آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 98808
تاریخ انتشار : 8 اردیبهشت 1395 11:5
تعداد بازدید : 982

کدام اینترنت قرار است به اشیا برسد؟

مریم آریایی- در حالی اینترنت چیزها (اشیا) به عنوان وعده و دغدغه از سوی مدیران ICT کشور مطرح می شود که کاربران هنوز تصوری از اینترنت با کیفیت و پرسرعت بدون قطعی و اختلال ندارند.

وعده تاسیس پارک فناوری ICT با تمرکز بر اینترنت اشیا بعد دیگری از علاقمندی های مدیران ICT کشور به فناوری های روز در دنیا را نشان می دهد؛ این نوگرایی گرچه مثبت به نظر می رسد اما در جایی می تواند شکل واقعی به خود بگیرد که وعده ها در ابتدایی ترین نیازهای این حوزه بر زمین نمانده باشد.
آنچنان که معاون وزیر ارتباطات می گوید قرار است در پارک فناوری ICT همه زیر ساخت های لازم برای فعالیت شرکت های بخش آی سی تی ایجاد شود تا فعالان این بخش بتوانند در حوزه اینترنت اشیا که آینده آی سی تی جهان است فعالیت کرده و به توسعه آن در کشور بپردازند.
پیش تر از این هم وزیر ارتباطات اینترنت اشیا را در فهرست مواردی یاد کرده بود که برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد. او گفته بود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای آنکه بتوان روی مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت کند با استفاده از پژوهشگاه ICT و فضایی، روی خدمات ابری، IOT  نسل 5 تلفن همراه، بیگ دیتا و فناوری های فضایی تحقیق کرده است.
فرآیند ارسال داده ها در فناوری اینترنت اشیاء بدین ترتیب است که به سوژه مورد نظر یک شناسه یکتا و یک پروتکل اینترنتی تعلق می گیرد که داده های لازم را برای پایگاه داده ی مربوطه ارسال می کند. داده هایی که توسط ابزارهای مختلف از قبیل گوشی های تلفن همراه و انواع رایانه ها و تبلت ها قابل مشاهده خواهند بود.
طبق روندی که اینترنت و ابزارهای آن در حال پیشرفت است فراگیر شدن پدیده ای به نام اینترنت اشیا امری اجتناب ناپذیر است و به زودی کشورهای دنیا به دلیل عقب نماندن از شتاب توسعه جهانی و رفع نیازهای مرتبط با این حوزه و ایجاد زمینه های رفاه و آسایش به این حوزه روی می آورند.
تلاش برای دستیابی به فناوری های نوظهور دنیا که هنوز با اما و اگرهای زیادی در دنیا روبه روست، در حالی اکنون به عنوان اولویت وزارت ارتباطات در دستور کار قرار گرفته که  وزارت ارتباطات پیش تر مسیرهای کوتاه مدتی هم برای رشد و توسعه ترسیم کرده بود که هنوز بسیاری از آنها اجرا نشده است.
از سوی دیگر در حالی اینترنت اشیا دغدغه اصلی مدیران ICT است که دسترسی به اینترنت با کیفیت دغدغه اصلی کاربران اینترنت در ایران است و کاربران هنوز تصوری از اینترنت با کیفیت و پرسرعت، بدون قطعی و اختلال های مکرر ندارند و باید سوال کرد که کدام اینترنت قرار است حالا به اشیا 
برسد؟
* منبع:خبرگزاری فارس


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :