کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رئیس کمیسیون VOD نصر تهران: تجربه تنظیم‌گری صداوسیما شکست خورده است

نصر تهران , 29 دی 1403 ساعت 11:15

به اعتقاد رئیس کمیسیون محتوای ویدئویی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، با وجود رقابت بین پلتفرم‌ها و صدا و سیما، تنظیم‌گری از اساس نباید توسط صدا و سیما انجام شود و اصرار به این امر نیز تلاشی در مسیر اشتباه است.


آی‌تی‌من- محمد صراف، رئیس کمیسیون محتوای ویدئویی (VOD) سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با بیان اینکه مشکلات حوزه پلتفرم‌های محتوای ویدئویی به دو بخش رگولاتوری و تجاری تقسیم می‌شود، گفت: هرچند ظرفیت‌های قانونی نهادهای تنظیم‌گر را مجاب کرده که نظر نهادهای صنفی را در تصمیمات خود در نظر بگیرد اما هنوز این امر آن‌طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است. درحالی که هم اکنون نهاد تنظیم‌گر مشخصی در حوزه محتوای ویدئویی به طور قانونی مشخص نشده و پلتفرم‌ها با معضل چند تنظیم‌گری روبه‌رو هستند.

مدیرعامل پلتفرم «پلان» درباره این‌که صداوسیما به عنوان نهاد رقیب نباید نهاد تنظیم‌گرVODها هم باشد، بیان کرد: سازمان صدا وسیما به عنوان نهاد رسانه‌ای حاکمیتی در کشور، بر اساس تصمیمات اشتباه، خود را به رقیب VODها تبدیل کرده است. رقیبی که هم بودجه دولتی فراوان دارد و هم حمایت حاکمیت، اما با این وجود این پلتفرم‌های محتوایی هستند که در این رقابت نابرابر همچنان پیشتاز هستند.
 
صدا و سیما، بازنده رقابت
عضو هیات مدیره انجمن صنفی VOD گفت: سازمان صداوسیما خود آغازکننده رقابت با پلتفرم‌های محتوای ویدئویی بود و نتیجه رقابت هم مشخص است. 10 سال از فعالیت پلتفرم‌های VOD می‌گذرد و در این سال‌ها میزان مخاطبان سازمان صداو سیما به شدت کاهش یافته که این امر بیانگر اشتباه بودن سیاست‌های این نهاد بوده است. در حالی که صدا و سیما می‌توانست ظهور پلتفرم‌ها را ظرفیتی برای عمق نفوذ رسانه‌ای خود در نظر بگیرد و با حمایت از تولید محتوا هم کیفیت محتوای خود را ارتقا داده و هم هزینه‌های خود را کاهش دهد.
 
تنظیم‌گری VODها به وزارت ارشاد سپرده شود
صراف گفت: در سال‌های گذشته همواره وزارت ارشاد ماموریت تنظیم‌گری آثار سینمایی و نمایش خانگی را بر عهده داشته است. تجربه تنظیم‌گری نهاد صدا و سیما در طی این‌سال‌ها نشان داده است که با وجود رقابت بین پلتفرم‌ها و صدا و سیما این تنطیم‌گری از اساس نمی‌تواند توسط صدا و سیما انجام شود و إصرار به این امر نیز تلاشی در مسیر اشتباه است. لذا با توجه به تجربیات سال‌های اخیر و شکست تنظیم‌گری توسط صدا و سیما بهترین نهاد برای تنظیم‌گری VODها همان وزارت ارشاد است.
 
ایجاد بیزینس مدل جدید
وی درباره مشکلات تجاری VODها نیز گفت: مشکل اصلی ایجاد بیزینس مدل جدید در بازار است. امروزه با وجود استقبال بالای کاربران از پلتفرم‌ها، همچنان این صنعت قابل رشد است. البته زیرساخت‌های پرداخت در کشور باید ارتقا یابد تا کاربران بتوانند به راحتی از این سرویس‌ها استفاده کنند.

صراف ادامه داد: پلتفرم‌های VOD نقش بسیار مهمی‌در افزایش ترافیک شبکه داخلی داشته‌اند و با حمایت اپراتورهای موبایل توانسته‌اند بخشی از هزینه‌های خود را جبران کنند. افزایش تورم روزافزون در اقتصاد ایران موجب شده است قدرت خرید کاربران کاهش یافته و به همین روی پلتقرم‌ها نمی‌توانند هزینه اشتراک خود را افزایش دهند. از سویی دیگر شرایط تحریم‌های اقتصادی موجب شده محتوای تولید شده توسط پلتفرم‌ها در شبکه‌های اجتماعی و در شبکه‌های ماهواره‌ای به صورت غیر قانونی پخش شود و امکان پیگرد قانونی نیز وجود ندارد. در چنین شرایطی ایجاد بیزینس مدل‌های جدید با حمایت‌های دولتی می‌تواند به تاب‌آوری و رشد این صنعت کمک شایانی کند.

 


کد مطلب: 284385

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/284385/رئیس-کمیسیون-vod-نصر-تهران-تجربه-تنظیم-گری-صداوسیما-شکست-خورده

ITMen
  https://www.itmen.ir