نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: وزارت اقتصاد عملا به دنبال ایجاد ناصرخسرو آنلاین است، اولاً از وزارت اقتصاد میخواهم به جای پا گذاشتن در سفره سلامت به سفره مردم رسیدگی کند و وضعیت معیشتی را اصلاح کند. با این قیمتهای نابسامانی که در بازار مشاهده میکنیم، مردم بسیار نگران هستند.
آیتیمن- زهرا شیخی در نشست صحن علنی مجلس گفت: سلامت عرصه اقتصاد آزاد و اقتصاد بازار نیست، اقتصاد سلامت الزامات خود را دارد، ما کم از مافیای دارو ضربه نخوردهایم که وزارت اقتصاد باید بحثهای معیشتی مردم را درست کند و سفره مردم را اصلاح کند اما نان مردم را آجر کرده است و پای خود را در کفش حوزه سلامت کرده است و با مجوز دادن به پلتفرمها امکان فعالیت را برای آنها ایجاد کرده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: وزارت اقتصاد عملا به دنبال ایجاد ناصرخسرو آنلاین است، اولاً از وزارت اقتصاد میخواهم به جای پا گذاشتن در سفره سلامت به سفره مردم رسیدگی کند و وضعیت معیشتی را اصلاح کند. با این قیمتهای نابسامانی که در بازار مشاهده میکنیم، مردم بسیار نگران هستند و میخواهد با مطرح کردن سکوهای اینترنتی علاوه بر قاچاق در حوزههای اقتصادی، قاچاقچیان سلامت را نیز به مافیای دارو اضافه میکند.
وی بیان کرد: عرصه دارو الزامات خود را دارد، اولاً نباید با تبلیغات اینچنین انتظارات القائی ایجاد کنیم از طرفی هنوز سامانه مطمئنی برای این موضوع وجود ندارد و نمیدانم چگونه میخواهند از حوزه اطلاعات سلامت مردم حفاظت کنند، گرانفروشی و کمبود دارو بس نیست که عرصه دیگری برای کاسبان سلامت درست کردهاید، تنها دغدغهای که وزارت اقتصاد بیان میکند دفاع چشم بسته از پلتفرمها برای تسهیل دسترسی مردم به دارو است و ما نیز قبول داریم که باید دارو در دسترس مردم باشد اما به چه قیمتی و به چه مناسباتی، آیا زیرساخت آن دیده شده است. متأسفانه علیرغم اینکه باید به فکر معیشت مردم و اصلاح زندگی مردم باشند به مباحث دیگر میپردازند و موضوعات اصلی خود را رها کردهاند.
شیخی اظهار کرد: پلتفرم فقط میتواند در نقش یک پیک عمل کند و اگر فرض کنیم تمام زیرساختهای آن فراهم شود و ضوابط را اجرا کند، اگر خدای ناکرده وضعیت موجود اعم از کمبود دارو و گرانی دارو را که شاهد آن هستیم از طریق این سکوها بخواهند یک داروی اشتباهی را به مریضی برسانند و اتفاقی برای آن بیمار بیفتد و منجر به فوت شود آیا این سکو پاسخگو است یا نه.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم عنوان کرد: سازمان تأمین اجتماعی و بیمهها بدهیهای زیادی باید به دانشگاهها پرداخت کنند و این موضوع منجر شده است که دانشگاهها عملا نتوانند ارائه خدمات مناسب داشته باشند و خدای ناکرده بخواهند از مردم دریافتی داشته باشند که این در شأن مردم و نظام جمهوری اسلامی نیست و باید مراقبتهای لازم در این رابطه انجام شود.
نماینده اراک در مجلس نیز گفت: باید نظارت بیشتری بر فروش داروهای اینترنتی همچنین بر فعالیت شرکتهای پخش دارو وجود داشته باشد.
به گزارش ایسنا، محمدحسن آصفری در جلسه علنی دیروز مجلس در اخطاری با یادآوری اینکه تامین امکانات حوزه بهداشت و درمان از وظایف دولت است، گفت: با وجودی که دولت کارهای بزرگی در حوزه ارز انجام داده اما بعضا شاهد اتفاقاتی همچون تخصیص ارز برای واردات کالاهای لوکس هستیم.
وی ادامه داد: شرایط در حوزه دارو به گونهای است که مشکلاتی را برایبیماران خاص ایجاد کرده تا جایی که برای خرید یک آمپول بین ۷۰۰ تا یک میلیون تومان هزینه پرداخت میکنند و این باعث گلایه مردم شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید نظارت بیشتری در خصوص فروش داروهای اینترنتی وجود داشته باشد، گفت: علاوه بر این روند فعالیت شرکتهای پخش دارو نیز به نظارت جدی نیاز دارد.
آصفری در تذکر دیگری گفت: با وجودی که بیش از ۱۰۰ شرکت پخش دارو داریم اما در توزیع دارو بین استانها و شهرستانها ناعدالتی وجود دارد تا جایی که برخی داروهای حیاتی به مراکز استانها میرود و استانهای دور دست با مشکل کمبود برخی داروها مواجه هستند؛ دارو در کشور وجود دارد اما عدالت در توزیع وجود ندارد لذا باید وزارت بهداشت و درمان توجه ویژهای داشته باشد.