کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرد:

سهم تجارت الکترونیکی از کل خرده فروشی کشور به 25 درصد رسید

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی , 12 خرداد 1403 ساعت 11:06

به گفته رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا) وزارت صمت، درحال‌حاضر نزدیک به ۲۰۰ هزار شرکت فعال در حوزه تجارت الکترونیک تحت نظارت وزارت صمت قرار دارند که گردش مالی آن‌ها در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۳۴۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) بوده که معادل یک‌چهارم حجم کل خرده‌فروشی کشور است.


آی‌تی‌من- امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، هفته گذشته در نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران، با اعلام این خبر گفت: مرکز توسعه تجارت الکترونیکی سه وظیفه مهم دارد که اعطای اینماد برای پرداخت‌های الکترونیکی، امکان ثبت امضای الکترونیکی در کشور و تدارکات الکترونیکی دولت در قالب درگاه ملی مجوزها این سه وظیفه هستند.

او با بیان اینکه خریدوفروش‌های دولت از سال ۱۳۹۶ صورت شفاف و در قالب سامانه ستاد انجام می‌شود، ادامه داد: حجم معاملات دولتی در قالب سامانه ستاد ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و همه اطلاعات از اطلاعیه‌های قبل از انجام معامله تا اسناد پس از انجام معامله در سامانه به‌صورت شفاف و به‌صورت عمومی‌اطلاع‌رسانی می‌شود.

او تصمیم‌گیری و پیگیری موضوعات در مواردی که قوانین خاصی برای آن‌ها تعریف نشده یا اینکه قوانین برای فعالان دست و پاگیر هستند را یکی دیگر از وظایف مهم مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برشمرد و گفت: ازجمله این تصمیمات و پیگیری‌ها مربوط به پلتفرم‌های حوزه سلامت، پلتفرم‌های خریدوفروش خودرو، پلتفرم‌های خرید آنلاین طلا و برخی دیگر از خدمات آنلاین است.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با بیان اینکه تجارت الکترونیکی یکی از رشته‌های اقتصادی رو به رشد در جهان است، گفت: تجارت الکترونیکی در ایران با همت دولت سیزدهم رشد ۴۸ درصدی در سال ۱۴۰۱ و رشد ۷۴ درصدی در سال گذشته داشته است.

وی همچنین در جلسه دیگری اظهار داشت: نوآوری شرکت‌های تجارت الکترونیکی به خصوص در سال‌های اخیر باعث شده که مردم در بسیاری از حوزه‌ها طعم خدمت‌رسانی خوب را بچشند و علاوه بر ایجاد رضایت و سهولت باعث کاهش قیمت تمام شده نیز شده است.

وی با اشاره به فعالیت نوآورنه شرکت‌های تاکسی اینترنتی به مردم، افزود: نمونه مهم و ملموس کسب و کارهای نوآور، شرکت‌های تاکسی اینترنتی هستند که در سال‌های قبل توانستند با ایفای نقش پلتفرمی‌علاوه بر ایجاد بستر اشتغال تعداد قابل توجهی از هموطنان، زمینه‌ شفافیت در این صنعت را نیز فراهم آورند.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: در حال حاضر امکان صحت‌سنجی برای سفرها، امکان محاسبه دقیق مسافت پیموده شده توسط خودرو، کرایه دریافتی توسط راننده، رضایت مشتریان و حتی ساعات کاری هر یک از رانندگان به راحتی میسر و شفاف است.

کلاهدوزان با اشاره به اعلام شرکت پخش فرآورده‌های نفتی مبنی بر قطع سهمیه سوخت رانندگان فعال در این شرکت‌ها، گفت: متأسفانه طبق اعلام شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، در سال جاری سهمیه سوخت رانندگان فعال در این شرکت‌ها قطع شده که با سیاست حمایتی دولت در راستای خدمت‌رسانی مطلوب به مردم در تضاد بوده و آثار اقتصادی مطلوبی ندارد.

وی با تاکید بر تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت و به طور مشخص مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای توسعه فضای کسب و کار الکترونیکی در کشور، افزود: با توجه به این موضوع که وزارت صنعت، معدن و تجارت و به طور مشخص مرکز توسعه تجارت الکترونیکی متولی توسعه و حمایت از کسب و کارهای اینترنتی است، انتظار می‌رود شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نسبت به اصلاح این روند با نگاه بهره‌برداری مردم از این خدمت اقدام کند.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در پایان، گفت: این مرکز به‌صورت جدی از کسب و کارهای فعال در چارچوب قانون و به نفع مردم حمایت کرده و در این موضوع نیز پیگیر تحقق سیاست حمایتی دولت در این ارتباط است.


کد مطلب: 283186

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/283186/سهم-تجارت-الکترونیکی-کل-خرده-فروشی-کشور-25-درصد-رسید

ITMen
  https://www.itmen.ir