۰

انواع کابل شبکه کدامند؟

تاریخ انتشار
شنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۱۵
انواع کابل شبکه کدامند؟
انواع کابل شبکه کدامند؟
 
این کابل ها مهم‌ترین تجهیزات زیرساختی یک شبکه کامپیوتری در انتقال اطلاعات هستند. از کابل‌های شبکه برای اتصال یک شبکه به شبکه دیگر و انتقال اطلاعات یا متصل کردن دو دستگاه سخت افزاری استفاده می‌شود. به بیان ساده‌تر باید گفت، کابل شبکه رابطی بین دستگاه‌ها در شبکه است که توانایی جابه‌جایی و انتقال صفر و یک (جریان ولتاژ الکتریکی) را دارد.

انواع کابل شبکه
در دهه 1990 از کابل شبکه به عنوان برترین تکنولوژی انتقال اطلاعات استفاده می‌شد. کابل شبکه درواقع زوج سیم‌های مسی با عایق مخصوص است که کامپیوترهای خانگی و بسیاری از سیستم های اداری و مواردی از این دست را به اینترنت وصل می‌کند.

در ادامه به بحث انواع کابل شبکه خواهیم پرداخت  و سه مدل از انواع کابل شبکه را به عنوان بهترین ها به شما معرفی می‌کنیم.

کابل شبکه CAT5
کابل شبکه CAT5 به مانند عموم کابل‌های شبکه برای کامپیوترهای خانگی یا اترنت استفاده می‌شود و رابط انتقال سیگنال‌ها و دیتا در دستگاه‌هایی چون تلفن و یا انتقال سیگنال ویدیو است.

کابل شبکه CAT5 از 4 زوج سیم به هم تابیده شده به رنگ‌های آبی-سفید آبی، نارنجی-سفید نارنجی، سبز-سفید سبز، قهوه‌ای- سفید قهوه‌ای تهیه شده است.

2 رشته سیم وظیفه ارسال و 2 رشته سیم دیگر وظیفه دریافت اطلاعات را دارند و 4 رشته دیگر نیز وظیفه نویزگیری را ایفا می‌کنند. این نوع کابل نسبت به هم رده‌های خود کمی قدیمی محسوب می‌شود و به همین دلیل از سال 2001 به بعد کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کابل شبکه CAT5 از پهنای باند 100 مگابیت بر ثانیه استفاده می‌کند و حداکثر انتقال اطلاعات در آن هم چیزی حدود یک گیگابایت در ثانیه است. عموم استفاده از این کایل در شبکه‌های سطح متوسط است و این روزها از نوع پیشرفته‌تر آن یعنی کابل CAT5E استفاده می‌شود.

کابل شبکه CAT6
نسل ششم کابل‌های اترنت با نام CAT6 شناخته می‌شود و برای استفاده‌های خانگی و اداری تولید می‌شود. این دسته که به آن کابل Category 6 نیز می‌گویند، با استانداردهای نسل قبلی خود یعنی کابل‌های CAT5 و CAT5e منطبق است.

این کابل نیز شامل 4 جفت سیم مسی است که به راحتی برقراری ارتباط‌ها را با بهترین کیفیت و عملکرد در فواصل 50 متری و با سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه میسر می‌سازد.

کابل شبکه CAT6 از جمله متداول‌ترین و عمومی‌ترین مواردی است که این روزها در شبکه‌های مختلف استفاده می‌شود. این کابل‌ها به نسبت کابل شبکه CAT5 از پهنای باند بیشتری برخوردار هستند  و  بهتر است بگوییم  پهنای  باند بیشتری را  پشتیبانی می‌کنند.

4 جفت سیم کابل شبکه CAT6  در رنگ های آبی-سفید آبی، نارنجی-سفید نارنجی، سبز-سفید سبز و قهوه‌ای- سفید قهوه‌ای تولید شده و به دور هم تابیده می‌شوند تا کارآیی و عملکرد بهتری داشته باشند. به مانند کابل شبکه CAT5  در کابل شبکه CAT6 نیز دو رشته سیم وظیفه ارسال اطلاعات، دو رشته سیم وظیفه دریافت اطلاعات و سایر رشته ها وظیفه نویزگیری را دارند.

در انتهای کابل شبکه CAT6 هم به مانند کابل CAT5 کانکتورهای RJ45 نصب شده است. سرعت انتقال اطلاعات در نسل ارتقا یافته این دسته از کابل‌ها، یعنی کابل‌های CAT6e تا 10 گیگابیت  بر ثانیه  نیز می‌رسد.

فاصله  استاندارد برای استفاده از کابل شبکه CAT6  فاصله  90 متری است  و  بالطبع  هرچه  فاصله  بیشتر باشد  از سرعت  کاسته خواهد  شد. با  تکیه  بر  همین اصل، در فواصل  کوتاه تر نیز ، سرعت انتقال  اطلاعات  بیشتر خواهد بود.

در حالت کلی این دسته از کابل ها نسبت به نسل‌های قبلی خود عملکرد بهتری دارند و نویز کمتری دارند. با توجه به کیفیت اجزای تشکیل دهنده این کابل‌ها مانند کابل‌های پچ، پنل‌های پچ، اتصالات، نوع سیم‌های به کار رفته، نوع روکشی که روی سیم‌ها کشیده شده و غیره، کیفیت انتقال اطلاعات نیز در این کابل‌ها بسیار بالاتر است.

پیش از اینکه تمامی قطعات مربوط به این کابل سرهم بندی شود، تمام اجزا به صورت جداگانه مورد آزمایش سلامت قرار می‌گیرد و در نهایت حالت تمام شده کابل نیز امتحان می‌شود.

کابل شبکه CAT6 برای محیط‌هایی  که نزدیک  به کابل‌های برق  هستند یا تجهیزات RF دارند بسیار مفید است چراکه این نوع از کابل ها می‌توانند انسان را در برابر دستگاه‌هایی که سیگنال‌هایی تا حداکثر 550 مگاهرتز  مرتعش می‌کنند، محافظت کرده و از همه مهم‌تر این کابل‌های شبکه در برابر آتش سوزی مقاوم  هستند.

کابل شبکه  CAT7
کابل شبکه CAT7 نیز  به مانند دیگر کابل‌های شبکه از 4 زوج سیم به هم تابیده شده به رنگ‌های آبی-سفید آبی، نارنجی-سفید نارنجی، سبز-سفید سبز، قهوه‌ای-سفید قهوه‌ای ساخته شده است. به مانند موارد قبلی، در کابل شبکه CAT7 نیز دو رشته سیم وظیفه ارسال اطلاعات، دو رشته سیم وظیفه دریافت اطلاعات و چهار رشته سیم نیز وظیفه نویزگیری را دارند.

کابل شبکه CAT7 در نوع خود یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های موجود برای انتقال داده و اطلاعات است و از یک سوکت پیشرفته به نام RG45 استفاده می‌کند.

کابل شبکه CAT7 در فاصله 90 متری سرعتی برابر با 10 گیگابایت بر ثانیه با فرکانس 600 مگاهرتز را میسر می‌کند که نشانگر کیفیت بالا و تفاوت جدی آن با نسل‌های پیشین است. از این کابل‌های شبکه در طراحی و ساخت شبکه‌های کامپیوتری استفاده می‌شود.

کابل شبکه CAT7 دارای نوع UTP نیست و تنها در نوع STP  تولید می‌شود. این کابل‌ها به دلیل طراحی خاص خود کاملا در برابر نویز مقاوم هستند و در مسافت‌های طولانی نیز بیشترین سرعت را به کاربر ارائه می‌دهند.

در مقایسه با نسل‌های قبلی، کابل شبکه CAT7 در انتقال دیتا  و اطلاعات پیشرفته‌تر است و از نظر پهنای باند نیز کیفیت بهتری را به کاربر ارائه می‌دهد. علاوه بر این در کابل‌های CAT7 میزان افت سیگنال بسیار کمتر است.

شرکت بانک فیبرنوری و شبکه با هدف بالابردن دانش مهندسی در سطح جامعه و تامین محصولات باکیفیت حوزه شبکه و فیبر نوری یکی از بهترین منابع برای خرید تجهیزات شبکه به شمار می‌رود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید انواع کابل شبکه به وبسایت https://fiberopticbank.com مراجعه کنید.


 
برچسب ها :
کد مطلب : ۲۷۶۰۳۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما