۰

راه اندازی GPS بومی در دستور کار قرار گرفت

تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۲۳
راه اندازی GPS بومی در دستور کار قرار گرفت
راه اندازی GPS بومی در دستور کار قرار گرفت

آی‌تی‌من- فتح‌الله امی با بیان اهداف سند جامع توسعه هوافضای کشور در حوزه موقعیت یابی و ناوبری ماهواره ای گفت: سند جامع توسعه هوافضای کشور در جلسه ۷۲۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۹ دی ماه سال ۹۱ به تصویب رسید و جنبه اجرایی پیدا کرد.

وی با بیان اینکه سند توسعه هوافضا دارای ۶ فصل است و در ۳ بخش کلی، فعالیت هایی را در حوزه های فضایی، هوایی و دفاعی مشخص کرده است، ادامه داد: در دو بخش فضایی و هوایی، ماموریت هایی بر عهده پژوهشگاه هوافضا قرار گرفته است و ما نیز در این پژوهشگاه پروژه های مان را با راهبرد اجرای این سند پیش می‌بریم.

رییس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم گفت: در سند جامع توسعه هوافضا در بخش فضایی، تعداد قابل توجهی پروژه فضایی آمده است و ۷ محور طرح های کلان در فصل ۵ این سند برای بخش فضایی تا سال ۱۴۰۴ تکلیف شده است.

امی با بیان اینکه در بند ۷ این فصل از سند، بحث موقعیت یابی و ناوبری مورد توجه قرار گرفته است، افزود: به این معنی که همانطور که سیستم ناوبری «GPS» در امریکا فعال است و در اروپا «گالیله» این خدمات را می دهد، روسیه «گلوناس» را راه اندازی کرده و چین «بی دو» را دارد، ما نیز باید سیستم ناوبری و موقعیت یابی خودمان را داشته باشیم و به دنبال این هستیم که بتوانیم این سیستم را راه‌اندازی کنیم.

وی تاکید کرد: مسوولیت طراحی و ساخت پروژه ناوبری و موقعیت یابی بومی (GPS)  از سوی سازمان فضایی ایران به عهده پژوهشگاه هوافضا گذاشته شده است که داریم روی آن کار می کنیم و پروژه هایی برای موقعیت یابی از طریق سیستم رادیویی طراحی کرده‌ایم.

رییس پژوهشگاه هوافضا گفت: ما الان یک طرح کلی روی GPS انجام داده ایم که به سازمان فضایی ایران ارایه شده تا نظرش را بدهد. اگر مورد موافقت قرار گرفت و به صورت پروژه با ما قرارداد منعقد شد، جزئیات و زمان بندی اجرای آن را اعلام خواهیم کرد.

وی گفت: هم اکنون هیچ قراردادی منعقد نشده است و ما آمادگی خود را اعلام کرده ایم تا همان مدل سیستم موقعیت یابی GPS را مانند سایر کشورها، در ایران بومی‌سازی کنیم.

سامانه ماهواره ای ناوبری و موقعیت یابی سیستم هایی هستند که به گیرنده های کوچک در ایستگاه های زمینی اجازه می دهند تا موقعیت خود را (طول، عرض و ارتفاع جغرافیایی) با خطای چند متری مشخص کنند. 

 
مرجع : مهر
کد مطلب : ۲۷۴۰۱۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين