وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره محدودیتهایی که بر بستر پلتفرمها و فضای مجازی وجود دارد گفت: نباید به فضای مجازی فقط از زاویه فنی نگاه کرد، این فضا ابعاد بسیاری دارد. اگر این فضا را بزرگتر از فضای زندگی واقعی ندانیم، از آن کوچکتر نیست.
آیتیمن- ستار هاشمی اضافه کرد: فضای مجازی ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد و ما نیز بر اساس پژوهشهای دقیق و مستند و با نگاه تحلیلی و کارشناسی طرحی را برای رفع فیلتر آماده کردیم که در شورای سران مطرح شد.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: پس از آن جلسه نظراتی که هر کدام از اعضای شورا از زاویه دید خود مطرح کرده بودند را اعمال کردیم. پس از آن، رییسجمهور به مرکز ملی فضای مجازی مأموریت داد تا طرح وزارت ارتباطات برای رفع محدودیتهای فضای مجازی را نیز در نظر بگیرند.
وی در تشریح آخرین وضعیت طرح این وزارتخانه برای رفع فیلتر که بر اساس پژوهشهای دقیق و مستند تدوین شده است به خبرگزاری ایرنا گفت: بر اساس آخرین جلسه (روز سهشنبه ۶ آذرماه) علاوه بر طرح دولت و سران قوا، طرحهای دیگری نیز مطرح شده و قرار است مرکز ملی فضای مجازی وجوه اشتراک آنها را جمع بندی کند تا تصمیمگیری نهایی انجام شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص توسعه نسل پنجم تلفن همراه گفت: یکی از موضوعاتی که مدتهاست مطرح بوده و امیدوار هستیم که در آینده نزدیک این موضوع را حل کنیم بحث فرکانسی است که برای نسل پنجم تلفن همراه مورد استفاده قرار میگیرد.
ستار هاشمی همچنین در حاشیه جلسه هیئت دولت و با حضور در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه توسعه نسل پنجم تلفن همراه در دستور کار است اظهار کرد: بحث فرکانسی که برای نسل پنجم تلفن همراه مورد استفاده قرار میگیرد، یکی از موضوعاتی است که مدتها مطرح بوده و امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم این موضوع را حل کنیم. بحث فراکانسی مربوط به باند فرکانسی ۳۵۰۰ و ۳۶۰۰ است که مقدمات آن فراهم شده و قیمت گذاری صورت گرفته است. هرچند دغدغههایی از سوی برخی از نهادها مطرح میشود اما در حال پیگیری و مذاکره هستیم تا به جمع بندی برسیم و مزایده را نهایی کرده و واگذاری آن انجام شود.
وی در ادامه به بحث فیلترینک پرداخت و افزود: برداشتن فیلترینگ یکی از موضوعاتی بود که از همان ابتدا در دستور کار وزارت ارتباطات از جهت مطالعه آسیبهای فنی و شناخت وضعیت موجود بوده است. متناسب با مطالعاتی که داشتیم، طرحی آماده کردیم که در مرحله اول به رییسجمهور ارایه شد. در مرحله دوم این طرح را با تدبیر رییس جمهور خدمت شورای سران ارایه کردیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه متناسب با فرمایشاتی که رهبری داشتند و بحث امنیت روانی جامعه یکسری نکات منعکس شد، گفت: سران قوا در این خصوص نمایندگانی را معرفی کردند. این طرح متناسب با این نگاه و بحثهایی که مطرح شد بهروز رسانی شد که در نهایت پس از بررسیهای به عمل آمده این طرح که عملا در شورای عالی فضای مجازی مقدمات آن توسط وزارت ارتباطات و دولت آماده شده بود و در شورای سران اصلاح شد و مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بعضی از عزیزان عضو شورای عالی فضای مجازی به صورت طبیعی نقطه نظراتی داشتند، اظهار کرد: قرار شد این طرح به مرکز ملی ارجاع پیدا کند و دبیر محترم به عنوان کسی که محوریت کار را بر عهده دارد این طرح را به شکل دقیق تری با استفاده از نظرات دستگاههای مختلف اصلاح کند.
هاشمی ادامه داد: این طرح در دستور کار قرار دارد و جلساتی با محوریت مرکز ملی برگزار شده است. بنا به گزارشی که به من رسیده است طرحهای دیگری هم ارایه شده است. قرار است مرکز این طرحها را جمع بندی کند و در صحن شورای عالی فضای مجازی بررسی شود.
وی در پاسخ به سوالی راجع به اینکه آیا دولت میتواند حکم قوه قضاییه را لغو کند یا خیر گفت: چیزی که وجود دارد این است که شورای عالی فضای مجازی در خصوص سیاست گذاری در این حوزه نقش اثرگذاری دارد؛ زیرا سران قوا و نهادهای مختلف در این شورا حضور دارند. هرگاه این شورا در خصوص رفع فیلترینگ به نتیجه رسید خدمت مردم اعلام خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین به کندی سرعت اینترنت پرداخت و گفت: سرعت موجود حتما نیاز به ارتقاء دارد، موضوع کندی سرعت اینترنت به ازدحام ترافیک ما در برخی از استانها مربوط است. طی سفری که به استان خراسان رضوی داشتم و با توجه به بررسی که از قبل انجام داده بودیم این به این موضوع پی بردیم که در این استان با توجه به ترافیک زیادی که وجود دارد، باعث افت کیفیت خدمات چه در حوزه موبایل و چه در حوزه تلفن ثابت شده است.
وی ادامه داد: در همین زمینه به مجموعه مخابرات ایران ماموریت دادیم و در وزارت ارتباطات نیز حمایتهای لازم را میکنیم تا بتوانیم زیرساخت انتقال را در استانهایی که مشکل دارند فراهم کنیم. در استان خراسان رضوی در ۶ ماه آینده شاهد افزایش صد در صدی خواهیم بود. این برای استانهایی که حجم ترافیکی بالایی دارند و به لحاظ زیر ساختی مشکل دارند در دستور کار است.
هاشمی با بیان اینکه در بحث ارتباط بین الملل نیاز به بازنگری در رویکردها داریم، تصریح کرد: تعاملات و مذاکرات در این خصوص شروع شده است. اینکه زیرساختها را ارتقاء داده و مردم این کیفیت را در زندگی خود احساس کنند. مقداری زمان بر است.
پلتفرمهای خارجی باید شرایط ایران را بپذیرند
در خبر دیگری در همین رابطه اما قالیباف رییس مجلس نیز گفت: این فیلترشکنها که آمده هزینهای اضافی به خانوادهها وارد کرده و امنیت اخلاقی و سایبری را دچار مشکل کرده است.
به گزارش خبرآنلاین، محمدباقر قالیباف رییس مجلس در نشست خبری خود به سوالی پیرامون موضوع فیلترینگ پاسخ داد.
وی افزود: در زمان انتخابات شفاف و روشن به موضوع فیلترینگ اشاره کردم که با این شکل موجود مخالفم. فیلترینگی که الان در جریان است، بر اساس اتفاقات ۱۴۰۱ است که لازم هم بود. اما ادامهاش به این شکل صحیح نبود.
رییس مجلس گفت: امروز برگردیم آسیبهای اخلاقی و امنیت روانی جامعه را بعد از فیلترینگ بررسی کنیم که آیا این موارد را به دست آوردیم یا خیر؟ امروز عدد و ارقام این موضوعات را تایید نمیکند.
قالیباف ادامه داد: آیا واقعا قبول داریم که باید از آسیبهای اخلاقی و امنیت روانی جلوگیری کنیم و حکمرانی در فضای مجازی داشته باشیم؟ موضوع این است که چگونه؟ این فیلترشکنها که آمده هزینهای اضافی به خانوادهها وارد کرده و امنیت اخلاقی و سایبری را دچار مشکل کرده است. ماجرای پهنای باند تقریبا دوباره به سر جای خودش برگشته است. در جلسه سران بحث شد و جمع بندی شد.
وی گفت: اولی باید طوری باشد که داخلیها حمایت و تقویت شوند. اینجا مثل خودرو که باید به آنها کمک کرد اما آنطور. پس از این اتفاقات پلتفرمهای داخلی به سرنوشت خودرو دچار میشوند.
به گفته رییس مجلس، در فیلترینگ باید امنیت شبکه و کسب و کار و خانواده را برقرار کنیم. اصلا فکر نمیکنیم چند میلیون نفر مردم در آن پلتفرم مردم دارند. پلتفرمهای خارجی هم اگر حکمرانی ما را نپذیرند حق ما است که نپذیریم.