مدیرکل صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت با بیان اینکه بازار تلفن همراه یک حوزه تخصصی است، گفت: نباید تولیدکننده لوازم خانگی و آبگرمکن، به واردکننده آیفون و تلفن بالای ۶۰۰ دلار تبدیل شود.
آیتیمن- شکرالهی مدیر کل دفتر تخصصی تلفن همراه وزارت صمت، اظهار کرد: در دو سال اخیر در حوزه موبایل دچار سیاستگذار متناقض بودیم که برای ساماندهی آن اقدام کردیم.
وی افزود: بر این اساس مسائل شفاف شده و به سمت اصلاح حرکت کردیم. حدود 10 مورد اصلاحی در دستور کار قرار گرفت و از شهریور سال قبل وارد دوره ثبات در بازار شدیم. با وجود تمامههای مختلف در ماههای اخیر یک فضای با ثبات را تجربه کردیم.
وی با اشاره به اینکه در کنار مدیریت تجارت حمایت از تولید در دستور کار قرار گرفت ادامه داد: بر این اساس برای ارزشگذاری کالا در گمرک ورود کرده و ارزشهای واقعی احصا شد. برآوردها نشان میدهد با نهایی شدن تنظیمگری صرفهجویی ارزی 200 میلیون دلاری به نفع کشور انجام خواهد شد.
شکرالهی در مورد آخرین وضعیت رفع تعهد ارزی حوزه موبایل، گفت: در این حوزه نیازمند کمک و همراهی بانک مرکزی هستیم.
مدیرکل صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت گفت: از خرداد ماه سال قبل قرار شد جهت واردات موبایل بالای600 دلار از ارز صادرات خود استفاده شود که از ابتدا با این مدل مخالف بودم. در خواست اخیر از ریاست توسعه تجارت بر اساس جلسات برگزار شده دفتر معاون اول تاکید براصلاح این موضوع و استفاده از ظرفیت فعالان تخصصی این حوزه بود.
وی افزود: در واقع باید بخشی از این بازار با ارز صادرات غیر در یک بستر شفاف تامین شود. تلفن همراه یک حوزه تخصصی است و نباید یک واحد لوازم خانگی تولیدکننده آبگرمکن گوشی بالای 600 دلار وارد کشور کند.
شکرالهی گفت: باید شاخصهای سختگیرانهتر برای ساماندهی بازار تلفن همراه در دستور کار قرار گیرد که این مسیر از طریق رتبهبندی تخصصی پیگیری خواهد شد.
البته پیشتر نیز شاهد واردات گوشیهای اپل توسط شرکتهای دیگر مثل تامین اجتماعی یا سازمانهای دیگر که فعالیت آنها هیچ ربطی به واردات موبایل ندارد. بر این اساس میتوان به این نتیجه رسید که واردات این گوشی اگرچه با مشکلات قانونی همراه است و حتی جلوی ورود این گوشی به بازار گرفته شده، اما سود کلانی در واردات این برند نهفته است که هر سازمان و ارگانی تلاش میکند تا از طریقی اقدام به این کار کند.