۰
در جلسه کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

بی اطلاعی از سرنوشت تخصیص تسهیلات کرونا به شرکت‌های ICT

تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۴۲
بی اطلاعی از سرنوشت تخصیص تسهیلات کرونا به شرکت‌های ICT
بی اطلاعی از سرنوشت تخصیص تسهیلات کرونا به شرکت‌های ICT

آی‌تی‌من- در این جلسه اعضای کمیسیون فاوای اتاق ایران به بررسی مشکلات و موانع فعالیت اقتصادی فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداختتند و پیشنهاداتی را برای ارایه به اتاق بازرگانی برای بررسی مشکلات موجود در برابر صنعت ICT در شرایط شیوع جهانی بیماری کرونا و نوسانات بازار ارز ارایه کردند.

 تصمیم های خلق الساعه مشکلات را بیشتر می کند
محمد رضا طلایی، رییس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی در این جلسه گفت: با توجه به مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد، باید برای تسهیل قوانین و مقررات و حذف مقررات زائد اقدام های بیشتری انجام دهند.

وی تأکید کرد: دولت با تصمیم های خلق الساعه و تغییر رویه های اقتصادی باعث می شود که فعالان اقتصادی دچار مشکلات بیشتر شوند.

طلایی تأکید کرد: صادرکنندگان غیرنفتی کشور برای بازگشت ارز به کشور مشکلات فراوانی دارند، تولید کنندگان برای عرضه محصولات شان با کاهش تقاضا مواجه شده اند که باید دنبال فراهم کردن فرصت توسعه صادرات برای استمرار فعالیت آنها بود.

رییس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران گفت: وزارت امورخارجه باید فعالیت های بیشتری را برای بهبود روابط با دیگر کشورها و تسهیل شرایط بازاریابی کردن برای محصولات ایرانی در بازارهای خارجی انجام دهد.

وی پیشنهاد داد: کاهش مالیات حقوق و دستمزد که توسط کارفرمایان پرداخت می شود، می تواند در این شرایط به فعالیت بنگاه های اقتصادی کمک کند.

به گفته طلایی، همکاری بیشتر سازمان تأمین اجتماعی با بنگاه های اقتصادی، برای عبور از شرایط سخت کنونی ضروری است و دولت باید کمک های بیشتری برای عبور از بحران با هدف بنگاه های کوچک و متوسط در نظر بگیرد.

رییس کمیسیون فاوای اتاق ایران تأکید کرد: تأمین ارز برای تولیدکنندگان یکی از بزرگ ترین معضلات تولیدکنندگان است و در نتیجه تأمین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولید هم سختتر شده است.

طلایی همچنین گفت: سرعت گردش نقدینگی در کشور کاهش یافته است و مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

طلایی گفت: متأسفانه بانک ها کوچک ترین توجهی به دستورالعمل های دولت نشان نمی دهند و شاید با رعایت برخی مسائل بتوان به بنگاه های اقتصادی کشور کمک کرد.

 کمیسیون صنایع مجلس آماده همفکری با اتاق بازرگانی است
حسن پوراسماعیل، نماینده مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران در این جلسه به ارایه گزارشی از فعالیت های اخیر مجلس شورای اسلامی در حوزه فناوری اطلاعات داد.

پوراسماعیل گفت: بر اساس برآوردی که من از نظرات نمایندگان مجلس دارم، در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی دیدگاه مثبتی نسبت به تشکیل کمیسیون ویژه فناوری اطلاعات وجود ندارد، هر چند در کمیسیون فرهنگی تعدادی از نمایندگان همچنان تشکیل این کمیسیون ویژه را پیگیری میکنند.

این کارشناس مرکز پژوهش های مجلس تأکید کرد: مباحث در مجلس ادامه دارد و قرار است که تشکیل کمیسیون ویژه فناوری اطلاعات بار دیگر به رأی گذاشته شود. پوراسماعیل گفت: علاوه بر این کمیسیون صنایع و معادن سه کمیته تشکیل داده است که می توانند نقش بارزی در قانون گذاری در حوزه فناوری اطلاعات داشته باشند. از جمله این کمیته های کمیته فناوری های نوین است که در حال حاضر مشغول بررسی طرحی با عنوان طرح جهش تولید دانشبنیان است.

وی تأکید کرد: در ۳۳ ماده طرح جهش تولید دانش بنیان حمایت های مضاعفی نسبت به قانون موجود حمایت از شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است که می تواند به فعالیت های کسب و کارهای نوپا و فناوری اطلاعات کمک کند. این طرح در مرکز پژوهش های مجلس هم در حال بررسی است.

به گفته این کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با توجه به فرصت چهارساله ای که از دوره مجلس باقی مانده است، اتاق بازرگانی ایران فرصت خوبی دارد که در همکاری با کمیسیون صنایع و معادن برای بررسی طرح ها و برنامه های کمیسیون مشورت و کمک کند.

 تسهیلات به شرکت های فناوری اطلاعات شفاف شود
علی شمیرانی کارشناس فناوری اطلاعات نیز در این نشست تأکید کرد: یکی از مباحثی که در ابتدای شیوع بیماری کرونا مطرح شد، اعلام شرایط فورس ماژور در پروژه های دولتی بود. متأسفانه این وضعیت قطع شد و بسیاری از شرکت هایی که در حوزه فناوری اطلاعات پروژه های دولتی در اختیار دارند امیدوارند که شرایط فورس ماژور دوباره برقرار شود.

وی در ادامه در مورد کمک های اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم خواستار شفافیت این وامها شد.

به گفته شمیرانی فروردین ماه امسال وزارت ارتباطات اعلام کرد که تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برای کسب و کارهای نوپا و ۲ میلیارد تومن برای شرکت های فعال با بهره ۹ درصد به شرط حفظ ۹۰ درصد از پرسنل در نظر گرفته است که از محل وجوه اداره شده این وزارتخانه قرار شد در اختیار شرکت ها قرار گیرد.

به گفته شمیرانی تاکنون هیچ گزارشی از سوی وزارت ارتباطات و سازمان نظام صنفی رایانه ای در مورد این وام ها ارایه نشده است.

شمیرانی گفت: متولی شناسه کسب و کارهای آسیب پذیر سازمان نظام صنفی رایانه و کمیته وجوه اداره شده وزارت ارتباطات بودند. اما هیچ یک از این دو نهاد هیچ گزارشی از میزان تخصیص این تسهیلات ارایه نشده است.

وی ادامه داد: اطلاعاتی در مورد نحوه ارزیابی میزان خسارت وارد شده به کسب و کارها هم وجود ندارد.

شمیرانی همچنین به مشکلات فعالان واردات فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخت و گفت: از آنجا که بخش عمده ای از صنعت آی سی تی کشور وابسته به واردات است، واردکنندگان به دلیل عدم تخصیص ارز کافی، نوسانات شدید قیمت ارز و مشکلات دیگر با معضلات بزرگی مواجه شدهاند.

 کسب و کارهای فناوری اطلاعات باید دسته بندی شوند
حمیدرضا احمدیان، مشاور کمیسیون فاوای اتاق ایران گفت: دولت در نخستین روزهای شیوع کرونا تلاش کرد کمک هایی را برای خانوارها و افراد آسیب پذیر در نظر بگیرد. این هزینه ها باعث شده است که دست دولت در کمک های بیشتر به فعالان اقتصاد با استمرار شیوع کرونا کمتر شود.

احمدیان تأکید کرد: نمی توان همه کسب و کارهای فناوری اطلاعات را به یک شکل دسته بندی کرد. باید تقسیم بندی مناسبی از کسب و کارهای فناوری اطلاعات انجام شود. برخی کسب و کارها بیشتر آسیب دیده اند، اما برخی از کسب و کارها مانند فروشگاه های اینترنتی، از این شرایط بهره برده اند و آسیب های کمتری به دلیل شیوع کرونا دیدهاند.

احمدیان گفت: ضروری است که کمیسیون فاوای اتاق دسته بندی صحیحی از شرکت های آسیب دیده تهیه کند و در اختیار دولت و وزارت آی سی تی قرار دهد تا امکان برآورد خسارات وارده در حوزه های مختلف ایجاد شود.

حمیدرضا احمدیان تأکید کرد: باید زیرساخت هایی توسط شرکت های آی سی تی برای بهبود فضای کسب و کار در شرایط شیوع کرونا ایجاد شود.

وی اشاره کرد: بسیاری از شرکت های بخش خصوصی، زیرساخت های کافی برای دورکاری و رویارویی با شرایط شیوع کرونا ایجاد نکردهاند.

به گفته احمدیان در بخش آموزش نیازهای زیادی در دوران شیوع کرونا وجود دارد، اما بخش خصوصی هنوز نتوانسته همکاری لازم را برای بهبود این بخش و تأمین ابزار لازم انجام دهد.

دولت به رقیب آزمایشگاه ها در کشور بدل شده است
ویدا سینا، نایب رییس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی در این نشست با بیان سیاست گذاری گزینشی در دولت گفت: در شرایطی که در دولت برای حمایت از کسب و کارهای نوپا، خلاق و دانش بنیان بحث می شود، بسیاری از کسب و کارهای قدیمی که پرسنل و سرمایه گذاری زیادی دارند، مورد توجه قرار نگرفتهاند.

سینا تأکید کرد: من به عنوان رییس انجمن آزمایشگاه های همکار آزمون و کالیبراسیون، با اعتراض وسیع همکارانم در سراسر استان ها مواجه شده ام که دولت نه تنها این حوزه را با ۴۰ هزار کارمند و میلیاردها سرمایه نادیده گرفته است، بلکه سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، مستقیماً به عنوان رقیب وارد عمل شده است.

این فعال اقتصادی تأکید کرد: آسیب ها پشت سر هم به فعالان اقتصادی وارد شده است. شیوع کرونا، مشکلات تحریم، نوسان قیمت ارز در کنار تصمیم های اشتباه دولت برای درآمدزایی خودش، آسیب های وسیعی به فعالان اقتصادی میزند.

ویدا سینا گفت: تعرفه کنونی آزمایشگاه ها سال ۱۳۹۶ تصویب شده است و ۱۳۹۸ بعد از تحریم ها اعلام شد. الان با شش برابر شدن قیمت ارز، سه سال تورم شدید و افزایش دستمزدها، همچنان آزمایشگاه ها مجبور به اجرای همان تعرفه هستند و در صورت دریافتی بالاتر از تعرفه، مجوزشان باطل میشود.
 
کد مطلب : ۲۷۳۹۶۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما