سازمان ملی هوش مصنوعی و سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با امضای تفاهمنامهای، بر همکاری نزدیک در جهت توسعه زیستبوم هوش مصنوعی، ارتقای ظرفیتهای تسهیلگری و تقویت تعامل میان بخش خصوصی و حاکمیتی تأکید کردند.
آیتیمن- این تفاهمنامه که به دنبال شتاببخشی به پیشرفت فناوری هوش مصنوعی و ایجاد فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری در این حوزه است، میان محمدسعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، و علی حکیمجوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، به امضا رسید و بهعنوان نقطه عطفی در تقویت همکاری میان دو نهاد برای پیشبرد اهداف هوش مصنوعی در کشور تلقی میشود.
علی حکیمجوادی در این مراسم با تأکید بر اهمیت گسترش هوش مصنوعی در کشور گفت: در حال حاضر هوش مصنوعی در جهان فراگیر شده است و در حال رشد و گسترش است. و در ایران نیز شاهد این موضوع هستیم و امیدواریم بتوانیم حداکثر بهرهبرداری از این حوزه را در کشور داشته باشیم. خوشبختانه در برخی از صنایع مثل صنعت بانکی از سالهای پیش استفاده از هوش مصنوعی شروع و گسترده شده است که دستاوردهای خوب و قابل توجهی داشته است. امیدوارم شاهد تسری این حوزه به سایر صنایع کشور نیز باشیم.
رئیس نصر کشور در ادامه نیز با تاکید بر جایگاه بخش خصوص در این حوزه افزود: سازمان نظام صنفی رایانهای به عنوان بخش خصوصی به دنبال توسعه و گسترش استفاده از هوش مصنوعی در کشور است.
محمدسعید سرافراز نیز با اشاره به رویکرد تسهیلگرانه سازمان ملی هوش مصنوعی اظهار داشت: سازمان ملی هوش مصنوعی سازمانی تازه تاسیس است و در ابتدای مسیر فعالیت خود قرار دارد. علیرغم این نوپا بودن از روزهای اول فعالیت سازمان ملی هوش مصنوعی با سازمان نظام صنفی رایانهای به عنوان یکی از بازیگران مهم این حوزه ارتباط گرفتیم.
سرفراز با اشاره به نیازمندی فعال بودن بخش خصوصی در این حوزه ادامه داد: برای رشد و توسعه این حوزه نیاز است تا بیش از پیش بخش خصوصی فعال شود و فضا برای فعالیت در اختیار آن قرار گیرد. سازمان ملی هوش مصنوعی نیز در حال حاضر خود را تسهیلگر این حوزه میداند و به تنظیمگری ورود نکرده است.
بر اساس این گزارش در این تفاهمنامه، اهداف و محورهای متعددی برای همکاری تعریف شده است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پایش و رصد زیستبوم هوشمصنوعی ایران و جهان
افزایش آگاهیبخشی پیرامون کاربردهای هوشمصنوعی در لایه مدیران ارشد بخشهای خصوصی و دولتی
شناسایی کاربردهای هوشمصنوعی و بازارهای هدف داخلی به منظور بهرهگیری از توان بخش خصوصی
شبکهسازی ذینفعان و تقویت همکاری میان فعالان زیستبوم هوشمصنوعی و ارتقای مشارکت عمومی
همکاری در گسترش ترویج و آموزش هوش مصنوعی از طریق برگزاری رویدادهای مسئلهمحور و همرسانی در حوزه صنایع گوناگون میان بخشهای دولتی و خصوصی
استفاده از زیرساخت و سازوکارهای موجود برای ارتقای سطح صادرات خدمات و محصولات هوشمصنوعی
همکاری مشترک در تربیت و پرورش سرمایه انسانی متخصص، اعم از توسعهدهندگان هوش مصنوعی در قالبهای متنوع بهویژه آموزشهای آزاد موردنیاز بازار کار
همکاری در تحریک، توسعه و تقویت بازار هوش مصنوعی
حمایت از تشکیل کنسرسیومها و گروههای مشترکالمنافع هوش مصنوعی و ایجاد زمینههای بهرهگیری از عقود مختلف همکاری بالاخص مشارکت مدنی در پروژههای هوش مصنوعی
شناسایی و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و تأمین مالی برای شرکتهای فعال در هوش مصنوعی
ارتقای همکاری میان کسبوکارها و حکمرانان هوشمصنوعی در حوزههای تنظیمگری و مقرراتگذاری
رفع موانع رشد و توسعه بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی