دریافت لینک صفحه با کد QR
اعلام شرایط حمل دارو توسط سکوهای اینترنتی
27 فروردين 1403 ساعت 11:38
رییس مرکز مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از تنظیم ضوابط و مقررات فعالیت سکوها و شرکتهای توزیع دارو خبر داد.
آیتیمن- امین کلاهدوزان با بیان حمایت از سکوها و شرکتهای توزیع دارو، گفت: کسب و کارهای حوزه دارو در زیستبوم تجارت الکترونیکی در جهان سابقه مشخصی دارند و در کشور ما هم چند سالی هست که این فعالیت توسط شرکتهای دانشبنیان در حال انجام است. اما موضوع اصلی که در این مدت مطرح بوده، تنظیم ضوابط و مقررات لازم برای فعالیت این کسب و کارها بوده است.
رییس مرکز مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با بیان تنظیم ضوابط و مقررات این حوزه، گفت: با توجه به اینکه دارو با سلامت مردم در ارتباط است، مسئولان وزارت بهداشت نکات درستی را مطرح کردند که باعث طولانی شدن وضعیت تنظیم این ضوابط شده بود. اما در نهایت ضوابط تنظیم شد و وزارت بهداشت نیز این شرایط را پذیرفت.
کلاهدوزان در گفتوگو با رادیو اقتصاد با بیان اینکه مهمترین دستاوردهای حضور کسب و کارها در زمینه توزیع دارو، سهولت در دسترسی به انواع دارو در میان انواع داروخانههای یک منطقه جغرافیایی است، گفت: شفافیت در مسئله توزیع دارو با حضور و فعالیت این کسب و کارها، دستاورد دیگری است که شاهد آن خواهیم بود.
گفتنی است مرکز توسعه تجارت الکترونیکی پیشتر اعلام کرده بود که با توجه به اینکه در موضوع «توزیع دارو»، افعالی نظیر فروش دارو، نسخه پیچی، مشاوره و افعالی که جنبه پزشکی یا مداخله در امور سلامت دارد، از محدوده خدماتدهی این سکوها حذف شده، صرفاً فعل «تحویلگیری از داروخانه دارای مجوز» و «حمل و تحویلدهی به متقاضی دارای نسخه معتبر» در محدوده کاری این سکوها قرار دارد.
شرایط دریافت مجوز
در همین رابطه رییس سازمان غذا و دارو با بیان اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو به مدت ۶ ماه در یکی از استانها، گفت: فعالیت سکوهای اینترنتی تنها در حوزه حمل دارو و با نظارت سازمان غذا و دارو خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، با بیان ابلاغ آییننامه عرضه و حمل دارو از طریق سکوهای اینترنتی، اظهار کرد: تدوین این آییننامه با برگزاری جلسات متعدد بین سازمان غذا و دارو و وزارت ارتباطات بهمنظور بررسیهای تخصصی موضوع انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با نفس ورود سکوهای اینترنتی به حوزه فروش دارو مخالف بوده و هست و هنوز هم تاکید میکنیم فروش اینترنتی دارو غیرقانونی و غیرمجاز است، عنوان کرد: آنچه در مورد حمل دارو توسط سکوها تدوین شده و توسط وزارت ارتباطات اعلام شد «آییننامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به هیچ وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در این آییننامه تاکید شده است که هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکوهای اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است، گفت: پس از ثبت کد رهگیری نسخه توسط بیمار در سامانه سکوهای مورد تأیید (سازمان غذا و دارو)، نسخه از طریق سکو حمل و به نشانی متقاضی که در سیستم ثبت شده است، تحویل داده میشود.
وی با تاکید بر اینکه موضوع فروش اینترنتی دارو بههیچعنوان مطرح نیست، گفت: این آییننامه تنها در مورد حمل دارو و تحویل آن به نشانی بیمار بهصورت غیرحضوری است، همچنین عرضه داروهای خاص، سهمیهای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرمها صورت نخواهد گرفت.
به گفته محمدی، مجوز فعالیت سکوهای اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر میشود، تمامیمتقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند، دورههای آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکوهای متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکوها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآوردههای دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آییننامه برای سکوها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.
وی گفت: داروخانههایی که درخواست فعالیت با سکوهای اینترنتی بهمنظور تحویل دارو را دارند باید درخواست خود را به سازمان غذا و دارو ارایه دهند و تنها داروخانههای مورد تأیید این سازمان مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود، همچنین در صورت ثبت شکایت از سکو و یا داروخانه سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.
مراقب داروفروشان مجازی باشید
در همین رابطه رییس اداره فرآوردههای طبیعی سازمان غذا و دارو گفت: برخی از سودجویان از اقبال عمومیبه داروهای گیاهی، طبیعی و مکمل سوء استفاده کرده و به تولید و عرضه فرآوردههای غیر مجاز و فاقد هر گونه مجوز با اجزا و منشأ نامعلوم میپردازند.
آرزو روستائی رییس اداره فرآوردههای طبیعی سازمان غذا و دارو در خصوص محل فروش دارو و فرآوردههای سلامت محور تأکید کرد و گفت: بر اساس قانون محل عرضه فرآوردههای سلامت محور اعم از داروهای طبیعی و مکمل صرفاً داروخانه است و عرضه و فروش این فرآوردهها خارج از زنجیره رسمیتأمین دارو مجاز نیست.
وی درخصوص سودجویان این عرصه هشدار داد و عنوان کرد: برخی از سودجویان از اقبال عمومیبه داروهای گیاهی، طبیعی و مکمل سوء استفاده کرده و به تولید و عرضه فرآوردههای غیر مجاز و فاقد هر گونه مجوز با اجزا و منشأ نامعلوم میپردازند. این فرآوردهها نه تنها ممکن است برخلاف ادعای تبلیغاتی فاقد گیاه دارویی باشند، بلکه بعضاً دارای ترکیباتی غیر مجاز و به مراتب خطرناک و تهدید کننده سلامتی هستند.
روستائی با بیان عرضه داروهای گیاهی و مکملها در صفحات شبکههای اجتماعی و ماهوارهای، توضیح داد: با توجه به بازار غیر رسمیو غیر قانونی ایجاد شده در فضای مجازی، عمده فرآوردههایی که از این طریق عرضه میشوند، فرآوردههای مرتبط با کاهش یا افزایش وزن، رویش مو، مشکلات جنسی، اعتیاد و… هستند که بر اساس گزارشها به دلیل وجود ترکیبات خطرناک، عوارضی بسیار جدی و پایدار مانند نقص عضو یا بدترشدن شرایط بیماری را موجب شدهاند.
رییس اداره فرآوردههای طبیعی سازمان غذا و دارو یادآور شد: مصرف کلیه داروها اعم از داروی شیمیایی یا طبیعی، گیاهی و… باید زیر نظر و مشورت تخصصی افراد ذیصلاح، اعم از پزشک و داروساز صورت گیرد و بر همین اساس فضای مجازی و کلیپهای تبلیغاتی بستر مناسبی برای صحت سنجی ادعاها و اظهارات، توصیههای ارایه شده، تشخیص فرآورده مجاز از تقلبی و… نیستند.
وی با بیان تداخلات فرآوردههای طبیعی تأکید کرد: با توجه به اینکه مکملها یا داروهای گیاهی نیز ممکن است دارای تداخلاتی در مصرف همزمان با یکدیگر یا با داروهای شیمیایی، احتیاط مصرف در برخی شرایط و… باشند، لازم است پیش از مصرف، با پزشک معالج یا داروساز مشورت لازم صورت بگیرد و نباید خودسرانه مصرف شود./
کد مطلب: 282977
ITMen
https://www.itmen.ir