اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل، هشدار داد که هوش مصنوعی ممکن است به زودی به اندازهای پیشرفت کند که بتواند به عنوان یک شریک عاطفی ایدهآل برای مردان جوان عمل کند و این میتواند عواقب اجتماعی جدی به دنبال داشته باشد.
آیتیمن- اشمیت در یک پادکست گفت که نگران است هوش مصنوعی بتواند به عنوان شریک عاطفی مجازی کامل برای مردان جوانی که در یافتن شریک زندگی واقعی مشکل دارند، عمل کند. این نگرانی پس از خودکشی یک نوجوان ۱۴ ساله که با یک چتبات هوش مصنوعی رابطه عاطفی برقرار کرده بود، شدت گرفت. مادر این نوجوان شرکت سازنده چتبات را به دلیل ایجاد وابستگی ناسالم و سوءاستفاده عاطفی از پسرش، تحت پیگرد قانونی قرار داده است.
اشمیت و هنری کیسینجر در کتاب جدیدشان، «پیدایش: هوش مصنوعی، امید و روح انسان»، به این موضوع پرداختهاند. اشمیت معتقد است که بسیاری از جوانان به دنیای آنلاین روی میآورند تا سرگرمی و آرامش پیدا کنند، اما الگوریتمهای رسانههای اجتماعی آنها را به سمت افراطگرایی سوق میدهد.
اسکات گالووی، استاد دانشگاه نیویورک، نیز نگرانی مشابهی دارد. او معتقد است که جنبش #MeToo، اگرچه به درستی زنان را تقویت کرده است، اما به طور ناخواسته به مردان نیز آسیب رسانده است. زنانی از نسل زد برای اولین بار موفقتر از مردان همنسل خود هستند، اما بسیاری از مردان جوان در خانههایشان تنها ماندهاند.
از آنجایی که زنان معمولاً به دنبال شریکانی هستند که بتوانند از خانواده خود حمایت کنند، بسیاری از مردان جوان ممکن است مجرد بمانند. این امر آنها را مستعدتر میکند تا به دنبال همراهی در هوش مصنوعی باشند، و شرکتها نیز از این نیاز استقبال میکنند.
اشمیت معتقد است که دولتها باید برای تنظیم مقررات هوش مصنوعی اقدام کنند، اما این کار نیازمند یک فاجعه بزرگ خواهد بود. او میگوید: متأسفانه، به نظر میرسد که یک نوع فاجعه برای تغییر قوانین لازم است.