هلدینگ G۴۲ در ابوظبی از سریعترین ابر رایانه جهان به نام «کندر گلکسی۱»(Condor Galaxy۱-CG۱ ) رونمایی کرد. این ابر رایانه ۵۴ میلیون هسته دارد و ظرفیت پردازش آن ۴ اگزافلاپ است.
آیتیمن- رایانه مذکور در سانتا کلارا واقع در ایالت کالیفرنیا قرار دارد و «سربراس» (یک شرکت هوش مصنوعی آمریکایی) آن را راهبری میکند.
G۴۲ در امارات متحده عربی یک هلدینگ فناوری است و هدف آن ایجاد یک زیرساخت برای دنیایی آینده نگرانه است. این شرکت برای تحقیق رویای خود یعنی استفاده از ابررایانههای سیستم کندرگلکسی جهت حل بزرگترین چالشهای انسان امروزی با دولتها و کشورها همکاری میکند.
در این میان شرکتهای فناوری متعددی اعلام کردهاند خوشههای عظیمیاز واحدهای پردازش گرافیکی(GPU) یا همان مغز مدلهای هوش مصنوعی ساختهاند. اندروفلدمن مدیر ارشد اجرایی شرکت سربراس سیستم که با G۴۲ همکاری میکند، در این باره میگوید: برای توزیع یک مدل میان چند هزار جی پی یو کوچک به چند ماه زمان و کارشناسانی با تخصصهای نادر نیاز است.
فلدمن و همکارانش به جای استفاده از یک ابر رایانه مرکزی مشغول ساخت ابررایانههای هوش مصنوعی متصل به یکدیگر هستند که میتوانند مدت زمان یادگیری مدل این فناوری را کاهش دهند. با کمک این روش تنظیم مدلهای هوش مصنوعی مولد چند دقیقه طول میکشد و یک فرد میتواند تمام این فعالیتها را انجام دهد.
سیستم کندر گلکسی رویهم رفته قدرت پردازش ۳۶ اگزافلاپ را خواهد داشت.
در هر هسته سیستم کندر گلکسی یک ابر رایانه قرار دارد که نخستین نمونه آن به تازگی رونمایی شده است. سربراس تاکنون ۶۴ پردازشگر هوش مصنوعیCS-۲ را سرهم بندی کرده تا ابر رایانه CG-۱ را بسازد.
هستههای پردازنده EPYCمتعل به شرکت AMD سیستم را تغذیه میکنند که دارای۵۴ میلیون هسته رایانشی بهینه سازی شده با هوش مصنوعی با پهنای باند فابریک ۳۸۸ ترابیت بر ثانیه و حافظه ذخیره سازی ۸۲ترابایتی هستند.
سیستم در محاسبات ۱۶ بیتی میتواند قدرت رایانش ۴ اگزافلاپ را ارائه کند که بسیار سریع تر از پر سرعتترین ابر رایانه فعلی جهان است.
سربراس و G۴۲ تصمیم دارند دو ابررایانه دیگر به نامهای CG-۲ و CG-۳ را در اوایل ۲۰۲۴ میلادی ارائه و سیستم CG-۱ را به عنوان سرویس ابر رایانشی برای مشتریان عرضه کنند.