دریافت لینک صفحه با کد QR
آغاز به کار رسمی و قانونی بخش خصوصی در بازار پست کشور
پروانه «پست اول» رونمایی شد
22 مهر 1398 ساعت 20:45
مراسم رسمی رونمایی از پروانه نخستین اپراتور پستی خصوصی کشور با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و به میزبانی اتاق بازرگانی و صنایع ایران برگزار شد.
آیتیمن- نخستین اپراتور پستی خصوصی کشور با برند «پست اول» امروز میزبان تعداد زیادی از مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور بود تا به صورت رسمی از پروانه خود رونمایی کند.
این در حالی است که دو سال از اعلام برندگان مزایده پست خصوصی میگذرد و مدت زیادی ایجاد مقدمات و فرایندهای قانونی مانند تصویب نرخنامهها و SLA به طول انجامید اما سرانجام با اعطای پروانه به طور رسمی فعالیت خصوصی پست در کشور به صورت قانونی آغاز شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی در این جلسه حضور یافت که ترجیح داد بیشتر فرصت خود را به انتقاد از شیوه خصوصیسازی مخابرات اختصاص داده و البته در نهایت از اپراتورهای خصوصی پست خواست سهم بازار شرکت ملی پست را ازآن خود کنند.
داکت و سیم مسی انفال است و باید برگردد
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدای سخنانش در این مراسم گفت: باید از همین روز اول به دنبال رقابت با شرکت پست باشید و بر این مساله تاکید کنید که تصمیم دارید بازار پست را از آن خود کنید و خدمات بهتری به مردم ارائه دهید.
وی افزود: اصلا ترس و نگرانی نداشته باشید، شرکت پست اصلا رقیب شما نیست، این شرکت تنها یکسری وظایف حاکمیتی بر عهده دارد، شرکت «پست اول» هم بنا بر یک تدبیر برای سپردن امور مردم به دست مردم در راستای سیاستهای اصل ۴۴ به دنیا آمده، امروز شما پروانه فعالیت دارید و یک شرکت اقتصادی هستید و میدانید بازار پست که خودتان هم مقطعی در آن خدمت کردهاید، میتواند اندازهاش خیلی بزرگتر باشد و ما امید داریم که پست اول اقتصاد این بخش را بزرگ کند، تا ما هم یاد بگیریم وظایفمان را واگذار کنیم و یاد بگیریم تنها رگولاتور (مقررات گذار) خوبی باشیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: مهم این است که خدمات خوب و باکیفیت به مردم ارائه کنیم و سرویسها درشان مردم باشد. این ارزشمند است. بر همین اساس هم میخواهیم با شرکت پست و سایر رقبا برای تحقق این هدف در این عرصه رقابت کنید.
آذری جهرمی در ادامه بابیان اینکه «البته نمیشود پست را آزادسازی کنیم و یا مخابرات را واگذار کنیم و بعد موقع عیان شدن نقصها از وزیر پرسش شود که چرا در فلان جاده و یا فلان روستا مشکلداریم»، گفت: خب با واگذاریها و خصوصیسازیها ابزار اعمال مدیریت از وزیر گرفتهشده و طبیعتاً مقررات و بودجه هم جای دیگری مصوب میشود در این شرایط وزیر تنها باید نقش رگولاتوری را ایفا کند.
وزیر کابینه دولت دوازدهم افزود: البته وقتی هم وزیر میخواهد در حوزه رگولاتوری ورود کند و به کمیسیون تنظیم مقررات پیشنهادی ارائه دهد هزار ایراد به آن گرفته میشود. بااینوجود همانطور که عرض کردم ما باید یاد بگیریم رگولاتور خوبی باشیم و یاد بگیریم که رگولاتور با اجراکننده کار متفاوت است و این نکته حائز اهمیتی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به بخشی از سخنان رییس کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی در این جلسه مبنی بر اینکه «در واگذاری شرکت مخابرات اشتباهاتی رخداده اما نباید آن را باز کرد» گفت: به نظر من باید این مساله را باز کرد و مفصل هم درباره آن صحبت کرد که در این واگذاری چه اشتباهی انجامگرفته است. اصل خصوصیسازی اشتباه نبوده بلکه شیوه واگذاری مخابرات اشتباه بود. با این یادآوریها است که یاد میگیریم دیگر چنین اشتباهاتی را تکرار نکنیم.
وزیر ارتباطات افزود: مشکلات جاری در بازار را باید دید و با کتمان کردن و طرح نکردن آن کارمان پیش نمیرود. بایستی فضایی فارغ از دغدغههای غیر فنی و غیراصولی برای گفتوگو ایجاد شود. ما هر روز با این مشکلات دست به گریبان هستیم. دو سال است که من وزیرم؛ در این دو سال لوایحی را برای تصویب در قانون بودجه و برنامه ششم ارائه کردهایم تا این اشکالاتی که در خصوصیسازی شرکت مخابرات به وجود آمده و فضای غیررقابتی که ایجادشده را جبران کنیم.
آذری جهرمی تاکید کرد: چون تاکنون اشکالات بازگو نشده، مشکلات فقط در حد یک گزاره سیاسی باقیمانده است و وقتی در مجلس هم طرح میشود در حد گزاره سیاسی باقی میماند.
وزیر کابینه دولت تدبیر و امید ادامه داد: چرا نباید بگوییم که با خصوصیسازی مخابرات در عرصه تلفن ثابت عقبگرد داشتهایم. چرا نگوییم با خصوصیسازی، توسعه FTTH خوب پیش نمیرود و ما در توسعه نسل نوین ارتباطات پرسرعت در کشور با مشکل مواجهایم. چرا نباید بگوییم خصوصیسازی چه مشکلاتی برای کسانی که سالها خاک این صنعت در عرصه مخابرات را خوردهاند و امروز بازنشسته هستند به وجود آورده و چرا نباید در رابطه با مشکلات خصوصیسازی و کارگزاران روستایی صحبت کنیم.
وی تاکید کرد: در بحث خصوصیسازی شرکت مخابرات ما به جد اعتقاد داریم که هم باید داکت و سیم مسی به عرصه دولت برگردد و بهعنوان یک انفال عمومی مورداستفاده و رقابت همه قرار گیرد و هم اینکه در حوزه رگولاتوری ما رگولاتور خوب باشیم.
بازار پست باید ساماندهی شود
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در یان مراسم بر تلاش برای ساماندهی بازار پستی با همکاری کسب و کارهای این حوزه تاکید کرد.
حسین فلاح جوشقانی با اشاره به برآورد جابجایی سالانه بین ۳.۵ تا ۶ میلیارد مرسوله پستی در کشور، گفت: این در حالی است که بر اساس اعلام شرکت ملی پست حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون مرسوله توسط این شرکت جابجا میشود و این یعنی ۱۵ درصد جابجاییها و ارسال مرسولات به صورت مجاز انجام میشود.
وی با بیان اینکه سابقه بسیاری از مدیران وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات به حوزه ICT بر میگردد، افزود: به همین دلیل و بر پایه حاکم بودن چنین تفکری پست اندکی مظلوم واقع شده است.
فلاح جوشقانی تصریح کرد: نگاه سنتی که همواره به پست وجود داشته، باعث شده تا رویکردهای جدی تحول گرایانهای را در پست شاهد نباشیم.
وی با اشاره به مطرح شدن موضوع آزاد سازی خدمات پست از سال ۹۰، افزود: بعد از درگیر شدن با این موضوع بیش از پیش به پیچیدگیها و مشکلات این حوزه واقف شدیم و به این اعتقاد رسیدیم که این عرصه نیازمند نگاه ویژه است و قطعا با نگاههای ساده انگارانه امکان تحول وجود ندارد و شاهد این مدعا هم همین طولانی شدن ورود اپراتورهای خصوصی به عرصه پست است.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به انتظارات اپراتورهای بخش خصوصی، گفت: بر اساس پروانهای که صادر کردهایم انتظار داریم اپراتورها به تعهدات خود عمل کنند و طبیعی است که آنها هم از ما هم انتظار ساماندهی مناسبی در این حوزه داشته باشند تا امکان ارائه خدمات در این حوزه به شکل رسمی فراهم شود.
وی افزود: ما با دعوت از فعالان این عرصه تلاش میکنیم ساماندهی مناسبی در این حوزه داشته باشیم اما در این مسیر مشکلاتی داریم چرا که فعالان بسیاری در حال ارایه خدمات پستی هستند.
فلاح جوشقانی تصریح کرد: برای ساماندهی حوزه پست ضمن اینکه به دنبال ضابطه مندی هستیم، در عین حال برای کسب وکارهای فعال در این حوزه نیز نگرانیم که امیدواریم با همراهی همه فعالان شاهد تحول و گشایش در حوزه پست با ارایه سرویسهای نوین پستی باشیم.
استراتژی متفاوت پست اول
مدیرعامل اولین اپراتور خصوصی پست ایران نیز در این مراسم گفت: اولین اپراتور خصوصی پست کشور در نظر دارد فعالان پستی را از سراسر کشور دور هم جمع کند تا آن ها بتوانند در یک فضای تعاملی کم و کاستیهای خود را بپوشانند.
محمدحسن کرباسیان افزود: جمعآوری فعالان پستی بدون این است که برندشان تغییر کند یا تحت تاثیر ما قرار بگیرد، اپراتور خصوصی پست کشور در نظر دارد شبکهای را به وجود بیاورد تا شرکتهای پستی با استفاده از آن بتوانند با استفاده از سایر اعضای این شبکه، کم و کاستیها را از بین ببرند و خدمات بهتری ارائه دهند، تا الان نزدیک ۳۰ شرکت به ما پیوستهاند تا با ایجاد محیط تعاملی (شبکه فراپست) در چارچوب پروانهای که به ما داده شده مذاکره و تعامل کنیم.
وی تصریح کرد: هدف دوم این است از نظر نرمافزاری و اتصال به تنظیم مقررات بستری را فراهم کند تا هم پاسخگوی سازمان تنظیم مقررات باشد، هم حق دولت پرداخت شود. جامعه ما کار پستی انجام میدهد اما هیچوقت بستری برای ساماندهی و ثبت و ضبط وجود نداشته است بنابراین تصمیم داریم این بستر را مهیا کنیم.
کرباسیان اضافه کرد: نرمافزاری را آماده کردیم تا هر فعال پستی بتواند به ما متصل شود و ما نیز جزئیات آن را برای رگولاتوری بفرستیم، البته حریم خصوصی دادهها به طور کلی رعایت شده و ما حتی خودمان هم نمیدانیم چه کسی چه چیزی را برای کسی ارسال میکند.
مدیرعامل پست اول بیان داشت: در همین راستا نرمافزاری آماده کردیم که فعالان به گونهای با هم مرتبط شوند که بتوانند فرآیندهایی نظیر قبول، جمعآوری، آمادهسازی، تجزیه و ارسال را به شکل تعاملی انجام بدهند.
وی کاهش قابل توجه در مصرف سوخت و هزینهها و تحویل به موقع مرسولات را از مزایای استفاده از اپراتور خصوصی پست کشور برشمرد و گفت: شکستن انحصار در ارائه خدمات پستی و جلوگیری از تعطیلی کار فعالان پستی از دیگر مزایای این اپراتور است و ما خودمان را رقیب فعالان پستی نمیدانیم.
کرباسیان یادآور شد: ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال قابلیت کارهای پستی در کشور وجود دارد و حداکثر ۱۵درصد آن در اختیار دست اداره پست است و ۸۵ درصد در دست کسانی است که از آنها شناختی نداریم، اگر بتوانیم این میزان را جذب کنیم در بخشهای مختلف میتوان به پیشرفت رسید. طبق آمار شهرداری، روزانه ۲۰ هزار تن بار از شهر تهران خارج میشود که وزن اغلب آنها زیر ۳۰ کیلوگرم است و میتوانند از طریق پست ارسال شوند.
کد مطلب: 272949
ITMen
https://www.itmen.ir