با وجود مخالفت معاونت علمی ریاست جمهوری؛
آییننامه نظارت بر تاکسیهای اینترنتی تدوین میشود
تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۳۶
آیتیمن- محسن پورسیدآقایی با بیان مانعتراشی نهادهای مختلف در مسیر نظارت گفت: متاسفانه وزارت صنایع به دلیل حمایت از اتحادیههای ذیربط با وزارت کشور همراهی نمیکند و در مقابل تنظیم آییننامههای نظارتی بر عملکرد شرکتهای تاکسی اینترنتی مقاومت میکند.
معاون شهردار تهران، وزارت ارتباطات و فناری اطلاعات را از دیگر نهادهای موافق برای نظارت بر فعالیت تاکسیهای اینترنتی عنوان کرد و افزود: وزرات ارتباطات موافق است که تاکسیهای اینترنتی بهصورت سازمان یافته در شهر تردد کنند و اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده اما معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با نظارت بر تاکسیهای آنلاین مخالف است.
او دلیل مخالفت این معاونت را تاکید بر وجه استارتاپی این نهادها عنوان کرد و افزود: متاسفانه آقای ستاری در بدنه دولت با نظارت بر فعالیت این شرکتها مخالف است و توضیح ایشان این است که نظارت مانع رشد و شکوفایی این شرکتها میشود. اما به این نکته توجه نمیکند که بیقانونی و نبود یک نهاد ناظر و میدان دادن بیقید و شرط به استارتاپها هم مشکلات جدیدی در کشور ایجاد میکند و در برخی مواقع با آثار اجتماعی جبرانناپذیری همراه است.
پورسیدآقایی گفت: در یک سال گذشته مذاکرات فشردهای برای مساله نظارت بر شرکتهای تاکسی اینترنتی انجام شد و با مخالفتهایی مواجه شدیم. مخالفان نظارت معتقد بودند که نظارت مانع فعالیت و توسعه شرکتهای تاکسی اینترنتی میشود. اما اتفاقات و رخدادهای اخیر نشان داد که مساله نظارت بر فعالیت تاکسیهای اینترنتی ضروری است به خصوص اکنون که هم جامعه حساس شده و هم دامنه فعالیت این شرکتها مدام گسترش مییابد. ما امیدواریم با توجه به اتفاقات اخیر روند تدوین این آییننامه تسریع شود.
پورسیدآقایی با نقد عملکرد تاکسیرانی در این زمینه گفت: وظیفه ذاتی تاکسیرانی، ساماندهی به وضعیت حمل و نقل شهری است. از گذشته تا کنون شهرداری و تاکسیرانی، نظارت بر حمل و نقل شهری و تاکسیها را بر عهده داشته است. اما جالب است که اکنون تاکسیرانی به جای پرداختن به وظایف اصلی خود، وارد حوزه مجوزدهی به تاکسیهای آنلاین شده است. اما شاید بهتر باشد تاکسیرانی، به جای صدور مجوز تاکسی آنلاین، ظرفیتهای خاموش تاکسیهای شهری را احیا کند نه آنکه حمل و نقل را به افراد غیرمتخصص بسپارد و به اسم اشتغالزایی، بر مشکلات اجتماعی موجود اضافه کند.
وی تاکید کرد: مشکل این است که شرکتهای تاکسی اینترنتی نه نظارت را میپذیرند و نه حاضرند از مراجع رسمی برای استخدام رانندگان خود مجوز بگیرند. نتیجه چنین مسألهای بروز مشکلات و ناهنجاریهای جدید است و استخدام راننده از کنار خیابان. مساله ما دخالت در کار کسبوکارهای نوین نیست. بلکه تاکید ما این است که روند اشتباه کنونی باید تغییر کند و نهادهای قانونگذار نسبت به ثبت تعداد این تاکسیها و مشخصات آنها در شهر اقدام کنند. باید آییننامههای مشخصی در این زمینه نوشته شود و کار را تنها به اتحادیهها واگذار نکنند.
مرجع : ايرنا