۰
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی اعلام کرد:

امکان ایجاد 125 هزار شغل با ورود به حوزه فناوری

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۳:۳۴
معاونت علمی ریاست جمهوری- علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی از امضا تفاهم نامه ای در راستای عملیاتی شدن تبصره 18 قانون بودجه سال 97 میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان برنامه وبودجه کشور، صندوق توسعه ملی و همچنین وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد.
وی بیان کرد: مجلس تکلیف کرده است که دولت پروژه هایی را در راستای اشتغال زایی فارغ التحصیلان دانشگاهی ایجاد کند. در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نخستین دستگاه از این برنامه استقبال کرده و پروژه خود را ارایه داد.
به گفته دلیری، برنامه ارایه شده از طریق این تفاهم نامه و با منابع موردنظر اجرایی خواهد شد. تعدادی از پروژه ها با حمایت تسهیلاتی به اجرا می رسد و تعدادی از آنها به صورت کمک بلاعوض توسط سازمان برنامه وبودجه در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: جمع هزینه این طرح دو هزار و 200 میلیارد تومان است که برای اجرایی شدن این برنامه ها هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات از صندوق توسعه ملی و بانک ها و نیز 220 میلیارد تومان از محل کمک سازمان برنامه وبودجه تامین می شود.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با  بیان این که در 6 حوزه پروژه ها تعیین شده اند، حوزه ها را ارتقا مقیاس تولید و اشتغال شرکت های دانش بنیان توانمند، پلتفرم بازارسازی برای تجهیزات ساخت داخل، برنامه توسعه تولید 6 محصول تحول آفرین دانش بنیان، توسعه صنایع خلاق با تمرکز بر نوآوری در مدل های کسب وکار و ارتقا صنایع فرهنگی، حضور شرکت های خصوصی و بخش های بزرگ اقتصادی در عرصه نوآوری و نیز برنامه به هم رسانی عرضه و تقاضای نیرو انسانی تحصیل کرده عنوان کرد. 
وی خاطر نشان کرد: از این 6 حوزه 4 حوزه آن جدید است. 2 برنامه با ارتقا برنامه های پیشین اجرا می شود. نکته ای که در این میان در نظر گرفته شده این است که اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی به خصوص افرادی که ظرفیت فعالیت در برنامه های فناورانه و استارتاپی را دارند رقم خواهیم زد.
دلیری افزود: برخی وزارتخانه ها ممکن است ایجاد اشتغال را در برنامه داشته باشند و افراد دانشگاهی نیز در این طرح قرار گیرند، اما آن افراد دانشگاهی کسانی هستند که هر فعالیت علمی معمول را انجام می دهند. این در حالی است که در برنامه های معاونت علمی این اقدام با زیرساخت فناورانه صورت می گیرد.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی بستر فعالیت این افراد را دارای R&D قوی دانست که می تواند این فعالیت را توسعه دهد. چرا که اشتغال زایی برای افرادی صورت می گیرد که بستر فناورانه دارند. این افراد یا صاحبان فناوری هستند، سابقه فعالیت در حوزه نوآورانه دارند، قدم های استارت آپی برمی دارند. 
پیش بینی وی این است که اقدامات مطرح شده در قرارداد تا پایان سال 97 اجرایی شود. به طوری که برش های استانی این برنامه نیز با توجه به تعداد شرکت های دانش بنیانی که در استان های مختلف کشور وجود دارد به تفکیک مشخص شده است.
دلیری ابراز امیدواری کرد؛ تمرکزی که بر این موضوع وجود دارد موجب شود تا اشتغال به شهرهای کوچک، روستاها و شهرستان های ایران منتقل شود و توضیح داد: با توجه به این که توجه ما بر صنایع خلاق است، امیدواریم در این موضوع علاوه بر استارتاپ های خدماتی به صنایع دستی روستایی نیز تمرکز شود.
وی توضیح داد: از طریق ستاد فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی در روستاها، شهرهای کوچک و شهرستان ها برنامه های گسترده ای خواهیم داشت که اشتغال با اصلاح فرآیند تولید صنایع دستی سنتی با استفاده از روش های مدرن تولیدی صورت بگیرد.

 
کد مطلب : ۲۷۰۰۱۴
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين