کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

مهمترین همگرایی علم و صنعت برای توسعه اقتصاد دیجیتال کشور رقم خورد

17 بهمن 1403 ساعت 20:08

مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ امروز ۱۷ بهمن ماه با حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران، علی اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و جمعی دیگر از مسئولان کشور در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد.


آی‌تی‌من- این مرکز با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، شرکت فولاد مبارکه اصفهان و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی فولاد مبارکه اصفهان با هدف ایجاد بستری برای تعامل دانشگاه و بخش خصوصی با کسب و کارها و استارتاپ هایی که در حوزه صنعت ۴ و تحول دیجیتال فعالیت می‌کنند به بهره برداری رسیده است.
 
توسعه فناوری در کشور محقق شده، اما کافی نیست
حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در آئین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و اعیاد مبارک شعبان، به اهمیت پروژه‌های علمی و فناوری در ایجاد روحیه و نشاط در جامعه اشاره کرد.

وی با مقایسه دستاوردهای علمی و آموزشی ایران از سال ۵۷ تا کنون، به رشد قابل توجه تعداد دانشجویان و اعضای هیئت علمی اشاره کرد و گفت: در سال ۵۷، هفتاد و پنج هزار دانشجو و امروز ۳ میلیون و پانصد هزار دانشجو داریم. همچنین تعداد اعضای هیئت علمی از ۷۵۰۰ نفر به ۷۵ هزار نفر افزایش یافته است. تا قبل از سال ۵۷ درصد عضو هیئت علمی بانو در کشور ۱۹ درصد و امروز به ۳۵ درصد رسیده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه سهم کشور در تولید علم چهار دهم درصد بوده و امروز ۲ درصد شده است، گفت: توفیق به دستاورد در حوزه‌های فناوری به خوبی محقق شده اما کافی نیست، در مقایسه با کشورهای منطقه خودمان در یک وضعیت مناسبی به سر نمی‌بریم، جایگاه علمی ایران در سال ۵۷ حدود ۵۲ الی ۵۳ بوده و امروز به ۱۷ رسیده است و این تفاوت بزرگ است اما انتظار و آرزوی ما ایرانی‌ها خیلی بیش از این است، امیدواریم با رفع موانع، ایران به جایگاه واقعی خود در حوزه رشد علمی برسد.

وی با تأکید بر اهمیت پارک‌های علم و فناوری به عنوان نهادهای واسط علم و صنعت، افزود: وجود این پارک‌ها به دانشجویان این امکان را می‌دهد که ثمره علم و دانش خود را در صنعت مشاهده کنند و این امر انگیزه بیشتری برای تحصیل ایجاد می‌کند.

سیمایی صراف همچنین به قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این قانون بستر حقوقی و قانونی مناسبی برای همکاری صنعت و دانشگاه فراهم کرده است؛ امیدواریم صنایع کشور از این ظرفیت بزرگ قانونی که در مواد ۱۱ و ۱۳ این قانون وجود دارد، آشنا شوند و از این ظرفیت استفاده کنند.

وی تاکید کرد: مدیران نیز باید در این زمینه موانع را بردارند خیلی نیازی نیست که مدیران کمک کنند، همین که رفع مانع کنند کار انجام می‌شود، البته در این زمینه در بخش‌های مختلف و به ویژه سازمان امور مالیاتی نیاز به فرهنگ‌سازی داریم.

وزیر علوم با بیان اینکه توسعه ایران نیازمند توسعه علمی است، گفت: فناوری نتیجه علم است و خود علم نیست، دانشگاه متولی توسعه علمی است. اما خوشبختانه این توسعه منجر به فناوری می‌شود و پارک‌های علم و فناوری در حقیقت در کنار دانشگاه یعنی علم و نتیجه علم که فناوری است.

وی ابراز امیدواری کرد که روز به روز شاهد رونق هرچه بیشتر پیوند علم و فن، دانشگاه و صنعت و دانشگاه و جامعه باشیم.

سیمایی صراف از مدیران دانشگاه اصفهان برای پیگیری این پروژه از سال ۹۹ قدردانی کرد و همچنین به فولاد مبارکه که با هوشمندی این پروژه را انتخاب کرده و هم سود برده و هم به مسئولیت اجتماعی خود عمل کرده است، تبریک گفت و ابراز کرد: دانشگاه و صنعت موظف به تحقق مسئولیت اجتماعی هستند تا در قبال خدماتی که از کشور و شهروندان می‌گیرند، خدماتی را نیز ارائه دهند، امروز افتتاح این مرکز نشان دهنده مسئولیت اجتماعی است که دانشگاه و صنعت احساس کرده‌اند و به خوبی از عهده آن برآمدند.
 
تعامل صنایع قدیمی با اکوسیستم‌های نوآوری ضروری است
در ادامه مراسم افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ پارک علم و فناوری دانشگاه تهران،  یحیی پالیز دار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه به بررسی تحولات شگرفی که در دنیای امروز در حال وقوع است، پرداخت و گفت: دنیا در حال تجربه تغییرات شگرفی است و این تغییرات با سرعتی فزاینده در حال وقوع هستند.

وی با اشاره به کاهش میانگین سنی شرکت‌ها از ۱۳۰ سال به ۶۲ سال، خاطرنشان کرد که بسیاری از شرکت‌های قدیمی و با سابقه به دلیل عدم توانایی در انطباق با تغییرات از دست رفته‌اند.

پالیز دار در ادامه به چالش‌های صنایع سنتی اشاره کرد و گفت: صنایع معمولاً وظیفه تولید را بر عهده دارند و فضای فکری آنها بیشتر به عملیات محدود می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که نتوانند رصد کاملی از تحولات بیرونی داشته باشند.

وی افزود: صنایع برای جبران این کمبود، به دنبال ایجاد ارتباط با اکوسیستم‌های نوآوری و استفاده از داده‌ها و تجربیات فعالان این حوزه هستند.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه به نمونه‌هایی از شرکت‌های فولادی و صنایع سنتی در سیلیکون ولی اشاره کرد و گفت: ما در تلاش هستیم تا در این فضا حضور داشته باشیم و از دانش و تجربیات موجود در اکوسیستم دانشگاه تهران بهره‌برداری کنیم.
 
افتتاح این مرکز مهمترین همگرایی علم و صنعت است
حسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران نیز در آئین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری این دانشگاه با اشاره به اهمیت پیوند نهادهای علمی و صنعتی، این رویداد را «اتفاقی مبارک» توصیف کرد و گفت: این مهم می‌تواند زمینه‌ساز حضور شرکت‌های بزرگ در عرصه همکاری با دانشگاه‌ها شود.
سرپرست دانشگاه تهران با تأکید بر دستور رئیس‌جمهور برای عرضه مسائل کشور به دانشگاه‌ها، گفت: این اقدام امروز گام ارزشمندی در راستای تحقق این خواسته است و امیدواریم شاهد گسترش چنین تحولاتی در آینده باشیم.

وی افزود: هفته گذشته در دیدار با رئیس سازمان برنامه و بودجه، بر محول کردن چالش‌های ملی به دانشگاه‌ها تأکید شد. دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه‌های تراز اول کشور ظرفیت بالایی برای الگوسازی در این مسیر دارند.

حسینی این رویداد را یکی از روزهای مهم تاریخ دانشگاه تهران خواند و اظهار داشت: افتتاح این مرکز شاید مهم‌ترین اقدام عملی در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه باشد. هدف این است که صنعت از توانمندی‌های علمی دانشگاه بهره ببرد و دانشگاه نیز بتواند دانش و نوآوری‌های خود را به جامعه منتقل کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با رونمایی از چنین طرح‌هایی، شاهد تحقق آرمانِ توسعه پایدار از طریق همگرایی علم و صنعت باشیم.

گفتنی است این مرکز با تمرکز بر فناوری‌های مرتبط با صنعت ۴ (نسل چهارم صنعت) و با هدف تسهیل همکاری‌های پژوهشی، آموزش نیروی متخصص و ارائه راهکارهای نوآورانه به شرکت‌های فولادی راه‌اندازی شده است. انتظار می‌رود این اقدام به حل چالش‌های فناورانه صنعت فولاد و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان در کشور بینجامد.

شایان ذکر است این مرکز با مشارکت دانشگاه تهران با زیربنای ۲۸۰۰ متر مربع و با سرمایه‌گذاری شرکت فولاد مبارکه و بهره‌گیری از اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید به بهره‌برداری رسید.

 


کد مطلب: 284481

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/284481/مهمترین-همگرایی-علم-صنعت-توسعه-اقتصاد-دیجیتال-کشور-رقم-خورد

ITMen
  https://www.itmen.ir