متا قصد دارد یک کابل زیردریایی به طول 50 هزار کیلومتر در سراسر جهان بسازد.
آیتیمن- این غول فناوری گفت که پروژه واترورت (Waterworth) که ایالات متحده، هند، آفریقای جنوبی، برزیل و سایر مناطق را به هم متصل میکند، پس از تکمیل، طولانیترین پروژه کابل زیردریایی در جهان خواهد بود.
به گزارش بیبیسی، متا، که مالک فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ است، تلاش کرده حضورش در فناوری را فراتر از شبکههای اجتماعی گسترش دهد، از جمله در حوزه هوش مصنوعی و زیرساختهایی که از آن پشتیبانی میکنند. این شرکت گفت که پروژه کابل جدیدش «اتصال پیشرو در صنعت» را به پنج قاره اصلی ارائه میدهد و به پشتیبانی از پروژههای هوش مصنوعی آن کمک میکند.
متا در یک پست وبلاگی گفت: این پروژه همکاری اقتصادی بیشتر را ممکن میکند، فراگیری دیجیتال را تسهیل میکند و فرصتهایی برای توسعه فناوری در این مناطق ایجاد میکند.
به گفته این شرکت، این کابل طولانیترین کابلی خواهد بود که از سیستم ۲۴ جفت فیبر استفاده میکند و ظرفیت بالاتری دارد.
کابلهای زیردریایی به طور فزایندهای اهمیت پیدا کردهاند، زیرا امکان ارائه انواع خدمات دیجیتال و انتقال دادهها در سراسر جهان با سرعت بالا را فراهم میکنند. آمار نشان میدهد که بیش از 95 درصد از ترافیک اینترنت جهان از طریق کابلهای زیردریایی انتقال مییابد.
شرکت تحقیقاتی بازار مخابرات تلجئوگرافی (TeleGeography) میگوید که در حال حاضر بیش از ۶۰۰ سیستم کابل زیردریایی شناختهشده در سراسر جهان وجود دارد. این شامل کابل ۲آفریقا (2Africa) است که توسط متا و اپراتورهای شبکه موبایل مانند اورنج، وودافون و چاینا موبایل پشتیبانی میشود و سه قاره را به هم متصل کرده و 45 هزار کیلومتر امتداد دارد.
سهم بزرگتر فناوری
شرکتهای فناوری که به عنوان ارائهدهندگان اصلی خدمات وب عمل میکنند، سرمایهگذاریهای کلانی در زیرساختهای کابلی انجام دادهاند. گوگل در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که اولین کابل زیردریایی connecting آفریقا و استرالیا را خواهد ساخت و همچنین یک سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری برای افزایش اتصال به ژاپن با دو کابل زیردریایی جدید در اقیانوس آرام انجام داده است.
پروفسور ویلی لهدون ویرتا از موسسه اینترنت آکسفورد به بیبیسی گفت: در طول دهه گذشته، تغییراتی رخ داده است که نشان میدهد این کابلها به طور فزایندهای توسط شرکتهای بزرگ فناوری نصب میشوند.
به گفته ویرتا، این موضوع نشاندهنده رشد و موقعیت شرکتهای بزرگ فناوری است که قادر به تأمین مالی چنین زیرساختهایی به طور مستقل هستند.
متا در پست وبلاگی خود اعلام کرده که سیستم کابل خود را تا عمق 7 هزار متری نصب خواهد کرد و از تکنیکهای دفن پیشرفته در مناطق پرخطر، مانند آبهای کمعمق نزدیک به ساحل، برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از لنگر کشتیها و سایر خطرات استفاده خواهد کرد.