این روزها همه به نحوی برای کاهش ضایعات الکترونیکی در جهان میکوشند؛ در همین راستا برند Fairphone یک گوشی هوشمند ساخته که دارندگان آن میتوانند خودشان آن را تعمیر کنند و این جلوهای از یک فناوری پایدار است.
آیتیمن- باس فان آبل، یک قطعه کوچک مربعی شکل را در دستش گرفته و درباره آن میگوید:« این دوربین گوشی من است. در مجموع هشت جزء در این گوشی وجود دارد که میتوان آنها را خارج و جایگزینکرد.»
او به تازگی این دوربین را با استفاده از یک پیچ گوشتی کوچک از موبایلش خارج کرده است. فان آبل شخصا موبایل هوشمندش را باز کرده و دوربین آن را در کنار باتری موبایل، پورت USB، نمایشگر و بلندگویشقرار داد. فان آبل یکی از بنیانگذاران شرکت هلندی Fairphone است.این شرکت مدعی است که پایدارترین گوشی هوشمند دنیا را ساخته.اما سوالی که مطرح میشود این است که یک محصول پیچیده با فلزات و اجزای کمیابی از سرتاسرجهان، تا چه اندازه میتواند پایدار باشد؟
شرکت فیرفون سال ۲۰۱۳ در آمستردام هلند تاسیس شد و تلفنهایهوشمند اندرویدی تولید میکند که مالکان آنها میتوانند به راحتی گوشیو قطعاتش را تعویض و تعمیر کنند. مدیران فیرفون امیدوارند تا با توانمندسازی و تشویق مردم به تعمیر تلفنهایشان، به جای دور انداختن آنها به محض اولین نقص در یک قطعه، به کاهش ضایعات الکترونیکیکمک کنند.