نمیدانم دقیقا بار چندم است که درباره این موضوع مینویسم. ولی این موضوع آنقدر برایم مهم است که شاید باز هم بنویسم.
فعالان حوزه کریپتوکارنسی از نبود یک صنف مستقل رنج میبرند. من به شخصه همه تلاشم را برای اینکه همه فعالان در زیر یک چتر متحد قرار بگیرند، انجام میدهم. برای بر افراشتن این چتر و باز کردن آن به حمایت همه فعالان این حوزه نیاز است. من هرگز نه به دنبال ایجاد رانت بودهام و نه هستم. از هر پتانسیلی هم که وجود داشته سعی کردهام برای گرد هم آوردن فعالان این حوزه استفاده کنم؛ اما نه برای انتفاع منافع افرادی خاص. اینکه همه مثل من فکر نکنند اصلا عجیب نیست. باورم بر این است که برای سروسامان دادن به حوزه رمزارزها در ایران نیاز به مشارکت تمامی قوا و همچنین فعالان این حوزه در راستای منافع ملی و توسعه اقتصادی کشور وجود دارد. البته که این حوزه اگر به درستی مدیریت نشود، میتواند سبب ایجاد رانت و فساد شود.
دیروز در مجلس گزارشی قرائت شد با مضمون وضعیت صنعت رمزارزها در ایران. این قدم را یک گام مثبت و بزرگ در خصوص قانونگذاری و چارچوبمند کردن این حوزه در کشور میدانم. این گزارش حاوی نکات مثبت زیادی بود که نشاندهنده این است که تصمیمگیران در این حوزه با موشکافی و دقت وارد میدان شدهاند. و به نظر میرسد در حاکمیت فرصتهایی که رمزارزها برای کشورمان و اقتصادش میتواند ایجاد کند، در نظر گرفته شده است. البته که مخالفان و موافقان خود را خواهد داشت.
به عنوان شخصی که سالها در این حوزه تلاش کردهام، از اینکه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس جناب آقای پورابراهیمی هدف از قرائت این طرح را ساماندهی حوزه رمزارزها عنوان کردهاند و نه تقابل با آن، خوشحالم و این امر خود به خوبی نشان میدهد که رمزارزها و کریپتوکارنسی دیگر یک شوخی نیست که عدهای با آن بخواهند کلاهبرداری کنند یا خود را مشغول کنند، بلکه باور عمومی به وجود آمده است که کریپتوکارنسیها یک تکنولوژی غیرقابل مبارزه است و باید از آن برای توسعه اقتصادی کشور، خنثیسازی تحریمها و توسعه ملی استفاده کرد.
ذکر این نکته که این حوزه برای بیش از صدهزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده و حداقل پنج هزار کسب و کار و قریب به یک میلیون نفر بهصورت غیرمستقیم از این راه ارتزاق میکنند نیز خالی از لطف نیست. ما فعالان حوزه رمزارزها بارها و بارها با نهادهای مختلف ارتباط برقرار کردهایم و نامهنگاریها و طرحهای پیشنهادی بسیاری هم برای این نهادها از جمله بانک مرکزی ارسال کردهایم. بسیاری از طرحهای ما نادیده گرفته شده است و اقدامات منفعلانه بسیاری را در طی این سالها دیدهایم. ولی اکنون به نظر میرسد زمان همکاری فعالان این حوزه و نهادهای دغدغهمند فراهم شده است. اکنون به نظر میرسد نگاه جدیتری به ما شده است و اکنون زمان آن رسیده است فعالان این حوزه متحدتر از قبل با هم باشند. این بار زمان قانونگذاری است. این بار مجلس وارد میدان شده است و با نگاهی جدی این مساله را دنبال میکند.
زمانش رسیده است دستان یکدیگر را بیش از پیش بفشاریم و کمک کنیم برای اینکه بتوانیم ایرانی قدرتمندتر داشته باشیم. همه در این راستا بجنگیم که در راستای منافع ملیمان، دغدغههای نهادهای نظارتی را نیز پوشش دهیم و کاری کنیم که بماند به یادگار از دوران طلایی قانونگذاری کریپتوکارنسیها در ایران و به نتیجه برسد همه تلاشهایمان به لطف خدا.
*مدیرعامل
هلدینگ نیکاندیش