سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برنامه پایش میدانی برای بررسی پوشش اینترنت در کشور را آغاز کرده است تا ضمن سنجش میزان پوشش مناطق مختلف، مشکلات موجود را نیز کاهش دهد.
آیتیمن- ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره جزئیات این پایش گفت: یکی از دغدغههایی که نمایندگان مجلس نیز به ما منعکس کردند، مساله عدم پوشش در برخی مناطق کشور بود؛ از گذشته تعدادی سامانه پایش برخط برای سنجش کیفیت ارتباط وجود داشته است اما اتفاقی که در چند ماه اخیر رخ داده و در آغاز دولت چهاردهم با آن روبهرو شدیم، این است که آمار سامانههای برخط در واقع با آماری که نتیجه تجربه کاربری و ملموس مردم است، تفاوت دارد.
وی با بیان اینکه پایش میدانی سازمان تنظیم مقررات به طور مشخص در بحث روستایی دنبال شده است، افزود: در پایش بیش از ۳۹ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور، ۱۰ هزار روستا پوشش با کیفیت و پرسرعت ندارند؛ در این بخش است که مردم ما را نقد میکنند که اتفاقاً نقد درستی است.
وزیر ارتباطات، تجهیز روستاها به اینترنت باکیفیت و باسرعت را تکلیف این وزارتخانه در دولت چهاردهم برشمرد و گفت: نگاه این است که اگر مردم به خدمتی که ارایه می شود، حس خوبی نداشته باشند، مانند این است که این خدمت اصلاً وجود ندارد.
هاشمی ادامهداد: با همین نگاه پایش جدیدی در وزارت ارتباطات انجام شد و طبق گزارشی که به تازگی دریافت کردم، اکنون حدود ۱۰ هزار روستا در کشور وجود دارد که اینترنت آنها نیازمند اتصال، ارتقا و بهبود است؛ این روستاها جزو روستاهای صعبالعبور و کوهستانی است و نیاز به صرف هزینه قابل توجه برای احداث جاده و ایجاد شبکه برق دارد.
وی با بیان اینکه طبق برنامه هفتم پیشرفت برای ۱۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار کیفیت و پوشش مناسب ایجاد خواهد شد، درباره پایش سطح شهر گفت: در شهرها نیز نقاط کوری داریم که کیفیت ارتباط خوبی ندارند. پس از ۲ ماه بررسی، قراردادی منعقد شده تا در کل کشور تست درایو انجام دهیم؛ یعنی به صورت کاملاً میدانی شرکتهایی در سطح شهر، کیفیت سیگنال را اندازهگیری و میزان کیفیت سیگنالهای دریافتی را گزارش میکنند. پس از آن نقاطی که شناسایی شده برای پوشش بهتر اقدام کنند. برای این کار یک بازه زمانی نیز برایشان در نظر خواهیم گرفت تا به تعهداتشان عمل کنند.