مذاکره با مدیران تلگرام قبل و بعد از فیلترینگ
تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۰۰
صادق طباطبایی نژاد درباره اظهارات اخیر معاون فرهنگی قوه قضاییه مبنی بر اینکه «تمام کارهایی که در فضای مجازی مانند تلگرام صورت می گیرد، مجرمانه نیست»، گفت: فضای مجازی یک ابزار است؛ پیام رسان ها اعم از داخلی یا خارجی نظیر تلگرام، اینستاگرام، واتس اپ و سروش یک ابزار هستند که هم می شود از آنها استفاده خوب و مناسب کرد و هم بد؛ مانند چاقو است که هم می تواند برای جراحی به کار رود و هم برای قتل.
نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی افزود: در بحث استفاده از تلگرام نیز به همین صورت است؛ زمانی که ما نتوانیم اسلحه را در جای مناسب استفاده کنیم، طبیعتا آن را ممنوع می کنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: فضای مجازی از جمله پیام رسان ها و مثلا تلگرام، حدود و مرزهای غیرمرئی ما هستند؛ در واقع علاوه بر مرزهای جغرافیایی هر کشوری، فضای مجازی مرزهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی او است لذا اگر در دسترس باشد، در صورت به هم خوردن انواع امنیت در آن، حاکمیت می تواند مدیریت کند ولی وقتی حاکمیت نتواند مدیریت داشته باشد، دیگر این مرزها در دسترس او نیست.
وی با تاکید بر اینکه هر زمان مرزهای جغرافیایی و مرزهای فضای مجازی در دسترس نباشد، باید کنترل شود، ادامه داد: اگر سرورهای تلگرام در دسترس باشد، طبیعتا استفاده از آن هم آزاد است؛ ولی وقتی در استفاده از تلگرام، امنیت اقتصادی، امنیت اجتماعی و امنیت فرهنگی کشور تحت الشعاع قرار گیرد و مرزهای امنیت به هم بخورد و حفظ آن به این دلیل که سرورهای آن خارج از کشور است، در دسترس نباشد، استفاده از آن میسر نیست.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس تصریح کرد: تلگرام ابزاری بود که در دسترس و قابل کنترل نبود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فقط فیلتر راهکار مواجهه حاکمیت با تلگرام بود، گفت: تلگرام تهدیدهای امنیتی، اجتماعی، اقتصادی ایجاد کرده بود؛ اتفاقاتی که در دی ماه سال گذشته در کشور افتاد، نمونه آن است.
طباطبایی نژاد افزود: البته مذاکراتی هم با مدیران آن انجام شد؛ هم قبل از آن و هم در حین و بعد از فیلترینگ، مذاکراتی داشتند که سروهای تلگرام را در اختیار ایران قرار بدهید اما این کار صورت نگرفت.
مرجع : خانه ملت