۰
نخستین بار در جهان

هوش مصنوعی یک دارو ابداع کرد

تاریخ انتشار
جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۱۰
ابداع دارو با هوش مصنوعی
ابداع دارو با هوش مصنوعی
 
آی‌تی‌من- این مولکول دارویی را استارتاپ انگلیسی Exscientia با همکاری شرکت داروسازی ژاپنی سومی‌تومو (Sumitomo Dainippon Pharma) ابداع کرده و کاربرد آن، درمان بیمارانی است که به اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) مبتلا هستند.

عموما ساخت داروها و رسیدن آنها به مرحله آزمایش، حدود 5 سال طول می‌کشد، ولی ساخت این دارو که با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین ساخته شده، تنها 12 ماه تا رسیدن به این مرحله زمان برده که به گفته پروفسور آندرو هاپکینز، مدیر ارشد اجرایی Exscienta، این موضوع دستاوردی تاریخی در کشف داروهاست.

وی در این رابطه گفت: ما پیش از این شاهد استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری و تحلیل داده‌ها و اسکن‌های بیماران بوده‌ایم؛ اما این نخستین مورد از کاربرد مستقیم هوش مصنوعی در ابداع یک داروی تازه است.

مولکول ابداعی که DSP-1181 نامیده می‌شود، با استفاده از الگوریتم‌هایی ساخته شده که به بررسی ترکیبات دارویی ممکن و تطبیق آنها با پایگاه‌ داده‌ای عظیم از پارامترهای دارویی می‌پردازند.

به گفته پروفسور هاپکینز، برای پیدا کردن مولکول‌های مناسب، میلیاردها تصمیم دلازم است و این تصمیمی بسیار بزرگ در مهندسی یک داروست.

وی افزود: زیبایی الگوریتم ما این است که مستقل از بیماری است و آن را برای هر گونه بیماری می‌توان به کار برد.

قرار است این دارو نخستین بار در ژاپن وارد مرحله آزمایش روی انسان شود و در صورت موفقیت آمیز بودن، تست آن در سایر نقاط جهان انجام خواهد شد.

استارتاپ انگلیسی مبدع این دارو، هم زمان روی داروهایی  برای درمان سرطان و بیماری‌های قلبی- عروقی نیز کار می‌کند و امیدوار است که یک مولکول دارویی دیگر را نیز برای آزمایش‌های کلینیکی تا پایان سال جاری میلادی آماده کند.

به گفته هاپکینز، امسال نخستین مورد از طراحی دارو با هوش مصنوعی به انجام رسید، ولی تا پایان دهه جاری، انواع داروها را می‌توان با هوش مصنوعی ابداع کرد.


 
مرجع : BBC
کد مطلب : ۲۷۳۳۳۶
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما