کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آموزش هوش مصنوعی با سرعت نور ممکن می‌شود

ايسنا , 24 آذر 1403 ساعت 10:53

شرکت آی‌بی‌ام (IBM) راهی برای آموزش و اجرای مدل‌های هوش مصنوعی مولد ارائه کرده که پنج برابر سریع‌تر و کارآمدتر از قبل است.


آی‌تی‌من- درحالی که تراشه‌ها روی ترانزیستورهای بیشتری جمع می‌شوند تا زمانی که تعداد آنها به میلیاردها برسد، مراکز داده عظیم و قدرت پردازش مورد نیاز برای ساخت مدل‌های هوش مصنوعی مولد مدرن را ممکن کرده‌اند. با این حال، این مدل‌ها با تکامل بیشتر و بیشتر به قدرت پردازشی نیاز دارند، مراکز داده به مصرف‌کنندگان اصلی انرژی تبدیل شده‌اند و خود تراشه‌ها نه تنها به محدودیت‌های فناوری، بلکه قوانین فیزیک نیز فشار می‌آورند.

دو گلوگاه فنی و فیزیکی برای این مراکز داده، سیم مسی ساده و سرعتی است که الکترون‌ها می‌توانند در طول آن جریان یابند. اینها یکی از دلایل اصلی جمع و جور بودن وسایل الکترونیکی هستند. کوچک شدن وسایل الکترونیکی فقط برای راحتی نیست. بلکه برای این است که با سریعتر و قدرتمندتر شدن رایانه‌ها، مدت زمانی که داده‌ها از یک مؤلفه به مؤلفه دیگر منتقل می‌شوند به یک عامل عملکرد اصلی تبدیل می‌شود.

آی‌بی‌ام ادعا می‌کند نسل بعدی فناوری نوری را توسعه داده است. آی‌بی‌ام به فرآیند جدیدی برای ایجاد Co-Packaged Optics (CPO)  در قالب یک موج‌بر نوری پلیمری (PWG) روی آورده که سیگنال‌های نوری را بین مدارهای مجتمع فوتونیکی (PIC) و اتصالات خارجی هدایت می‌کند. این شرکت می‌گوید که آزمایش‌های موج‌بر نوری پلیمری نشان می‌دهد که اگر از آن در مراکز داده استفاده شود، پنج برابر کمتر از نسخه‌های معمولی به برق نیاز دارند و به اتصالات کابلی اجازه می‌دهند از یک متر تا صدها متر امتداد داشته باشند و در عین حال امکان ایجاد معماری انعطاف‌پذیرتر را در حین حمل ترابیت داده در هر واحد فراهم کند.

ادعای آی‌بی‌ام این است که کاهش مصرف انرژی برای آموزش یک مدل هوش مصنوعی برای نیرو رسیدن به ۵۰۰۰ خانه در ایالات متحده به مدت یک سال کافی است و استفاده از نور به دلیل داشتن ۸۰ برابر پهنای باند بیشتر نسبت به سیستم‌های معمولی، زمان آموزش یک مدل زبانی بزرگ هوش مصنوعی را از سه ماه به سه هفته کاهش می‌دهد.

داریو گیل (Dario Gil)، مدیر تحقیقات آی‌بی‌ام می‌گوید: از آنجایی که هوش مصنوعی، انرژی و قدرت پردازش بیشتری می‌طلبد، مرکز داده باید تکامل یابد و این روش می‌تواند مراکز داده را در آینده مقاوم کند.

 


کد مطلب: 284241

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/284241/آموزش-هوش-مصنوعی-سرعت-نور-ممکن-می-شود

ITMen
  https://www.itmen.ir