عملکرد ضعیف اوبر در عرضه اولیه
تاریخ انتشار
شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۲۱
آیتیمن- در معاملات روز جمعه این سهام 45 دلار قیمت خورد و ارزش اوبر به حدود 80 میلیارد دلار رسید. در حالی که خود اوبر برآورد کرده بود که به رقم 100 میلیارد دلار برسد. یکی از عوامل تردید سرمایهگذاران و افت ارزش سهام اوبر نسبت به پیشبینیها، عملکرد ضعیف رقیبش (لیفت) در عرضه اولیه سهام بود که چندی پیش اتفاق افتاد.
لیفت نیز پس از عرضه اولیه با کاهش تدریجی و مداوم ارزش سهام مواجه بوده و از انتهای ماه مارس تا کنون، 25 درصد قیمت سهامش را از دست داده است.
دادههای معاملات نشان میدهد که سهام این شرکت در مدت کوتاهی، با قیمتی پایینتر از زمان باز شدن تابلو معاملاتی، خرید و فروش شده و با 7 درصد افت به حدود 42 دلار رسید. این وضعیت در حالی اتفاق افتاد که بازار سهام نگران جنگ تجاری با چین، 5 روز متوالی با افت شاخص مواجه بوده است.
در پایان روز اول معامله سهام اوبر، قیمت این سهم با 7.6 درصد افت تا 41.57 دلار هم رسید که ارزش بازار این شرکت را تا 69.7 میلیارد دلار کاهش داد.
با همه اینها و با وجود عملکرد ضعیف در عرضه اولیه، همچنان اوبر با کسب 8.1 میلیارد دلار، اوبر یکی از بزرگترین عرضههای اولیه را در تاریخ آمریکا رقم زده است. پیش از اوبر، فیسبوک در سال 2012 با عرضه اولیه سهامش رکورد زده بود.
در روز عرضه سهام، علاوه بر دارا خسروشاهی مدیرعامل کنونی، تراویس کالانیک، مدیرعامل سابق و بنیانگذار اوبر نیز در تالار معاملات حضور داشت. او که پس از رسواییهای مربوط به فرهنگ سازمانی، مجبور به استعفا شده بود، همچنان با 6.7 درصد، بزرگترین سهامدار حقیقی عمده اوبر است و ارزش سهام او هم اکنون بیش از 5 میلیارد دلار است.
یکی از نگرانیهای سرمایهگذاران این است که اوبر تا کنون هرگز سودی ثبت نکرده و پیشبینیهای این شرکت نشان میدهد که این اتفاق به این زودیها هم نخواهد افتاد. اوبر سال گذشته حدود 3 میلیارد دلار زیان عملیاتی ثبت کرد. این شرکت با بیان اینکه از زمان راهاندازی در امریکا و سایر بازارهای بزرگ زیانهای متعددی را متحمل شده است، افزود: پیشبینی میکنیم که زیان عملیاتی ما در آینده نزدیک رو به افزایش باشد و ما شاید به سودآوری نرسیم.
مرجع : The Guardian