می‌توانیم از مزایای خارجی‌ها هم استفاده کنیم.

به گفته وی، همانطور که کشورهایی مانند چین و کره جنوبی نیز این مدل را پیاده‌سازی کرده‌اند، ما نیز باید پلتفرمی‌داشته باشیم که خدمات عمومی‌و کاربردی را روی پیام‌رسان‌های بومی‌به مردم ارایه دهد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد: حمایت از سه پیام‌رسان تا رسیدن به ظرفیت پنج میلیون کاربر را در دستور کار قرار دادیم و از وزارت ارتباطات به عنوان مجری پروژه شبکه ملی اطلاعات خواسته‌ایم که از پیام‌رسان‌های بومی ‌و سایر خدمات‌دهندگان پایه شبکه ملی حمایت کند.
 
مرجع : مهر
کد مطلب : ۲۷۴۱۳۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين