۰
رونمایی از سامانه جامع تجارت، انبارها و مراکز نگهداری کالا

وزیر ارتباطات: نگهداشت اطلاعات جرم تلقی شود

تاریخ انتشار
دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۳۴
وزیر ارتباطات: نگهداشت اطلاعات جرم تلقی شود
محمد جواد آذری جهرمی در آیین رونمایی از سامانه های جامع تجارت، انبارها و مراکز نگهداری کالا در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران افزود: پس از تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی از شیوه های اساسی مورد نظر برای جلوگیری از قاچاق، نظام پیشگیری بود.
وی بیان داشت: بر اساس نظام پیشگیری که برای جلوگیری از فساد و رانت ها در نظر گرفته شده، شفافیت در مکانیسم واردات و صادرات ایجاد می شود. 
آذری افزود: امروز در توسعه سامانه های مختلف در کشور توفیق داشتیم که از جمله آن ها سامانه تخصیص سوخت به میزان پیمایش بوده که تاکنون 6 میلیارد و 400 میلیون لیتر از قاچاق سوخت جلوگیری شده
 است.
وزیر فاوا تاکید کرد: آنچه در این میان مورد غفلت قرار گرفته، ناشی از معضلی فرهنگی و ساختاری متصل نشدن این سامانه ها به یکدیگر است و اصطکاک در بین دستگاه های دولتی در این زمینه وجود دارد.
وی گفت: نمی توان دستگاه قضایی و انتظامی کشور را درگیر آن کنیم که افراد فاسد را دستگیر و برخورد کنند، بلکه باید روال های فساد زا در کشور را با اتصال سامانه ها میسر می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستار آن شد تا نگهداشت اطلاعات و ارائه نکردن آنها به مثابه جرم تلقی شود زیرا خود مسبب بروز جرایم بعدی است.
آذری جهرمی در خصوص رونمایی از سامانه های تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: نظام اعتبارسنجی که امروز به بهره برداری رسید می تواند بسیاری از تصمیم ها را کنترل کند.
وی یادآور شد: امروز اعلام می شود دارندگان کارت های بازرگانی پیش از سال ۹۶ می توانند به انجام واردات مبادرت کنند، زیرا ارزیابی مناسب از افراد وارد کننده وجود ندارد، اما با این ابزارها و دولت الکترونیکی می توان از تخلفات جلوگیری کرد.
آذری خواستار آن شد همانطور که برای واردات، بسیاری فرآیندها تسهیل و قابل نظارت و الکترونیکی شده است، برای فرآیندهای تولید داخل نیز رفع موانع شود.

 صف ثبت سفارش کاهش می یابد
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: با رونمایی از سامانه های جامع تجارت، انبارها و مراکز نگهداری کالا، صف های تشکیل شده در وزارتخانه برای ثبت سفارش کالاها به حداقل می رسد.
محمد شریعتمداری افزود: امروز باید یک بازنگری و بازآرایی درخصوص همه قوانین دولت الکترونیکی داشته باشیم تا از موازی کاری ها جلوگیری شود.
وی ادامه داد: سامانه جامع تجارت به صورت سیستمی به 40 دستگاه مرتبط است که گامی بزرگ در جهت فعالیت شفافیت اقتصادی است و در ادامه مسیر با الکترونیکی کردن باقیمانده اسناد و انجام آسیب شناسی تلاش می کنیم تا مجوز های زائد را به صفر برسانیم.
وی گفت: انجام این مهم در حوزه بین المللی نیز می تواند ما را با الگوهای جهانی هماهنگ سازد تا با زبان مشترکی با جهان صحبت کنیم.
وی افزود: برای جلوگیری از اقدام های متقلبانه، امروز می توان با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی حتی با اطلاعات ناقص به فعالیت پرداخت.
شریعتمداری خواستار آن شد که همه دستگاه های دست اندرکار با انجام نظارت بیرونی مناسب، مسوولیت فعالیت خود را بر عهده بگیرند و بدنه ای قوی برای نظارت بر فعالیت ها و انجام هماهنگی بین نهادها ایجاد شود تا سرعت کار افزایش یابد.
 راهکارهای مبارزه با قاچاق در کشور بنیادی نیست 
غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این آیین گفت: راهکارهایی که تاکنون برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور به کار گرفته شده، بنیادی و بنیانی نیست و باید قاچاق کالا را غیراقتصادی و پرریسک کرد. 
وی افزود: این روزها حاضریم میلیون ها تومان صرف واردات فناوری کنیم، اما حاضر نیستیم برای ارتقای نیروی انسانی و آموزش هزینه کنیم در حالی که آموزش در کنار فناوری می تواند به نتایج مطلوب منجر شود.

 سامانه جامع تجارت چیست؟
سامانه جامع تجارت با ایجاد یکپارچگی و هماهنگی الکترونیکی بین دستگاه های دخیل در فرآیند تجارت خارجی و داخلی منجر به ارتقای تعامل پذیری دستگاه ها و یکپارچگی اطلاعات تجاری کشور می شود؛ با بلوغ این سامانه انتظار می رود سرعت، سهولت و شفافیت در امور تجاری کشور محقق شود.
سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا که دیروز رونمایی شد، کمک به واقع نمایی میزان موجودی انواع کالا کرده و امکان مدیریت و تنظیم بازار را با دقت بالاتر فراهم می کند. با راه اندازی این سامانه کمبودهای احتمالی قابل پیشگیری و موارد احتکار کالا در کشور قابل شناسایی خواهد بود.
سامانه شناسه کالا دیگر سامانه جدیدی که دیروز به بهره برداری رسید، با ایجاد یک زبان مشترک برای تبادل اطلاعات کالایی، تناقض های آماری بین دستگاه ها را کاهش می دهد. همچنین با ایجاد یک طبقه بندی مشترک، اعمال سیستمی ضوابط کالایی را زمینه سازی می کند که خود کمک شایانی به سیستمی شدن تصمیم گیری ها، کاهش خطاهای انسانی و تسریع فرایندهای مربوط به کنترل کالا می شود.
چهارمین سامانه شامل اعتبار سنجی و رتبه بندی اعتباری است زیرا یکی از علل طولانی بودن فرایندهای تجاری اعمال ضوابط سختگیرانه برهمه بازرگانان با هدف کاهش مفاسد است. اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری راهکاری پیشرفته برای ایجاد سهولت برای بازرگان با سابقه مثبت است که البته موجب ایجاد انگیزه برای اصلاح رفتار تجاری و ایجاد سابقه و اعتبار مثبت می شود.
مرجع : ايرنا
کد مطلب : ۲۷۰۱۱۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين