بررسی گلکسی زد فولد ۲
گوشی تاشوی ۲ هزار دلاری
ساحره چمنی / مولف
تاریخ انتشار
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۳
آیتیمن- گوشی تاشو سامسونگ که اینبار همه نواقصش رفع شده و یک گوشی با فناوری تازه به شمار میرود که البته تا تبدیل شدن به یک دستگاه کامل و بدون نقص راه زیادی در پیش دارد.
اگر مشکلات بزرگی و سنگینی، کثیف شدن نمایشگر و وضوح تصویر را در نظر نگیریم اما قدرت پردازشی بسیار بالا، شارژدهی برای استفاده یک روز کامل و همچنین کیفیت و امکانات دوربین از مهمترین ویژگیهای این گوشی است.
نمایشگر
گوشی گلکسی زد فولد ۲ دارای دو نمایشگر است؛ یک نمایشگر بیرونی ۶.۲ اینچی و یک نمایشگر داخلی ۷.۶ اینچی.
سامسونگ برای نمایشگر ۷.۶ اینچی این گوشی از یک محافظ شیشهای بسیار نازک بهره برده است. این محافظ نه تنها به شکل بهتری میتواند از نمایشگر در برابر خط و خش محافظت کند، بلکه باعث میشود شفافیت تصویر افزایش یابد.
برای نمایشگر ثانویه ۶.۲ اینچی نیز محافظ جدید گوریلا گلس Victus همانند گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا در نظر گرفته شده و سامسونگ برای پنل پشتی این گوشی از گوریلا گلس ۶ استفاده کرده است که مقاومت بالایی دارد.
سامسونگ برای لولا از نسل دوم شیشههای فوق باریک UTG استفاده کرده ک مقاومت بسیار بالایی دارد و بدون مشکل خم میشود. از سوی دیگر سامسونگ لولا را جوری طراحی کرده که گرد و خاک و غبار وارد دستگاه نشود.
این لولا در حالتهای خمیدگی مختلف ثابت میماند، بنابراین کاربران میتوانند با توجه به نوع کاری که با گوشی انجام میدهند این لولا را به شکل ۷۵ یا ۱۱۵ یا ۹۰ درجه قرار دهند.
مثلا برای تایپ کردن مطلبی میتوانید لولا را در حالت ۹۰ درجه قرار دهید و بخشی که روی سطح قرار میگیرد به عنوان صفحه کلید و بخش ایستاده نقش نمایشگر را ایفا میکند. همچنین برای تماشای فیلم، استفاده از دوربین و پخش موسیقی، در حالتهای مختلف قابل تنظیم است.
البته نمایشگر ثانویه اگرچه ۶.۲ اینچی است اما در واقع شکل کلی نمایشگر تصاویر را به اندازه واقعی آن نمایش نمیدهد و چیزی که روی صفحه نمایش نشان داده میشود، کوچکتر است و استفاده از کیبورد در این نمایشگر باریک کار سختی است.
حسگر اثر انگشت گلکسی زد فولد ۲ با کلید پاور یکی شده است و عملکرد آن رضایتبخش است.
با این حال نمایشگر ثانویه گلکسی زد فولد ۲ از روشنایی بسیار خوب، تراز و دقت رنگی مناسبی برخوردار است و با توجه به اینکه همیشه نمیتوان نمایشگر را باز کرد و مدت زمان زیادی کاربر فقط از نمایشگر ثانویه بهره میبرد، این موارد بسیار مهم است.
با این حال نمایشگر اصلی اگرچه مشکلاتی دارد اما از زاویه دید، کنتراست رنگی و دقت بالایی برخوردار است.
از دیگر ویژگیهای نمایشگر اصلی این گوشی، پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است که بر اساس محتوای نمایشگر کم و زیاد میشود تا در مصرف انرژی صرفه جویی کند.
اما از اپلیکیشنهایی که روی این گوشی تاشو تجربه خوبی برای کاربران به همراه دارند میتوان به فایلهای ورد و اکسل و پاورپوینت اشاره کرد که کاملا شبیه PC اجرا میشوند. همچنین میتوان ۳ اپلیکیشن یا فایل را به صورت همزمان اجرا کرد.
با قابلیت Split Screen Capture میتوان محتوا را از اپلیکیشنهای مختلف به سایر اپها منتقل کرد.
همچنین با قابلیت App Continuity میتوان ادامه محتوای موجود در نمایشگر ثانویه را روی نمایشگر اصلی گوشی تماشا کرد.
ویژگی Split Screen نیز در نمایشگر ثانویه اجرا میشود و در نمایشگر تاشو فقط از دو اپلیکیشن پشتیبانی میشود.
البته باید به این نکته بپردازیم که اکثر اپلیکیشنها با نسبت تصویر نمایشگر اصلی گلکسی زد فولد ۲ سازگار هستند، اما یک سری اپها به خوبی برای این نسبت تصویر بهینه سازی نشدهاند، اما احتمالا به زودی این مشکل هم حل خواهد شد.
دوربین
یکی از نقاط قوت گلکسی زد فولد ۲ دوربین آن است چرا که میتوان دوربین را در یک نیمه نمایشگر اصلی فعال کرد و پیش نمایش تصاویر را در نیمه دیگر تماشا کرد.
همچنین میتوان در حین عکاسی به صورت همزمان از نمایشگر اصلی و ثانویه استفاده کرد تا بتوان پیش نمایش تصاویر را دید.
یکی از مهمترین ویژگیهای این گوشی این است که به دلیل وجود نمایشگر ثانویه میتوان با دوربین اصلی این گوشی تصاویر سلفی ثبت کرد.
دوربین این گوشی شامل لنزهای ۱۲ مگاپیکسلی واید، اولترا واید و تله فوتو است و اندازه پیکسلهای سنسور اصلی ۱.۸ میکرومتر است که باعث میشود عملکرد دوربین این گوشی در شرایط نوری ضعیف رضایتبخش باشد. دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی این گوشی نیز پیکسلهای بزرگتری دارد.
با این حال در شرایط نوری ضعیف عملکرد دوربینهای گلکسی زد فولد ۲ به میزان چشمگیری کاهش مییابد و تصاویر نسبت به گوشیهای سری نوت ۲۰، رضایتبخش نیست.
در مورد دوربین سلفی میتوان گفت که عملکرد کاملا متفاوت است و رنگها طبیعیتر ثبت میشوند.
اما یکی از مزیتهای این گوشی را میتوان مرتبط با دوربین سلفی و نمایشگر ثانویه آن دانست که از نمایشگر ثانویه به عنوان Viewfinder استفاده کرد و با دوربین اصلی تصاویر سلفی به ثبت رساند.
باتری و سرعت شارژ
گوشی گلکسی زد فولد ۲ دارای باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی است. این باتری از شارژ سریع ۲۵ واتی و شارژر بیسیم ۱۵ واتی پشتیبانی میکند. برای شارژ کامل این گوشی یک ساعت زمان لازم است. البته گلکسی زد فولد ۲ امکان شارژ وایرلس معکوس را نیز دارد، به این ترتیب کاربران میتوانند گلکسی بادز لایو یا گلکسی واچ ۳ خود را با این گوشی شارژ کنند.
با توجه به نمایشگر بزرگ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی باتری تقریبا یک روز دوام میآورد اما استفاده از نمایشگر ثانویه باعث میشود تا شارژدهی افزایش یابد.
سایر ویژگیها
بلندگوهای استریوی گلکسی زد فولد ۲ با توجه به آزمایشهایی که روی صدا انجام دادیم شفافیت و قدرت رضایتبخش و قابل قبولی داشت.
کیفیت تماس نیز عالی است. صدا در حین تماسهای تلفنی وضوح بسیار مناسبی دارد و همچنین میکروفنها برای فیلمبرداری نیز عملکرد بسیار خوبی دارند.
البته پخش ویدیو در این نمایشگر علیرغم بزرگی آن از یک سو به دلیل نسبت تصویر ۱۶:۹ قابل قبول نبود و همه فضای نمایشگر گلکسی زد فولد ۲ را پوشش نمیدهد و از سوی دیگر به دلیل دو بخشی بودن نمایشگر همیشه و در هر زاویهای خط وسط نمایشگر مانع از لذت بردن از نمایشگر بزرگ میشود.
اما نمایشگر بزرگ ۷.۶ اینچی این گوشی برای اجرای اپلیکیشنهای فیسبوک و مرورگری وب بسیار مناسب است.
در نهایت پردازنده گلکسی زد فولد ۲ سنپدراگون ۸۶۵ پلاس است که جدیدترین و قدرتمندترین تراشه کوالکام است.
این گوشی از ۱۲ گیگابایت رم پشتیبانی میکند و در دو مدل ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی عرضه شده که تجربه خوبی هم برای بازیهای سنگین به همراه دارد.
نقاط ضعف
با توجه به جدید بودن فناوری گلکسی زد فولد ۲، این دستگاه نقصهایی نیز دارد؛ یکی از مهمترین نقاط ضعف این گوشی قیمت بسیار بالای آن است. از سوی دیگر دستگاه نه تنها بسیار ضخیم است که وزن بسیار زیادی هم دارد.
از سوی دیگر هنگام بسته بودن گوشی، نمایشگر ۶.۲ اینچی آن از صفحه کلید کوچکی برخوردار است.
همچنین در دستگاه گلکسی زد فولد ۲ امکان فیلمبرداری با کیفیت 8K وجود ندارد و از سوی دیگر تعداد اپلیکیشنهایی که برای این نمایشگر و نسبت تصویر آن وجود دارد، کم است.
کلام آخر
گلکسی زد فولد ۲ سومین تجربه سامسونگ در زمینه ساخت گوشیهای تاشو است و این کمپانی تلاش کرده تا همه نقصهای نسلهای قبل را جبران کند که البته در این زمینه بسیار موفق بوده است.
یکی از مهمترین ویژگیهای این گوشی با نمایشگر بزرگ امکان تجربه مالتی تسکینگ و اجرای چندین اپلیکیشن در یک نمایشگر را فراهم میکند.
نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، وجود دو نمایشگر، کیفیت بالای تصاویر سلفی و ویدیوهای دوربین اصلی و بلندگوهای استریوی قدرتمند، تجربه عالی از کار با یک گوشی با فناوری نو را فراهم میکند. اما در نهایت قیمت بالای این گوشی که حدود دو هزار دلار است، باعث میشود که هر کسی امکان خرید و تجربه استفاده از این فناوری را نداشته باشد.
(امتیاز فناوران به این محصول: ۸.۵ از ۱۰)
مولف : ساحره چمنی