دوست قدیمی بیل گیتس و یکی از بنیانگذاران مایکروسافت درگذشت
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۱
آیتیمن - گفته می شود که آلن به لنفوم غیر هوچکین (یک گروه از سرطان خون) مبتلا بود و در ماه جاری میلادی خبر از تحت درمان بودن خود داده بود. در واقع پل آلن در سال 1983 شرکت را ترک کرد و تحت درمان لنوفم هوچکین قرار گرفت هرچند تا سال 2000 عضو هیات مدیره باقی ماند. اولین بار در سال 2009 تحت درمان بیماری که اخیرا هم به آن مبتلا بود قرار گرفت. او که هم زمان کارشناس علوم رایانه و ورزشی بود مالکیت دو باشگاه ورزشی در آمریکا را نیز بر عهده داشت.
این میلیاردر آمریکایی که از زمان دانشجویی به همراه بیل گیتس موفق شده بود شرکت مایکروسافت را پایه ریزی و راه اندازی کند، از دهه ۸۰ میلادی به تدریج از این شرکت فاصله گرفت اما تا سال ۲۰۰۰ عضو هیئت مدیره آن بود. دلیل اصلی جدایی او از مایکروسافت ابتلا به سرطان غدد لنفاوی بود، بیماری ای که سرانجام در دوشنبه 15 اکتبر 2018 (۲۳ مهر ماه 1397) جان او را گرفت.
با این حال خود او در سال ۲۰۱۱ از اختلافاتش با بیل گیتس، رئیس مایکروسافت و معاون اجرایی او پرده برداشت.
پل آلن در هفت سال اول تاسیس مایکروسافت، رایانه شخصی را از حالت ابزاری تفننی بیرون برد و آن را به خط اصلی فناوری تبدیل کرد. نخستین نسخه نرم افزاری که پل آلن به همراه بیل گیتس ساخت، مبتنی بر برنامه نویسی بیسیک بود. آنها بعدا برای رایانه های IBM و سیستم عامل ساختند و در سال ۱۹۸۱ از آن رونمایی کردند. این سر آغاز پیدایی ام اس داس، موس، کلیک و گرافیک روی صفحه نمایش بود.
آلن در خاطرات خود که در سال 2011 منتشر شده بود گفته بود که مسوول نام مایکروسافت و نیز تولید ماوس دو کلیده بوده است. علاوه بر این در کتاب اشاره شده که کار او در مایکروسافت دست کم گرفته شده و بیل گیتس مالکیت بیشتری از شرکت را از آنچه که او سزاوارش بوده در اختیار گرفته بود. این موضوع مشکلاتی را پیش آورده بود ولی در نهایت به نظر می رسید این دو همچنان دو دوست هستند.
سرمایه گذاری های متنوع
پل بعد از سال ۱۹۸۳ که در نهایت توانسته بود سرطان را شکست دهد، با توان و علاقه بیشتر، شروع به سرمایه گذاری در شاخه های مختلف کرد، از جمله در America Online یا همان AOL، شرکت تبلیغاتی SureFind، سرویس آنلاین ارائه خدمات مالی Teluscan، سرویس آنلاین تولید محتوا StarWave، نرم افزار، سخت افزار و فناوری های مربوط به ارتباطات بی سیم.
در بین سال های ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۸ او روی بیش از ۳۰ شرکت مختلف که در راستای ایده دنیای متصل به هم فعال بودند، سرمایه گذاری کرد. در سال ۱۹۸۸ با استفاده از شرکت ولکان توانست شرکت Marcus Cable و همچنین ۹۰ درصد سهام شرکت Charter Communications را تصاحب کند. حالا آلن هفتمین شرکت کابلی بزرگ دنیا را در اختیار داشت. در سال ۱۹۹۹ مبلغ ۲ میلیارد دلار در RCN corporation سرمایه گذاری کرد. با این سرمایه گذاری، مبلغ کل سرمایه گذاری های او در شرکت های کابلی و اینترنتی به ۲۵ میلیارد دلار رسید.
پل آلن بنا به علاقه دیرینه اش در صنایع تولید محتوا و رسانه نیز سرمایه گذاری هایی را انجام داد. در مجموع او روی بیش از ۱۰۰ شرکت رسانه ای نوپا سرمایه گذاری عظیمی انجام داد. در سال ۱۹۹۹ سایت سرگرمی POP.com را بنیان نهاد که از ادغام دو شرکت Imagine Entertainment و DreamWorks SKG که استیون اسپیلبرگ معروف از بنیانگذاران آن بود، تشکیل شده بود. علاوه بر این در Oxygen Media که متعلق به اپرا وینفری بود نیز سرمایه گذاری کرد. این شرکت قصد داشت برنامه هایی را برای بانوان در اینترنت تولید کند.
بازتاب ها
بیل گیتس دوشنبه شب در اظهاراتی رسمی گفت: از زمانی که با هم به مدرسه لیک ساید می رفتیم، تا زمانی که با هم در مایکروسافت شریک شدیم همواره پروژه های مشترک زیادی انجام دادیم و پل یک شریک درست و دوست داشتنی بود و فناوری های نرم افزاری مرتبط با رایانه های شخصی بدون او به وجود نمی آمد.
بیل گیتس درباره درگذشت اظهار تاسف کرد: با درگذشت یکی از قدیمی ترین و عزیزترین دوستانم قلبم شکست.
پل آلن علاوه بر فعالیت های متعددی که داشت، یک کنشگر محیط زیست هم بود. از این رو لئوناردو دی کاپریو، هنرپیشه معروف آمریکایی که خود از کنشگران همین حوزه است، درگذشت او را تسلیت گفت.
دی کاپریو در واکنش به مرگ این چهره سرشناس دنیای فناوری که در حفاظت از محیط زیست و فعالیت های بشردوستانه هم پیشگام بود، نوشت: از شنیدن خبر درگذشت پل آلن غمگین شدم. او از مدافعان سرسخت حفاظت از محیط زیست بود. کارهای انسان دوستانه و سرمایه گذاری هایی که در این زمینه انجام داد، میراثی است که از او به جا می ماند.
دی کاپریو خود از مدافعان فعال و سرسخت محیط زیست است. او بیشتر زمان خود را غیر از بازیگری در این عرصه می گذراند. او در سال ۲۰۱۶ مستندی درباره پدیده خطرناک «تغییرات اقلیم» با عنوان «پیش از سیل» تهیه کرد و در آن جلوی دوربین رفت. او علاوه بر این در همان سال با تیم دونالد ترامپ دیدار کرد و برنامه های خود را درباره استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و پاک به آنها ارایه کرد.
ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت هم درباره او گفته که مشارکت او هم برای مایکروسافت و هم برای صنعت ضروری بود: به عنوان یکی از موسسان مایکروسافت، در راه آرام و پایدار خود محصولات جادویی، تجربیات و موسساتی را ایجاد کرد. من از او بسیار آموختم.
نادلا به همین دلیل در مورد پل آلن گفت: او دنیا را تغییر داد.
سوندار پیچای، مدیر عامل گوگل هم آلن را یک پیشگام در زمینه فناوری خواند و جف بزوس، مدیر عامل آمازون گفت که کار آلن الهام بخش افراد بسیاری بوده است.
ثروت پل آلن به 26.1 میلیارد دلار رسیده بود که پیش از مرگ ۲ میلیارد دلار آن را به سازمان ها و نهادهای علمی، فناوری اطلاعات و آموزشی بخشید. او همچنین پایه گذار انستیتو پژوهشی علوم مغز در سال ۲۰۰۳ و انستیتو هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۴ است.