تحقیقات محققان انگلیسی نشان داد
موبایل سرطانزا نیست
تاریخ انتشار
شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۰۱
آیتیمن- بر اساس یافتههای جدید، امواج الکترومغناطیس و تشعشعات حاصل از گوشیهای موبایل نقشی در بیماریهایی مثل سرطان یا تومورهای مغزی ندارند.
در این آزمایشها موشها را در معرض امواج الکترومغناطیسی بسیار قوی قرار دادند؛ امواجی که اصولا هیچ دستگاه موبایلی قادر به تولید آنها نیست. این حیوانات اصولا در مدت طولانی مثل 9 ساعت در روز به مدت دو سال در معرض این امواج قرار میگیرند؛ این در حالی است که انسانها هرگز در معرض چنین امواجی آن هم به مدت طولانی قرار نمیگیرند، بنابراین مقایسه نتیجه و اثری که امواج تابیده شده به حیوانات دارد، قطعا با انسانها برابر نیست. البته این باور وجود دارد که امواج الکترومغناطیسی که در نتیجه قرار گرفتن سیم کارت در گوشی منتشر میشود به سلولهای مغزی آسیب میرساند و حتی اخباری مبنی بر جذب اشعههای حاصل از گوشیهای موبایل توسط DNA انسان منتشر شده و موجب نگرانی افراد شده است.
بر این اساس دکتر یولاندا اوهان، استاد دانشگاه لندن میگوید: اصولا انرژی به وجود آمده از امواج یونی که از فرکانس بالایی برخوردارند امکان جذب توسط سلولهای بدن را دارند، اما امواج غیریونی حاصل از گوشیهای موبایل فرکانس پایینی دارند که به بدن انسان آسیب نمیرسانند.
حتی اخباری زیادی در رابطه با اختلال حافظه و ناباروری در زنان و حتی مردان منتشر شده است که موسسه ملی کانسر در انگلیس این موضوع را رد کرده است.
جالب است که دانشمندان دانشگاه لندن معتقدند این امواج حتی باعث آسیب دیدن کودکان و خردسالان هم نمیشوند؛ آنها معتقدند قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب بسیاری خطرناکتر از در معرض دستگاههای الکترونیکی مثل گوشی موبایل و مودم وای فای بودن است.
مهمتر از همه، هیچ شواهد یافت نشده مبنی بر اینکه سرطانهای ناشی از قرار گرفتن در معرض گوشیهای موبایل طی چند سال اخیر افزایش یافته است.
البته نباید منکر این موضوع شد که استفاده ما از تلفنهای همراه و سایر دستگاههای بی سیم با نرخ بی سابقهای افزایش یافته است. بر این اساس بروز سرطان با دقت در کشورهایی نظیر انگلستان و آمریکا مورد بررسی قرار گرفته و روی مواردی همچون تومورهای قلب یا مغز بیشتر تمرکز شده، اما تاکنون شواهدی مبنی بر افزایش و شیوع این نوع سرطانها یافت نشده است.
با همه این تفاسیر با توجه به تغییر فناوری تلفنهای همراه در تمام طول زمان، مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد.
مترجم : ساحره چمنی
مرجع : newscientist.com