کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

گزارش برگزاری جلسه هیات عمومی ‌سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور

سال آینده الکامپ در 90 هزار متر مربع برگزار می‌شود

آی تی من (ITMEN) , 2 اسفند 1398 ساعت 22:27

جلسه هیات عمومی‌ سالیانه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور صبح روز چهارشنبه (سی‌ام بهمن ) در هتل سیمرغ تهران تهران برگزار شد.


 
آی‌تی‌من- محمدباقر اثنی‌عشری، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، در ابتدای این جلسه به بیان گزارشی از فعالیت‌ها و دستاوردهای این سازمان از زمان آغاز به کار شورای مرکزی جدید پرداخت و گفت: اولین تعهدی که به اعضای سازمان دادیم، انسجام و وحدت صنفی بود و با وجود تمامی ناملایمات، از قبیل تحریم‌ها، فشارهای سیاسی و بلایای طبیعی، این وحدت و انسجام تقویت شده و روحیه همکاری در سازمان‌های استانی مثال زدنی است.

وی افزود: در این دو سال، 23 جلسه ماهانه شورای مرکزی، بدون حتی یک مورد لغو، برگزار شده است.

اثنی عشری گفت: در این دوره سعی کردیم که ساختارهای سازمان را تقویت کنیم که یکی از مهم‌ترین اقدامات، انتصاب دبیرکل سازمان بوده است. همچنین ساختمان جدیدی نیز برای سازمان تهیه شد.

وی بازنگری جدی در زیرساخت‌های آی‌تی نصر کشور را اقدام دیگری خواند که در حال انجام است و افزود: پورتال سازمان با سرمایه‌گذاری سنگینی در دست توسعه است و در حال کار روی اتوماسیون اداری سازمان و اتصال پورتال به سامانه‌های مهم کشور برای تبادل داده هستیم.

به گفته وی، تقویت ساختار سازمان، موجب شد که بتوانیم با اقتدار صنفی وارد مناسبات بشویم و هم اکنون نصر کشور در بسیاری از مراجع تصمیم‌گیری حضور جدی دارد و در تصمیم‌سازی‌ها نظرات سازمان مدنظر قرار می‌گیرد. سازمان‌های استانی نیز توافق‌نامه‌های متعددی با دستگاه‌های حاکمیتی به امضا رسانده‌اند.

وی افزود: سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در سال 96 حدود 14 هزار عضو داشت و امروز این تعداد با رشدی طبیعی و ارگانیک و عمدتا به دلیل جذابیت‌هایی که ایجاد شده و حل مسایل و مشکلات صنفی به 18 هزار عضو رسیده است.

وی با بیان اینکه به شدت به شفافیت معتقدیم، افزود: امسال برای نخستین بار، از 25 استان گزارش‌های مالی را در هیات عمومی ارایه می‌کنیم.
 
دستاوردهای صنف
اثنی عشری با بیان اینکه نصر کشور سازمانی است که بیش از 90 درصد درآمدش از محل حق عضویت اعضا تامین می‌شود، افزود: اقتدار صنفی و کنار هم بودن، برای ما دستاوردهایی هم داشته است. از جمله اینکه بر اساس گزارش سال 97 مرکز آمار، رشد اقتصادی کشور منفی 4.9 درصد و رشد اقتصادی بخش صنعت منفی 9.6 درصد بوده است. این بدان معنی است که اقتصاد کشور 4.9 درصد کوچک شده است؛ اما در همین زمان، بخش فناوری اطلاعات 6.4 درصد رشد کرده که قطعا سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در این رشد تاثیرگذار بوده است.

وی افزود: برای سال بعد هم برآوردها حاکی از منفی 9 درصد رشد اقتصادی است که امیدواریم بخش آی‌تی باز هم رشد داشته باشد.

 

الکامپ بعدی؛ 90 هزار متر
اثنی عشری، شاخص دیگر از فعالیت‌های موفق سازمان نصر را برگزاری نمایشگاه‌های الکامپ به عنوان ویترین صنف عنوان کرد و افزود: علاوه بر 10 الکامپ استانی، نمایشگاه بین‌المللی الکامپ نیز در وسعت 65 هزار متر مربع برگزار و با یکصد هزار نفر بازدیدکننده، به پربازدیدترین نمایشگاه کشور تبدیل شد.

وی اعلام کرد که در سال آینده، کل فضای مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با وسعتی در حدود 90 هزار متر مربع به الکامپ اختصاص داده شده است.

وی خاطرنشان کرد:‌ بعد از الکامپ در جلسه هیات دولتی بیش از یک ساعت درباره این نمایشگاه صحبت شد و شب قبل از برگزاری نمایشگاه برای اولین مرتبه رییس جمهوری در مراسم رونمایی از ایران هوشمند از نوع نگاه به بازار آی تی صحبت کرد.

وی گفت: یکی از انتقاداتی که به سازمان وارد می‌شود این است که «نصر» دولتی شده اما از نظر من وظیفه نهاد صنفی این است که رابطی بین دولت و بخش خصوصی باشد. در گذشته دیدن مدیرکل یک وزارتخانه جزو دستاوردهای سازمان به حساب می‌آمد اما الان دولت پذیرفته که نیروهای سازمان می‌توانند در توسعه آی تی موثر باشند. اکنون حاکمیت نیز علاقمند به شکل گیری تعامل با سازمان است.
 
کمیسیون‌های قدرتمند
اثنی عشری افزود: در این دوره کمیسیون‌های قدرتمندی را در سازمان شکل دادیم و توانستیم در بانکداری دیجیتال بالای ۸۰درصد شرکت‌های تاثیرگذار در این حوزه را دور هم جمع کنیم. طوری که بانک مرکزی تقاضای همکاری و حل مسایل خود را مطرح می‌کند.

وی گفت: بسیاری از کمیسیون‌های قدرتمندی که در سازمان شکل گرفته‌اند می‌توانند خود به تشکل‌هایی تبدیل شوند، اما مصلحت را در بودن در این پلتفرم دیدند.

اثنی عشری گفت: دولت، بانک مرکزی و وزارت ارتباطات، مساله حساسیت برانگیز تخصیص ارز در واردات نرم افزار را به سازمان واگذار کردند. نزدیک به دو سال است که این کار را انجام می‌دهیم و دولت همیشه این اتفاق را به عنوان نمونه‌ای از واگذاری کار مردم به مردم و توسعه بخش خصوصی ذکر می‌کند.

او با بیان این مساله که سازمان نصر مدتی قبل از فاز پدافندی به فاز تغییر مثبت وارد شد، تاکید کرد: برای پیش رفتن در این مسیر به برنامه ای نیاز داشتیم تا بتوانیم تا سال ۱۴۰۱ بازار آی تی را دو برابر کنیم. ما به عنوان یک بخش خصوصی اقتصادی، هدف‌مان ثروت آفرینی و توسعه بحث اشتغال است.

وی گفت: به همین منظور برنامه بیستون طراحی شد. در مجمع سال گذشته، وزیر ارتباطات، رییس مرکز ملی فضای مجازی و معاونان وزیر ارتباطات پای این برنامه را امضا کردند. اما در دولت کندی‌هایی وجود دارد که تصمیم گرفتیم خودمان کار را به عنوان یک پروژه مردمی ‌و بدون بودجه دولت پیش ببریم.
 
نقاط ضعف
اثنی عشری گفت: البته در این مدت نقاط ضعف و کاستی‌هایی نیز داشته‌ایم؛ از جمله اینکه 5 استان ما فعالیتی در حد استاندارد نداشتند و مجبور شدیم برای آنها استان معین تعریف کنیم. برای ارتباط بیشتر با بدنه صنف نیز نیازمند تکمیل پورتال سازمان هستیم.

وی با بیان اینکه معمولا در ماه‌های آخر ماموریت دولت‌ها، کارها رها می‌شود؛ گفت: بیایید در سازمان نصر هم‌قسم شویم که در مدت باقی مانده از ماموریت‌مان، دو برابر تلاش کنیم تا سازمان قدرتمندی را به مدیران بعدی تحویل دهیم.

چشم انداز تاریک اقتصاد
حسین عبده تبریزی، اقتصاددان نیز که به عنوان سخنران مدعو در این جلسه حضور داشت، به تشریح پیش‌بینی‌ها و چشم‌انداز اقتصاد ایران تا سال 1400 پرداخت.

وی با بیان اینکه، اقتصاددانان، وضعیت اقتصاد را بر اساس مدل‌های علمی پیش‌بینی می‌کنند، گفت: اما به لحاط شرایط خاصی که در آن قرار داریم، متغیرهای سال ۹۹ به عوامل برون زای اقتصاد به ویژه تحریم وابسته است. به همین دلیل مدل‌ها جواب نمی‌دهند و ما بیش‌تر بر اساس سناریوها به پیش‌بینی می‌پردازیم.

عبده تبریزی گفت: اوضاع کلی اقتصاد جهان در سال 2020 چندان خوب نیست و اقتصاد آلمان نیز به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا، امسال منفی شده است. در منطقه ما نیز با ضعیف‌تر شدن اقتصادها مواجه‌ایم.

وی افزود: نگاه اکثر اقتصاد‌دانان این است که به دلیل تداوم رکود تورمی، در سال آینده نرخ رشد در کشور نزدیک به صفر و تقاضای کل نیز پایین خواهد بود. به همین دلیل، کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات نیز اگرچه فرصت‌هایی خواهند داشت؛ اما نباید انتظار رشد بزرگ و جذب سرمایه‌گذاری را داشته باشند.

این اقتصاددان، معتقد است که دولت نیز به دلیل مساعد نبودن اوضاع مالی و فقدان درآمد نفتی، برخوردی متفاوت از سال‌های قبل با اقتصاد نخواهد داشت و نباید انتظار اصلاحات اساسی داشته باشیم.

وی کف تورم سال آینده را 25 درصد پیش‌بینی کرد و درباره دلایل آن توضیح داد: امسال بانک مرکزی توانسته تورم نقطه به نقطه را با وجود محدودیت منابع‌اش کنترل کند. از سوی دیگر مردم نیز توان پرداخت بیش از این را ندارند.

عبده تبریزی با بیان اینکه این شرایط رکود تورمی برای کسب‌و‌کارها مشکلاتی ایجاد خواهد کرد، گفت: پیش‌بینی می‌شود که فشار دولت روی بخش خصوصی بیشتر شود و با مالیات‌های جدیدی مانند مالیات مسکن و خودرو مالیات برعایدی سرمایه مواجه خواهند شد. از سوی دیگر شبه مالیات‌ها نیز مثل تامین اجتماعی، به دلیل مشکلات صندوق‌ها، به بخش خصوصی فشار بیشتری خواهند آورد.

به گفته وی، شرکت‌های فعال در زمینه صادرات نیز برای تحویل سریع‌تر ارز از سوی دولت تحت فشار خواهند بود. همچنین پیش‌بینی می‌شود که دولت کنترل بیشتری روی نقل و انتقال ارز اعمال کند.
 
محدودیت اعتبارات
عبده تبریزی گفت: شرکت‌ها برای حفظ وضعیت در حد سه سال قبل، به سرمایه درگردش سه برابر نیاز خواهند داشت که معنی آن استفاده از اعتبار یا فروش اوراق در بورس است، اما خود دولت به عنوان بزرگ‌ترین وام‌گیرنده، نیازمند این اعتبارات است، بنابراین سهم بخش خصوصی از بازار بدهی کم می‌شود.

این استاد دانشگاه طرح گام بانک مرکزی را برای هدایت نقدینگی به سوی پروژه‌های جدید مفید دانست و بخش خصوصی را دعوت کرد که از این طرح استفاده کنند.

وی همچنین پیش‌بینی کرد که در دو سال آینده نرخ رشد در فناوری اطلاعات، خدمات و کشاورزی بالاترین باشد و پس از آن صنعت جایگزین واردات، ساختمان، صنایع بزرگ و بعد نفت قرار خواهد داشت.

 
گزارش دبیرکل
در جلسه هیات عمومی‌نظام صنفی رایانه‌ای کشور رسول سرائیان دبیرکل این سازمان نیز در گزارشی به تشریح اقدامات و دستاوردهای دبیرخانه نصر کشور در سال 98 پرداخت.

سرائیان با اشاره به تشکیل زیرساخت‌های لازم برای ارتقای سطح عملکرد نصر کشور گفت : اقدامات بسیاری برای ایجاد درآمد در نصر کشور صورت گرفته تا این سازمان بتواند روی پا بایستاد و خدمات مناسبی را به اعضای خود بدهد.
 
دبیرکل نصر کشور افزود : یکی از اقدامات مهم صورت گرفته در ماه‌های اخیر تغییر ساختمان محل استقرار این سازمان بوده است که محل جدید با قرار گرفتن در محلی مناسب و داشتن امکاناتی بهتر، وضعیت بهتری برای سازمان ایجاد کرده است.

وی گفت : نصر کشور تا همین چند ماه پیش امکانی برای ارتباط با اعضا نداشت، اما اکنون سامانه‌ای پیامکی ایجاد شده است تا بتوان به صورت مستقیم با اعضا صحبت کرد و هم اکنون در این سامانه اطلاعات ارتباطی بیش از 14 هزار عضو سازمان وجود دارد و به راحتی می‌توان به آنها ارتباط برقرار کرد.

سرائیان همچنین به پورتال جدید سازمان نیز اشاره کرد و گفت: این پورتال می‌تواند چهره جدید از سازمان نصر کشور را ارائه دهد که با گسترش آن و تشکیل پورتال‌های استانی، خدمات، اطلاع رسانی و ارتباط بهتری میان اعضای نصر شکل خواهد گرفت.

دبیرکل نصر کشور تصریح کرد : تا همین چند ماه پیش نصر کشور در شبکه‌های اجتماعی حضوری جدی نداشت، اما در این همین چند ماه اخیر این سازمان کانال‌های رسمی‌ در آپارات، توییتر، اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی دارد و هر روز به اعضای دنبال کننده آنها اضافه می‌شود.

وی با رونمایی از گزارش سالانه نصر کشور گفت: این گزارش در سه جلد و بیش از 600 صفحه تهیه شده است و ما تلاش کرده ایم که با این گزارش تمام اقدامات و عملکرد سازمان را مستند سازی کنیم.

در جلسه هیات عمومی‌سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور همچنین از هفت مجری بیستونی و چهار استان برتر اجرای طرح‌های بیستونی قدردانی به عمل آمد. همچنین در این جلسه صورت‌های مالی، گزارش حسابرس رسمی‌، گزارش بازرس قانونی سازمان و در نهایت بودجه سال آینده مطرح شد و درنهایت نیز علاوه بر صورت‌های مالی سال 98، بودجه سال 99 نصر کشور با رای اکثریت اعضای هیات عمومی ‌به تصویب رسید.


 


کد مطلب: 273422

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/report/273422/گزارش-برگزاری-جلسه-هیات-عمومی-سازمان-نظام-صنفی-رایانه-ای-کشور

ITMen
  https://www.itmen.ir