دریافت لینک صفحه با کد QR
کمیسیون اصل 90 امروز موضوع را بررسی میکند
اختلاف وزاری ارتباطات و بهداشت در توزیع اینترنتی دارو
مهر , 20 فروردين 1403 ساعت 11:59
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نامه ای به وزیر بهداشت با ارایه ایرادات و انتقاداتی با پیشنویس آییننامه وزارت بهداشت درباره توزیع آنلاین دارو مخالفت کرد.
آیتیمن- عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیرو نامهای در خصوص درخواست تسریع در ابلاغ دستورالعمل حمل و تحویل دارو از طریق سکوها و کسب و کارهای اینترنتی و با توجه به ارسال متنی به عنوان آییننامه حمل و تحویل دارو از طریق سکوها و کسب و کارهای اینترنتی توسط سازمان غذا و دارو در نامهای به عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشت: «وزارت با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است زمینه عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق سکو (پلتفرم) ها را و کسب و کارهای اینترنتی را با رعایت اصل رقابت و جلوگیری از انحصار عملیاتی کند.
وی در ادامه این نامه با بیان پیشنویس آییننامهای سازمان غذا و دارو در این زمینه تدوین کرده بود، آورده است: در متن مذکور به ملاحظات وزارت ارتباطات و بخش خصوصی این حوزه توجهای نشده است لذا لازم است دستورالعمل مذکور با اعمال نظرات این وزاتخانه تدوین و ابلاغ شود و پیشنهاد میشود که بررسی این دستورالعمل پیش از ابلاغ با حضور وزیر بهداشت در دستور کار کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال قرار گیرد و پس از آن توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش و پزشکی ابلاغ شود.»
وزارت بهداشت با تهیه پیشنویس آییننامهای، سازمان غذا و دارو را مکلف به راهانداری سامانهای کرد که در آن شرکتهای واسط حمل و نقل برای توزیع دارو تاییدیه میگیرند.
سازمان غذا و دارو به هریک از داروخانههایی که موفق به اخذ تاییدیه براساس این آییننامه شوند، یک درگاه ارایه خدمت اعطا میکند. اعطای این درگاه ارایه خدمت به داروخانههای فاقد تاییدیه موضوع این آییننامه ممنوع است.
براساس بندهای دیگر این آییننامه، اعطای این درگاه تا زمان بقای شرایط اخذ تاییدیه معتبر خواهد بود و حسب تمایل کاربر، سامانه آمادگی هر داروخانه نسبت به ارسال سفارشهای پذیرفته شده را به صورت برخط به شرکتهای واسط حمل و نقل اعلام خواهد کرد.
بررسی در کمیسیون اصل ۹۰
این در حالی است که بر اساس دستور جلسه هفتگی کمیسیونها، جلسه کمیسیون اصل نود با حضور بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت و درمان، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان غذا و دارو و نمایندگان، معاونت علمی ریاست جمهوری، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزارت امور اقتصادی و دارایی، مرکز پژوهشهای مجلس و مدیران سایر دستگاههای مرتبط بعد از ظهر امروز برگزار میشود.
این جلسه در خصوص بررسی تدوین برنامه هوشمند سازی زنجیره تأمین خدمات و فراوردههای سلامت محور، تدوین و ابلاغ دستورالعمل عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق پلتفرمها و کسب و کارهای اینترنتی، عدم تدوین پیشنویس آییننامه نحوه فعالیت کسب و کارهای حوزه سلامت رقومی، عدم تدوین آییننامه موضوع مواد ۶۰ و ۷۹ قانون تجارت الکترونیکی، نحوه اعطای مجوز انحصاری تحویل دارو درب منزل شرکت سهامی بیمه دی برگزار میشود.
فروش اینترنتی دارو، آری یا نه؟
در خبر دیگری در همین رابطه عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی گفت: نبود نظارت بر روی فروش دارو از طریق فضای مجازی سبب تحمیل هزینههای بیشتر بر بیماران خواهد شد.
علی سالاریان عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی گفت: نبود نظارت بر روی فروش دارو از طریق فضای مجازی سبب تحمیل هزینه های بیشتر بر بیماران خواهد شد. پزشک و داروساز در کار یکدیگر دخالت نمی کنند و در زمینه فروش اینترتی دارو اگر مشکلاتی برای فرد بیمار ایجاد شود باید پزشک یا مسوول فنی اش مشخص باشد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران وی افزود: در حال حاضر ضوابطی بر توزیع اینترنتی دارو وجود ندارد به عنوان مثال یک زن باردار اگر دارویی را بخواهد مرجع متخصصی وجود ندارد که به فرد متذکر شود تا داروی مدنظر برای جنین خطری نخواهد داشت.
سالاریان ادامه داد: سکوی اینترنتی پزشک داروساز و تجویز کننده را مشخص نکرده و معلوم نیست در صورت بروز مشکل مسوولیت مسائل حقوقی اش با کدام فرد خواهد بود.
وی تاکید کرد: سازمان نظام پزشکی و انجمن های صنفی موافق فروش مجازی دارو هستند. داروهای غیر مجاز به صورت اینترنتی سفارش داده شده و این نوع داروها در اختیار سفارش دهنده قرار گرفته است.
سالاریان افزود: در حوزه سلامت دولت باید نظارت جدی بر فروش دارو به خاطر حساسیت خاص آن داشته باشد. فروش مکمل هم از طریق فضای مجازی باید ضابطه مند باشد.
همچنین محمد جواد هادی کارشناس تجارت الکترونیک گفت: یک شرکت در حوزه دانش بنیان سلامت پلتفرمی را طراحی می کند و هیچ دخالتی در تامین دارو نخواهد داشت.اکنون تجارت الکترونیکی از رشد خوبی برخوردار بوده است.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ مصوبه ای در دولت تنظیم شد که بر اساس آن توزیع دارو از طریق سکوهای مجازی انجام می شود.
هادی ادامه داد: در جلسه ای با حضور مسوولان غذا و دارو، ضوابط فروش اینترنتی دارو را تعیین و تدوین کرده بودند.
کارشناس تجارت الکترونیک گفت: فعالیت سکوهای اینترنتی یک ماهیت مداوم است و معتقدم که باید این موضوع هر چه سریعتر به نتیجه برسد.
کد مطلب: 282944
ITMen
https://www.itmen.ir