به دلیل نبود قوانین لازم
بیشتر مردم عوارض الکترونیکی آزادراهیشان را نمیدهند
تاریخ انتشار
شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۳۸
آیتیمن- اسفند سال گذشته بود که پرداخت الکترونیکی عوارض در تعدادی از آزادراههای کشور آغاز شد. در این پروژه روش پرداخت نقدی به طور کامل حذف شده و خودروهای عبوری از آزادراهها از روشهای مختلف مانند دستگاههای پوز و اپلیکیشنها، امکان پرداخت بدهی خود را دارند.
ولی مسایلی مانند اطلاعرسانی ناکافی سبب شده تا بیشتر بدهکاران عوارض جادهای بدهی خود را نپردازند و همین موضوع شده آزادراههایی که عوارض آن متعلق به بخش خصوصی است و اکنون در حال جمعآوری به روز و نقدی عوارض هستند، از همکاری با این طرح سرباز بزنند.
خدایار خاشع دبیر کارگروه شرکتهای سرمایهگذار در آزادراهها در این باره به ایرنا گفت: عدم وصول عوارض آزادراهی موجب شده است که روند الحاق آزادراههای جدید به این طرح کند شود.
وی افزود: پس از اجرای این طرح در ۴ آزادراه قرار بود ۶ آزادراه دیگر به این طرح بپیوندند اما هنور ۶۰ درصد افرادی که از آزادراهها عبور کردهاند عوارض الکترونیکی خود را پرداخت نکردهاند.
خاشع گفت: بخش خصوصی مایل به اجرای این طرح در آزادراههایی که با هزینه خود ساخته، است اما این سوال مطرح است که چه تضمینی وجود دارد تا مردم و مسافران به موقع عوارض الکترونیکی خود را پرداخت کنند؟
خاشع ادامه داد: اجرای این طرح نیاز به قوانین حمایتی دارد؛ بخش خصوصی با وام بانکی و پرداخت هزینههای زیادی اقدام به ساخت راهها میکند و تنها راه بازگشت سرمایه دریافت به موقع عوارض آزادراهی است.
وی گفت: انتظار این است تا مشابه مصوبهای که برای پرداخت عوارض خودرو به شهرداری وجود دارد، طرحی نیز برای پرداخت عوارض آزادراهی تصویب شود تا با حمایت قانونی از این طرح، تمایل بخش خصوصی برای مشارکت در این طرح افزایش یابد.
وی دلیل عدم اجرای این طرح در آزادراه پردیس را عدم وجود قوانین بالادستی برای بازگشت سرمایه بخش خصوصی دانست و گفت: تردد در آزادراه پردیس در حال افزایش است و ضرورت دارد با اطمینان خاطر بخش خصوصی از پرداخت پول عوارض توسط مردم، هر چه سریعتر این آزادراه به طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی بپوندد.
مرجع : ايرنا